De leukste Nederlandse, Belgische & Amerikaanse budget blogs - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

De leukste Nederlandse, Belgische & Amerikaanse budget blogsToen ik in 2013 besloot mijn blog om te dopen tot een budget blog, was ik één van de eerste budgetbloggers in Nederland. Nu, twee jaar later, is mijn blog uitgegroeid tot de grootste budgetblog van Nederland en daar ben ik maar wát trots op. Ik vind het nog steeds ontzettend leuk om mijn budgettips met jullie te delen, goedkope recepten uit te zoeken deze te fotograferen, budget make-upproducten te reviewen en toffe spullen te vinden in de kringloop.

Maar ik ben al lang niet meer de enige met een budgetblog. In Nederland en België zijn er nog een aantal andere budgetbloggers die ik erg leuk vind om te volgen. In Amerika is het hele "budgetbloggen" wat bekender en zijn er daar tientallen bloggers te vinden die tips delen voor een budget lifestyle. Ik vind het erg interessant om te zien hoe andere bloggers hun leven op een budget manier inrichten en daarvoor handige tips delen. Deze blogs deel ik maar al te graag met jullie! Dus, wil je naast The Budget Life nog meer budgetblogs volgen? Lees dan snel verder!

Budgetproof

Laten we beginnen met mijn favoriete Nederlandse budgetblog. Budgetproof.nl is de budgetblog van Marloes, waar ze blogt over betaalbaar leven. Werkelijk alles komt voorbij op Budgetproof.nl, maar mijn favoriete onderdelen op haar blog zijn toch wel de budgetoutfits en de reisverhalen. Marloes plaatst regelmatig outfits met kledingitems die zó ontzettend goedkoop zijn, dat ik me keer op keer weer afvraag hoe ze dat toch doet. Deze outfit kostte haar bijvoorbeeld nog geen €30, bizar toch?!

De afgelopen weken reisde Marloes door Oost-Europa en haar belevenissen kon je volgen op haar Instagram account. Super leuk om te zien hoe ze elke keer onwijs goedkoop overnachtte op campings en voor een paar euro uit eten ging!

The Budget Blog

The Budget Blog is de blog van de 16-jarige Lotte. Echt álles op haar blog gaat over budget. Zo heeft ze nu bijvoorbeeld een hele leuke video van een back to school make-uplook online staan, laat ze wekelijks de leukste aanbiedingen zien uit folders en scoort ze elke keer leuke make-upproducten bij de Action die ze reviewt op haar blog.

Waar ik me met mijn blog meer op studenten richt, vind ik The Budget Blog echt een leuke blog voor middelbare scholieren!

The Devil Wears Wibra

Oké, ik geef toe dat ik geen fan ben van de lay-out van de blog The Devil Wears Wibra, maar de naam vind ik erg origineel bedacht. Lonneke (40) is het gezicht achter deze blog en haar blog volg ik graag door de ontzettend originele budgetartikelen die ze plaatst.

Mijn favoriete rubriek is My Budget Home, waarin Lonneke mensen interviewt over hun huis en hoe ze deze op een budget manier hebben ingericht. Ik vind het altijd heel erg leuk om een kijkje te nemen in andermans huis, helemaal als deze vol staat met de leukste budget vondsten!

Love Low Budget

Sara is het gezicht achter de blog Love Low Budget. Op haar blog schrijft ze voornamelijk over budget make-up en ik vind dat als rasechte budgetlover natuurlijk helemaal geweldig. Ze schrijft regelmatig over merken die ik nog helemaal niet ken en door haar heb ik al regelmatig make-upproducten gekocht bij de Action die zij reviewde op haar blog. Daarnaast schrijf ze ook over budget fashion en haar persoonlijke verhalen vind ik ook erg leuk om te lezen.

Our Freaking Budget

Tijd voor mijn favoriete budgetblog of all times: Our Freaking Budget. Deze Amerikaanse budgetblog is van Johnny en Joanna en ik lees alle artikelen van begin tot eind. Our Freaking Budget is een perfect voorbeeld van een kwalitatieve blog met onwijs goed geschreven teksten. De auteurs van deze blog zijn beide ook tekstschrijver, dus heel gek is het niet dat hun teksten altijd tip top in orde zijn. Hun vaste rubriek Our Monthly Budget is mijn favoriete onderdeel, ik vind het ontzettend interessant om te zien hoe zij met hun budget omgaan.

Het stel heeft twee kinderen en ze delen veel tips over hun budget lifestyle als een gezin. Daarnaast delen ze ook een heleboel praktische tips over de juiste zorgverzekering, een budget dagje uit of hoe je nu je eigen budget opstelt. Deze blog is écht een aanrader!

Budget Bloggess

Nog een buitenlandse budget topper, namelijk de blog Budget Bloggess van de Canadese Michelle. Op haar blog deelt zij hoe zij haar schuld afbetaalt en hoe ze zich aan een budget houdt. Net als op Our Freaking Budget, laat Michelle ook maandelijks zien wat haar budget was en hoe ze heeft bespaart.

Gedurfd, maar heel erg tof dat ze het deelt: in de zijbalk van haar blog staat hoe hoog haar schuld was en hoe hoog deze op dit moment is.

Budgetista

Een budget blog die alleen maar over reizen gaat, me like! Budgetista is de reisblog van de Belgische studente Liese, die op haar blog de beste tips deelt over goedkoop reizen. En wie wil er nu niet goedkoop een geweldige reis maken?

Haar lay-out is strak en overzichtelijk en ze maakt prachtige foto's. Daarnaast schrijf ze gewoon lekker in het Nederlands, want de goede reisblogs die in het Nederlands zijn geschreven, vind ik schaars. Dit vind ik één van de leukste artikelen, waarin Liese vertelt hoe je zo goedkoop mogelijk op vakantie kunt naar Valencia (voor €142 ging zij daar 4 dagen heen, woooh!)

Genoeg leuke nieuwe blogs voor jou om te lezen, dacht ik zo! :) Heb je nog meer tips voor leuke budgetblogs? Dan hoor ik dat maar al te graag, laat je een reactie achter?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

17 opmerkingen:

 1. Ah wat super leuk dat ik in dit lijstje mag staan! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je hier aandacht aan besteed, ik heb ze allemaal bezocht en ik vind de blog van Marloes het leukst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk artikel! Wat zijn er eigenlijk veel van zulke blogs. Volgens mij ken ik ze allemaal niet, dus ik zal een kijkje nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een toffe blogs! Ik kende er maar een. Leuk om nieuwe blogs te leren kennen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke blogs zitten er tussen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kende er een paar van dus ik ga nu zeker de andere ook bekijken :)
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeh, handig! Alleen van Budgetproof had ik wel eens gehoord, maar de rest ga ik ook eens bekijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een eer dat je mij in dit lijstje noemt. Dankjewel. Ik las het vanmorgen en het was echt een ontzettend fijne manier om mijn dag te beginnen. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. The Budget Blog vind ik een hele leuke blog! Die anderen kende ik nog niet, ik ga stiekem even op iedere blog een kijkje nemen..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Interessant, ik ga die blogs eens bekijken. Ben je de omschrijving van Betaalbaar Leven soms vergeten? Er staat wel een afbeelding bovenaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Debbie, leuk dat je de andere blogs ook eens gaat bekijken! Het lijken twee aparte afbeeldingen, maar het is een printscreen van één website! Betaalbaar leven hoort gewoon bij Budgetproof.nl :)

   Verwijderen
 11. Anoniem28.8.15

  Wat een leuke blogs allemaal! Ik vind LoveLowBudget ook echt zo een leuke blog! Een van mijn favorieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik kende ze eigenlijk allemaal nog niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ah wat lief Nicole <3 als ik een favoriete Nederlandse budgetblog moest noemen dan is dat zonder twijfel de jouwe! Hoewel ik niet altijd een berichtje achterlaat, kijk ik zeker iedere dag :D. Heel veel hartjes en liefs <3.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik had laatst een andere leuke travel budget blog, maar ik kom niet meer op de naam... Deze kende ik nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oooh, wat fijn dat ik in het lijstje mag staan! Sinds je all the way budget gegaan bent qua blog ben ik nog meer fan, dus ik vind het een hele eer dat mijn blog er tussen staat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jaa, ik was al zo lang op zoek naar leuke budgetblogs! Bedankt voor het nieuwe leesvoer ;)
  x

  BeantwoordenVerwijderen