Ready for winter? Dit zijn mijn winterjassen! - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Ready for winter? Dit zijn mijn winterjassen!Op het moment dat ik dit schrijf, is het buiten regenachtig. Ik heb een dik vest aan, warme sokken en heb een grote kop thee voor me staan. En het is nog maar augustus! Voor mij een teken dat de zomerse temperaturen écht voorbij zijn en dat de herfst binnen no time voor onze deur staat. Inmiddels heb ik alweer een aantal zomerse kledingstukken uit mijn kast gehaald (doei hemdjes, korte broeken en bikini) en deze verruild voor een aantal warme truien. Oké, het is een beetje vroeg om ook al mijn winterjassen uit de kast te halen, maar met zulk koud en regenachtig weer heb ik direct zin om een nieuwe wintergarderobe aan te schaffen.

Vorig jaar én het jaar daarvoor heb ik een nieuwe winterjas aangeschaft. Dat betekent dat ik dit jaar echt geen nieuwe winterjas nodig heb, maar afgelopen week heb ik de winterjas van mijn dromen gezien. Een prachtig, half lang exemplaar met een zwart-wit pied-de-poule patroon. Ik ben verliefd! Maar oké, ik ben streng voor mezelf. Mijn twee winterjassen zijn nog steeds mooi en prima draagbaar.


De eerste winterjas is een prachtige, lange rode jas die ik nog steeds helemaal geweldig vind. Een kledingstuk in zo'n felle kleur is echt een uitzondering voor mij aangezien ik bijna alleen maar zwarte en witte kledingstukken draag Toch vind ik deze jas echt onwijs mooi! Ik kocht hem bijna twee jaar geleden in een Chinese webshop voor slechts €40. Het was even gokken met de maat, maar uiteindelijk paste hij perfect. Ik heb er zelf nog een extra knoop aangemaakt, omdat de jas niet zo ver dicht kon. Nu zit hij lekker warm en kan ik niet wachten om deze prachtige rode jas weer aan te trekken!


Vorig jaar oktober kocht ik nóg een nieuwe winterjas. Omdat ik de rode winterjas toch wel érg opvallend vond, vond ik het ook fijn om een wat neutraler exemplaar te hebben. Mijn online zoektocht eindigde bij VILA waar ik een onwijs toffe winterjas vond: een grijze body en nepleren zwarte mouwen. Leuk detail: de rits die niet recht in het midden, maar schuin zit. Deze jas was een stuk duurder dan mijn rode winterjas, ik betaalde er €95 voor. Zolang een winterjas onder de €100 is, vind ik het betaalbaar, is hij duurder dan €100, dan trek ik mijn portemonnee niet open. Bovendien merk ik dat de kwaliteit van deze jas echt ontzettend goed is, ik weet zeker dat hij nog een hele winter mee gaat. Wat ook fijn is, is dat de jas niet súper dik is. Dat betekent dat ik hem in de herfst ook al kan dragen, yeah!

Wat mij betreft mag de winter snel beginnen! Ik heb zin in sneeuw, kerst en... het dragen van mijn fijne winterjassen!

Heb jij al een nieuwe winterjas op je wishlist staan?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

16 opmerkingen:

 1. Anoniem29.8.15

  Oehh wauw! De tweede vind ik het mooist <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beide winterjassen zijn nogsteeds hartstikke leuk! Ik heb vorig jaar ook een nieuwe gekocht dus mag van mijzelf er geen kopen, maar soms is het wel lastig als je nu alle nieuwe winterjassen in de winkel ziet hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil nog geen winter! Ik wil meer zomer.. Meh :( Het is zelfs zo erg dat ik keer op keer te laat ben met het kopen van een winterjas haha. Dit jaar zal ik er maar eens op tijd bij zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is zo herkenbaar haha. Heb bijna drie jaar dezelfde winterjas gedragen omdat ik gewoon in de ontkenningsfase was. En toen viel er opeens sneeuw en moest ik die oude weer aan haha.

   Verwijderen
 4. Wauw, hele mooie jassen! Ik heb zelf al jaren een witte winterjas, maar ik ben nu wel toe aan een nieuwe. Snel maar eens op zoek, hoewel ik nog laaang niet toe ben aan de winter haha. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow winterjassen, ik heb mijn korte broekje nog aan. Je hebt wel héle leuke jassen, en je helpt me eraan herinneren dat ik nog een leuk exemplaar moet gaan zoeken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zie nu je nieuwe lay-out pas en nieuwe naam haha. Ik vind de tweede heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sinds ik een paar jaar geleden halfweg de winter plots zonder winterjas viel, heb ik mezelf beloofd dat het nooit meer ging gebeuren. Ondertussen heb ik dan ook 3 winterjassen (oeps): een rode duffelcoat, een groene parka en zwarte donsjas en ik ben op alle 3 even dol. Dit jaar mag ik van mezelf dan ook geen jas kopen aangezien alle 3 de jassen nog in perfecte staat zijn.
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beide winterjassen zijn nog steeds hartstikke mooi! Ik draag komend jaar ook jassen van vorig jaar, ze zijn nog prima en erg leuk vind ik zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beide zijn echt hele mooie jassen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw! Mooie jassen zeg! Zelf heb ik nog een goede winterjas van vorig jaar, maar stiekem wil ik er nog eentje bij. Dat wordt alvast rondneuzen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie winterjassen, vind vooral die rode kleur geweldig <3

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik draag winterjassen ook meerdere jaren, meestal draag ik hem twee jaar en koop het derde jaar een nieuwe maar gebruik de oude dan nog voor een boswandeling of als ik iets met de dieren ga doen. (paarden of honden) Want dan is het niet zo erg dat de jas vies wordt. Vind jouw tweede jas heel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die rode is echt superleuk!

  BeantwoordenVerwijderen