To do | Kledingruil met vriendinnen (+ mijn aanwinsten!) - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

To do | Kledingruil met vriendinnen (+ mijn aanwinsten!)


Een paar keer per jaar is het weer zover: ik ben mijn huidige garderobe he-le-maal zat. Dat ene jurkje die ik een paar maanden geleden zo leuk vond? Daar vind ik nu niets meer aan. En wat denk je van die donkere spijkerbroek? Nooit gedragen, net als die coltrui; het prijskaartje zit er nog aan. Ik wil dan het liefst al mijn spullen weggooien en in ruil daarvoor een hele nieuwe garderobe aanschaffen. Jammer genoeg groeit er nog steeds geen geldboompje in mijn tuin (ik ben al jaren bezig, maar hij wil maar niet groeien...) en dus blijft het vaak bij dromen.

Maar wacht...

Je hoeft nu niet langer te dromen van een nieuwe garderobe, door deze fijne én super leuke budget tip heb jij na één middagje of avondje een nieuwe garderobe zonder dat je daar één euro aan uit hebt gegeven. Hoe?

Een kledingruilparty!Een kledingruilparty?!
Drie jaar geleden deed ik het voor het eerst met een groepje vriendinnen van de middelbare school: een kledingruilparty. Het was ergens in november op een regenachtige avond, we hadden allemaal onze kledingkast ondersteboven gekeerd en de items die we niet meer droegen, namen we mee naar de kledingruilparty.

In de woonkamer van het huis van één van mijn vriendinnen stalden we onze "marktkraampjes" uit, zoals we dat tegenwoordig nog steeds noemen. Eén vriendin had haar kraampje op de bank, de ander stalde het uit over een aantal stoelen en nóg een ander gebruikte de keukentafel om haar kledingstukken op te showen. Toen kon het ruilen beginnen!

Een kledingruil organiseren
Wanneer je met een grote groep meiden kleding ruilt, werkt dat iets anders dan wanneer je het met een stuk of vier of vijf vriendinnen doet.

Als je een XXL kledingruil organiseert, spreek je bijvoorbeeld af dat iedereen minstens 10 kledingstukken mee moet nemen. Als je 10 kledingstukken inlevert, krijg je daarvoor 10 "muntjes" terug. Met die 10 muntjes kun je tussen de andere kledingstukken snuffelen en zo dus weer 10 nieuwe kledingstukken uitzoeken. Het gevaar daarmee is dat wanneer je bijvoorbeeld 30 kledingstukken inlevert, je 30 muntjes krijgt, maar misschien maar 10 andere leuke kledingstukken vindt. En dan is wel al jouw kleding weg, terwijl je er veel minder voor hebt terug gekregen. Je hebt dan wel meer keus qua kleding, maar het is wel een risico.

Mijn prachtige kledingkraampje op de bank

Vorige week (toen het zo hard stormde, weet je nog?) hield ik weer een kledingruil met dit keer drie andere vriendinnen. Hoe wij het doen? Wij nemen allemaal ons eigen "marktkraampje" en stallen daar onze kleding uit. Vervolgens kijk je bij elkaar of je een leuk kledingstuk ziet. Als je iets leuks ziet, ruil je dit direct tegen een kledingstuk van jezelf die de ander bij jou uitzoekt. Zo blijft het eerlijk en loop je niet het gevaar dat al jouw mooie kleding weg is, maar je niets leuks er voor terug krijgt. Op het laatst blijven er altijd wel een paar kledingstukken over en ziet een vriendin bijvoorbeeld nog iets leuks bij jou, maar jij niets meer bij haar. Je kunt dan zelf beslissen wat je doet, maar wij hebben gewoon lekker besloten om het dan weg te geven. Immers, de kledingstukken die we meenamen naar de party, droegen we zelf ook niet meer.

Mijn eigen ervaring + nieuwe aanwinsten!
Mijn ervaring met zo'n kledingruilparty is in ieder geval hartstikke positief. Het was de tweede keer dat ik het deed en deze keer kwam ik met veel meer leuke kledingstukken terug dan de vorige keer. Ik heb maar liefst twaalf nieuwe kledingstukken aan mijn garderobe kunnen toevoegen die ik stuk voor stuk super leuk vind. Dat betekent ook dat ik zelf een hele stapel kleding kwijt ben, waarmee ik mijn vriendinnen weer blij heb gemaakt. Twee vliegen in één klap!

Links: Spijkerblouse. Ik kan me herinneren dat vriendin Anna deze spijkerblouse vroeger heel vaak droeg, maar nu niet meer. Ik wilde juist een spijkerblouse. Wat een goede deal!
Rechts: Gebreid vest. Een heerlijk, warm vest voor de winter. Zo'n vest dat overal bij past, I like!

Rode blazer met bruine patches op de mouwen. Jongens, het is een wonder: ik draag kleur! Tijdens deze kledingruilparty heb ik bijna alleen maar items gescoord die héél erg kleurrijk zijn. Ik vond de kleur van deze blazer direct heel erg mooi en de patches op de elleboog maken het jasje nóg leuker! Bovendien is hij ook mooi getailleerd.

Links: Turquoise blazer. Vriendin Elsa heeft precies dezelfde maat als ik én heeft ook dezelfde kledingstijl als ik. Deze turquoise blazer stond haar altijd prachtig, maar nu was ze hem zat. Met alle liefde nam ik hem van haar over, wat een tof kleurtje!
Rechts: Donkerblauwe blazer. Dezelfde blazer had ze ook nog in het donkerblauw en ook deze droeg ze niet meer. Ik vind 'm leuk!

Links: Jumpsuit met stipjes. Zelfs zusjes doneerden kleding voor onze kledingruil. Deze jumpsuit is van het zusje van Anna en ze paste hem niet meer. Ik vond het printje van de jumpsuit direct heel erg leuk en toen hij ook nog als gegoten zat, wilde ik deze maar al te lief ruilen.
Rechts: Een heel leuk blousje van vriendin Jeanne met een vogelprintje. Leuk met een spijkerjasje er overheen!
Links: Zwart T-shirt met pailletjes. "Jeanne, heb jij dit shirt ooit aangehad?" vroeg ik toen ik deze op haar "marktkraampje" zag liggen. Het antwoord: "Nee, nog nooit." En dat terwijl hij zo leuk is! Ik vind dit echt een leuke top voor tijdens het uitgaan.
Rechts: Zwart kanten hemdje. Een simpele zwarte top komt altijd van pas!

Witte blouse met kant op de rug. We waren al bijna klaar met onze kledingruil toen ik ineens deze blouse op het kraampje van Elsa zag. Wat een super leuke blouse! Het kanten detail op de rug vind ik onwijs mooi.

Links: Kort broekje met bloemetjesprint. Hoe vrolijk is dit korte broekje? Ik kreeg er spontaan zomerkriebels van. Het broekje was nét iets te groot, maar aangezien het toch al een los model is, maakt dat niet zoveel uit. Echt een heerlijk broekje voor in de zomer.
Rechts: Zwart rokje met strikken. Ik draag veel te weinig rokjes en elke keer als ik een rokje aan heb, denk ik: ik moet vaker rokjes dragen! Want stiekem vind ik ze heel erg leuk, net als dit rokje. Deze heb ik meteen de dag ná de kledingruil aangetrokken!

Dat waren al mijn aanwinsten én tips van de kledingruilparty. Het is echt een ontzettend leuke en gezellige besteding van een vrije, regenachtige middag of avond. Na zo'n middagje of avondje ruilen kun je in één klap zoveel nieuwe kledingstukken aan je garderobe toevoegen! En dat allemaal voor niets.

Heb jij al wel eens een kledingruilparty georganiseerd?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

27 opmerkingen:

 1. Ik heb dit idee een aantal jaar geleden geïntroduceerd in mijn vriendinnengroep, staat garant voor een leuke avond :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg leuk om dit te doen lijkt mij! Wat een leuke items heb je gescoord, blazers vind ik zelf ook altijd het leukst om te kopen etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke nieuwe spullen! Mijn vriendinnen en ik hebben allemaal zo'n andere smaak dat het voor ons niet gaat werken. Ik vind het idee wel super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb al vaker van het idee gehoord en vind het super leuk. Het enige minpuntje is als je niet ongeveer dezelfde maar hebt. Ik vind de nieuwe kledingstukken die je erbij hebt, stuk voor stuk hartstikke leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, je hebt leuke blazers gescoord! De smaak in mijn vriendengroep is alleen te verschillend om zo'n kledingruil te laten slagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah toffe kleding heb je gescoord!! en wat een goed idee ook eigenlijk, ik moet dit ook eens regelen met mijn vriendinnen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk om te doen! En je bent zeker geslaagd met je nieuwe aanwinsten, die witte blouse is heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk zeg, die turquoise blazer! <3 Al zou ik zoiets niet gauw doen met mijn vriendinnen, we hebben totaal niet dezelfde stijl en ook niet echt dezelfde maat, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke tip! Wij doen dit altijd met de hele Bijbelstudiegroeo. Heel gezellig en een prima manier om mijn kast op te ruimen, maar helaas is veel van de kleding te klein of juist veel te groot voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ah zo leuk dit! Goed dat je er over schrijft. Ik heb dit zelf ook een aantal keren gedaan en het is zo onwijs leuk. Tijd om weer iets te organiseren!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk initiatief en het heeft je nog veel opgeleverd ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel leuk idee! De witte blouse vind ik erg mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Echt een super leuk idee om een keer te organiseren met vriendinnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Renske30.7.15

  Je hebt er weer heelveel leuke nieuwe dingen bij! Leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dit lijkt me zooo leuk om eens te doen! Gezellig én nuttig! Moet je wel het geluk hebben dat je vriendinnen ongeveer dezelfde maat en kledingstijl hebben, maar dat kan je van tevoren natuurlijk wel bedenken. Superleuke tip!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh en ik vind je nieuwe gestippelde jumpsuit en blouse met vogeltjes trouwens vet leuk! Dat wilde ik nog even zeggen haha. :D

   Verwijderen
 16. Heel leuk idee, zo'n kledingruil!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb ook wel eens een kleding party georganiseerd ja! Echt leuk om te doen :D Ik heb toen ook echt veel kunnen ruilen en heel toevallig had ik toen precies dezelfde groene blazer weten te bemachtigen haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh wat een leuk idee! :) je hebt er leuke spulletjes bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Super leuk, zo'n kledingruil. Helaas hebben vee van mijn vriendinnen niet dezelfde maat als ik heb waardoor dit een beetje lastig wordt. Haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Aaah zo leuk! Heb het ook eens met vriendinnen gedaan vorig jaar, zo tof :)! Heb zelf maar weinig kleding, dus dan is een ruil heel handig eens in de zoveel tijd!
  En die witte blouse is leuk ja, komt van Primark toch!?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Superleuk idee zeg, zo'n kledingruilparty! Je komt altijd echt met de mooiste dingen thuis :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik heb het zelf nog nooit gedaan, maar lijkt me wel erg leuk om te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een super leuk idee en echt toffe items heb je gescoord. Ik vind je witte blouse met kant geweldig, net als die mer het vogelprintje.

  BeantwoordenVerwijderen