Zelf ijsjes maken - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Zelf ijsjes maken


De afgelopen paar dagen was het buiten regenachtig, donker en treurig. Vanaf vandaag komt daar verandering in: de zon gaat de komende dagen volop schijnen en de temperaturen worden wel héél aangenaam. Wat mij betreft is er op een zonnige zomerdag niets fijner dan de dag afsluiten met een heerlijk ijsje. Geïnspireerd door de meiden van Best Fit Friends NL maakte ik deze heerlijke (gezonde!) ijsjes! Kijk je mee?


Vroeger stond onze hele diepvrieskast vol met zelfgemaakte ijsjes. Mijn moeder maakte ze aan de lopende band, gewoon met verschillende soorten roosvicé. Super makkelijk en ook nog eens hartstikke lekker! Maar waar waren die handige ijsvormpjes gebleven? In geen velden of wegen te bekennen natuurlijk. Uiteindelijk vond ik - na een vrij lange zoektocht - deze set knalroze ijsvormpjes bij de HEMA voor slechts €1,50. Het ijs maken kon beginnen!

Op internet vond ik diverse recepten en besloot daar mijn eigen twist aan te geven. Uiteindelijk heb ik gebruik gemaakt van de volgende ingrediënten (voor 6 ijsjes):

- 250ml volle yoghurt
- 2 bananen
- citroensap
- 50 gram frambozen en blauwe bessen (diepvries, AH)


Als eerste breek je de banaan in kleine stukjes en doe je deze in een kom. Vervolgens voeg je daar de 250ml volle yoghurt en een beetje citroensap aan toe. Met behulp van een blender of staafmixer maak je het tot een vloeibaar geheel. Dit giet je in vier van de ijsvormpjes. Daarna heb ik de frambozen en blauwe bessen toegevoegd aan het overige banaan-yoghurt mengsel. Belangrijk is dat je de vruchten eerst laat ontdooien, zodat je ze daarna makkelijker kunt pureren. Nadat ik ook de frambozen en blauwe bessen had gepureerd in het banaan-yoghurt mengsel, goot ik het in de overige twee ijsvormpjes. Uiteindelijk had ik nog best wat over, dit kun je gewoon opdrinken als een soort ijskoude milkshake. Heerlijk!

De ijsvormpjes zette ik vervolgens in de vriezer. Ik heb ze een nacht laten staan, zodat ze écht goed bevroren zouden zijn. De volgende ochtend waren ze al klaar om opgegeten te worden! Ze zaten zelf zó goed vast, dat ik de ijsvormpjes een tijdje in een kom warm water moest zetten om ervoor te zorgen dat de ijsjes los zouden komen. En hmmm... wat waren deze ijsjes lekker! Ik heb er zelfs één als ontbijt gegeten, oeps..

Ben jij ook zo dol op ijsjes? Ga je deze ijsjes zelf ook maken?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

21 opmerkingen:

 1. Hmmm, lijkt me heerlijk! Sowieso ben ik echt dol op ijsjes, het is zo leuk om zelf te maken. Deze combo lijkt me erg vullend maar wel super lekker. Wij hebben hier jammer genoeg geen diepvriezer (raar hè, I know!) dus zal ik het maken van je recept voor thuis moeten houden, maar bedankt voor de inspiratie :D. X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk om zelf ijsjes te maken :-)! Deze klinken ook erg lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah super lekker zeg! Leuk idee x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wauw, dit is zo leuk!
  Ik moet dat ook echt eens gaan doen.
  Liefs Lonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze klinken lekker en zien er ook super lekker uit. Eigenlijk moet ik dat ook eens gaan doen, zelf ijsjes maken. Leuk en lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh die ijsjes zien er heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat zien die er heerlijk uit, het liefst eet ik de hele dag door ijsjes dus dit ga ik zeker eens proberen! :)
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zelf ijsjes maken wil ik ook nog graag doen, wat leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het ziet er heerlijk uit. En ook nog eens gezond!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh lekker :D Moet ik eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ziet er lekker & gezond uit

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hmm dit ziet er heerlijk uit!
  Vroeger maakte ik inderdaad ook waterijsjes, gewoon limonade maken en dit in een ijsvormpje in de vriezer. Daar had je je eigen waterijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ahh heerlijk! Looking good.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. hmm, ze zien er heerlijk uit. Ze zijn ook echt fotogeniek, haha. Deze ga ik zeker eens proberen deze vakantie! liefs, X

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ohhh dit deed ik vroeger Ook heel vaak! Super leuk om te doen. Jouw ijsjes zien er wel heel lekker uit zeg. Hmm <3

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dit ziet er echt super lekker uit! Veel beter dan waterijsjes ook, kan het ook met magere yoghurt? Of zal het dan niet kloppen qua smaak? Mooie foto's! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zo makkelijk eigenlijk ijsjes maken! Ziet er heerlijk uit (:

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Anoniem16.7.15

  leuk ik heb de ijsvormpjes dus ga het volgende week maken

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ze zien er heerlijk uit! X

  BeantwoordenVerwijderen