CATRICE Absolute Rose eyeshadow palette - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

CATRICE Absolute Rose eyeshadow palette



Ook al wordt CATRICE stiekem steeds duurder en is het al lang niet zo budget meer als Essence of NYC, de palettes blijven nog steeds hartstikke betaalbaar. Elk seizoen komt CATRICE weer met een nieuw palette uit en sta ik als één van de eersten voor het schap. Helaas heb ik de nieuwe CATRICE collectie nog niet gespot, maar tijdens de 1+1 gratis actie op alle make-up bij Kruidvat een week of twee geleden, nam ik het CATRICE Absolute Rose eyeshadow palette mee.


Het Absolute Rose palette van CATRICE komt uit één van de eerdere collecties, maar is nog steeds verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister. De palettes van CATRICE vallen meteen op in hun welbekende zwarte, langwerpige verpakking met grote letters op de voorkant.


Lieve makers van oogschaduwpalettes, jullie snappen het blijkbaar nog steeds niet helemaal. 90% van de kopers van zo'n palette gebruikt het kwastje NIET. Dat wil niet zeggen dat je per se hele dure make-upkwasten moet gebruiken omdat alleen die goed zijn, integendeel, ik gebruik make-upkwasten van Essence, eBay en Flormar, maar die zijn stukken beter dan de standaard kwastjes die bij deze palettes zitten. Het eerste wat ik doe, wanneer ik zo'n palette open, is het kwastje linea recta de prullenbak in werpen.



De CATRICE palettes bevatten altijd zes verschillende kleuren. Ik heb een soort "richtlijn" voor mezelf dat ik eigenlijk niet meer dan €1 per oogschaduw wil betalen. Dit palette kost €4,99 en dus betaal ik ongeveer €0,80 per kleur. Prima!

Dit palette bevat hele mooie, warme oogschaduwkleuren:

- Een hele lichtroze highlighter
- Een lichtroze, relatief matte kleur
- Een roze, champagnekleur met veel glans
- Een donkerroze/lila kleur met veel glans
- Een intens matte taupe kleur
- Een donkerpaarse matte oogschaduw met glitters

Ik ben verrast door de verschillende kleuren en structuren die dit palette aanbiedt! In veel budget palettes vind je alleen maar oogschaduws met veel glans, maar het Absolute Rose palette heeft het beter voor elkaar: één halfmatte kleur, twee matte kleuren (waarvan één met veel glitter), een highlighter en dan nog twee prachtige champagnekleuren met glans. Hier kun je prima een mooie look mee maken!

De swatches zien er ook veelbelovend uit: er komt veel pigment vanaf. De oogschaduws korrelen wel een beetje, dus oppassen geblazen wanneer je de oogschaduw op je oogleden aanbrengt.


Het Absolute Rose eyeshadow palette bevat de perfecte oogschaduwkleuren voor een every day look. De laatste tijd ben ik niet meer zo van de opvallende oogschaduwkleuren dus wat dat betreft is dit palette perfect voor mij.

Op mijn bewegend ooglid breng ik de lichtroze, matte kleur aan tot ongeveer de helft van mijn ooglid. Richting mijn buitenste ooghoek breng ik de donkerroze glanzende kleur aan. In de arcadeboog breng ik eerst de matte taupe kleur aan (zó mooi!) en de buitenste ooghoek zet ik nog even extra aan met de donkerpaarse, glitterkleur. Deze breng ik ook met een schuin afgesneden kwastje onder mijn oog aan.


Het resultaat? Een prachtige, subtiele look voor een werk- of schooldag. Ik ben fan van dit CATRICE palette en kan met zekerheid zeggen dat het de mooiste is die ik tot nu toe heb geprobeerd. Het palette bevat zowel matte als glanzende en glitterkleuren en heeft een prima pigmentatie. Een echte aanrader!

Je vindt het CATRICE Absolute Rose eyeshadow palette voor €4,99 bij Kruidvat en Trekpleister.

Wat is jouw favoriete CATRICE palette?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

16 opmerkingen:

  1. Rose is niet mijn kleur, maar de andere 2 palettejes vind ik erg mooi :-)! Je hebt er wel een mooie, subtiele ooglook mee gemaakt hoor :-)!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je ooglook vind ik heel erg mooi en is zeker geschikt voor een dagelijkse look, al ben ik zelf meer van de heftige pigmentatie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw prachtig, zeker het proberen waard!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat heb je een prachtige look gemaakt, de tinten zijn echt mooi zacht. Leuk ook dat er matte tinten in zitten, dat mis ik wel eens bij sommige paletten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind het echt een hele mooie, dagelijkse look :D

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dit palette bevat echt mooie kleurtjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heel erg mooi, heel subtiel! Ik heb ook een palette van Catrice, met matte kleurtjes, heel fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Anoniem11.8.15

    De kleuren in het palette zijn erg mooi en de look die je ermee gemaakt hebt ook, maar ik vind 'm toch wat té subtiel.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Het ziet er mooi uit! Zelf heb ik uit deze serie alleen het Absolute Nude palette, maar wil de anderen stiekem ook aanschaffen

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik was eerst een beetje 'meh' maar na het zien van jouw ooglook vind ik het wel mooie kleuren!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. mooi palette en prachtige ooglook heb je er mee gemaakt ♥ xx

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hier was ik echt heel erg benieuwd naar! Zulke kleuren vind ik prachtig <3

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oh, dat ziet er heel mooi uit! En voor een goed prijsje ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Oh, dat ziet er heel mooi uit! En voor een goed prijsje ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik vind de kleuren jou echt mooi staan. Ik moet dit paletje ook maar weer eens voor de dag halen! Wat me wel altijd opvalt, is dat de oogschaduws een beetje meer grijzig zijn dan roze. X

    BeantwoordenVerwijderen