Budgetfood | Saté met ketjap, boontjes en katjang pedis - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Budgetfood | Saté met ketjap, boontjes en katjang pedis


Als mijn moeder me vertelt dat we AVG (Aardappels, Vlees, Groenten) eten, dan eet ik net zo lief niets. Ik weet niet hoe het komt, maar Hollandse pot... nee, daar maak je mij nu niet bepaald gelukkig mee. Hoe buitenlanders, hoe beter, is mijn lijfspreuk op het gebied van eten. Als ik dan ein-de-lijk weer eens de kans krijg om in de keuken te staan, dan pak ik die kans met beide handen aan. En denk maar niet dat er ook maar iets Nederlands op mijn menu komt te staan. Integendeel: ik zoek net zo lang tot ik een zo tropisch mogelijk gerecht heb gevonden. Dit keer ging ik voor een heerlijk Indisch recept: pittige saté met ketjap, boontjes, katjang pedis (huh, wat?!) en rijst.

Eerlijk waar: dit is één van mijn beste recepten van de afgelopen tijd. En wat nog beter is: het is echt mega budget én makkelijk om te maken. Nou, je snapt het wel: dit recept móet ik met je delen!

Ingrediënten

Dit is wat je nodig hebt voor 4 personen:

- 300 gram rijst
- 500 gram hamlappen
- 4 eetlepels ketjap manis
- 2 rode paprika's
- 100 gram katjang pedis (bijv. van AH Basic of Jumbo huismerk)
- 3/4 pot roerbaksatésaus
- 450 gram gebroken sperzieboontjes (diepvries, bijvoorbeeld Jumbo of AH Basic)

Je begint met het marineren van het vlees. Dit is zo simpel, dat zelfs mijn tweejarige achternichtje het zou kunnen (oké, dat misschien niet, maar het is makkelijk - dat wel...): je neemt 2 eetlepels ketjap manis en doet dit in een kom. De hamlappen snijd je in kleine blokjes en marineer je met de ketjap manis. Dit laat je ongeveer 10 minuten intrekken.

Ondertussen kook je het water voor de rijst. Zodra het kookt, doe je hier de rijst in en kook je deze zoals op de verpakking staat aangegeven. 

Als de ketjap goed in het vlees is getrokken, verhit je in een pan een flinke lepel olijfolie. Hierin bak je de gemarineerde hamlappen goed bruin. Voeg de satésaus toe en verwam nog vijf minuten op een laag vuurtje.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok of koekenpan en bak de paprika en sperziebonen. De katjang pedis (dit zijn hele pittige pinda's, zo ontzettend lekker!) weeg je af. Je hebt ongeveer 100 gram nodig, maar als je van pittig houdt, dan neem je natuurlijk een extra grote hoeveelheid. Ik gebruik deze toffe weegschaal van Bloomingville die al maanden op mijn woonaccessoires verlanglijstje stond. Nu heb ik hem toch maar eindelijk gekocht en ik ben er zo blij mee! Je vindt de weegschaal hier in de webshop van OTTO.

Daarna hak je de katjang pedis fijn.  Dit doe ik altijd door de nootjes in een zakje te doen, deze goed dicht te maken en er vervolgens met een deegroller op te meppen. Dit werkt echt ontzettend goed.

Als de groenten gaar zijn, voeg je 2 eetlepels ketjap manis en de fijngehakte katjang pedis (al die Indonesische termen... toe maar!) bij de groenten. Je kunt het op smaak brengen met peper en zout, maar uit ervaring weet ik dat het eten al smaak genoeg heeft door de ketjap en de nootjes.

Serveer de saté met de groenten en casave kroepoek. Smullennnn maar!

Houd jij ook meer van oosters eten dan van oerhollands eten?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

16 opmerkingen:

 1. Mjammie, ziet er lekker uit! En klinkt ook heel lekker (en helemaal niet moeilijk om te maken)! Mooie foto's heb je gemaakt. Haha, ik moest wel even lachen met je uitspraak 'hoe buitenlanders, hoe beter'. Is dat een woord? :P X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat recept ziet er lekker uit, ga ik onthouden! Ik vind je weegschaal echt helemaal geweldig trouwens. Ik heb al een digitale, maar deze zou je alleen al neerzetten omdat 'ie zo mooi is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Saté is inderdaad erg lekker, maar ik moet als Indo toch wel even zeggen dat dit echt op z'n Hollands is gemaakt haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Saté is inderdaad erg lekker, maar ik moet als Indo toch wel even zeggen dat dit echt op z'n Hollands is gemaakt haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ik geloof je direct! Er is niets wat tegen écht Indonesisch eten op gaat, maar lekker was dit recept wél! Liefs, Nicole

   Verwijderen
 5. Waaauw delicious! Wat een heerlijke foto's heb je erbij gemaakt, yummie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er wel heel erg lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow, ziet er super lekker en gemakkelijk uit! Ik ben altijd op zoek naar interessante, niet-typische AVG receptjes maar verdrink al gauw in de pasta's en Thaise noedels, dus zo'n receptje als dit is echt perfect! Bedankt voor de tip! xo Romy
  Find me at Rusty Revolvers

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk recept en die weegschaal is ook tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja ik hou ook meer van oosters dan oerhollands! Ik ben die aardappelen onder tussen wel zat haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik krijg er honger van! Het zier er zo lekker uit :O

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik krijg er honger van! Het zier er zo lekker uit :O

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hmm, dit ziet er heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Anoniem4.9.16

  ziet er heerlijk uit en ik hou ook meer van dit eten, alleen jammer dat dit een caloriebom
  is.

  BeantwoordenVerwijderen