Photo Diary #28 | Dagje naar het strand, Turks diner & ik moet een bril! - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Photo Diary #28 | Dagje naar het strand, Turks diner & ik moet een bril!


Welkom bij weer een nieuwe Photo Diary! Deze week begon niet zo denderend, aangezien ik vrijdag flauwviel in de badkamer, daarbij keihard mijn hoofd stootte en de rest van de week hoofdpijn had, duizelig en nogal moe was. Gelukkig gaat het nu alweer een stuk beter en ondanks mijn lichte hersenschudding heb ik toch nog een heel fijn weekje gehad! Zo ging ik even langs bij mijn afstudeerstage waar ik in augustus begin, ging ik een dagje naar het strand, organiseerde ik een Turks diner voor mijn vrienden en moest ik eraan geloven... ik krijg een bril!


Zo zag mijn hele vrijdag er een beetje uit: zielig op de bank en op bed. Nadat ik flauw was gevallen, voelde ik me de hele dag niet lekker.


Maar zaterdag zou ik mijn verjaardag vieren voor mijn vrienden en ik vond het zonde als dat niet door kon gaan. Gelukkig voelde ik me al een stuk beter! 's Ochtends ging ik met mijn zusje en vader naar de kringloop waar ik dit leuke mintgroene vaasje scoorde voor slechts €0,80!


's Avonds mijn haar krullen voor mijn verjaardag. Ik doe dit heel snel met een stijltang: ik krul alleen de voorste plukken, laat het afkoelen en het zit de rest van de avond prima.Het was een heel gezellig feestje! Mijn vrienden verrasten me met deze toffe turquoise broodtrommel, echt het beste verjaardagscadeau ooit zoals je al in dit blogartikel hebt kunnen lezen!


Na het feestje bleven Stijn en Sarah gezellig bij mij logeren, yay!


Sarah en ik sliepen samen op één kamer en voordat we een keer sliepen was het alweer half 4...


... om vervolgens om half 9 weer springlevend naast ons bed te staan. Op zondagochtend ga ik namelijk altijd naar de kerk. Op weg in de auto naar de kerk!


's Middags ging ik met mijn zusje even langs mijn oma's. Ik had ze al wel gezien sinds ik terug was uit Istanbul, maar was daar nog steeds niet op bezoek geweest. Ik heb meteen even mijn souvenirtjes afgegeven en dat konden ze wel waarderen.


Op maandagochtend ging de wekker ook weer vroeg, want ik ging een dagje werken. Ik werk bij een marketingbureau in het midden van de weilanden, mooi hè? Ik had best wel een spannend gesprek op mijn werk en heb ontzettend goed nieuws gekregen. In de volgende Photo Diary vertel ik jullie er meer over. Zijn jullie al nieuwsgierig?! :)


Een dagje werken op kantoor, altijd gezellig als je collega's er niet eens zijn!


Voor deze kinderkoekjes ben je nooit te oud. Ik eet ze nog steeds regelmatig en ze blijven lekker. Ben ik de enige?! Haha!


Daarnaast ook nog tijd voor een gezonde snack: snoeptomaatjes.


Toen ik thuis kwam, vond ik deze duidelijke boodschap op de grond: niet op de vloer lopen! We krijgen een nieuwe keuken en op maandag kwamen ze de vloer zetten. De keuken is nu bijna af (eindelijk!) en het is echt super mooi geworden!

En hier had ik ook al weken zin in: een heerlijk warm bad, vol met schuim! Wat heb ik hiervan genoten!


Dinsdagmiddag werkte ik een dagje thuis aan school en aan mijn blog. Ik had een hele lange to do lijst, maar 's middags had ik wel even tijd voor een lekkere lunch met mijn moeder en zusjes: pizzabroodjes.


's Middags heb ik lekker een uurtje gitaar gespeeld. Ik heb net nieuwe snaren op mijn gitaar gezet en het geluid is dan weer zo mooi!


Op woensdagochtend ging ik naar Utrecht. Ik ga vanaf augustus stage lopen bij Presenter, een heel tof marketing- en contentbureau. Ik moest wat papieren ondertekenen en lunchte gezellig mee met mijn toekomstige collega's. Elke keer als ik in Utrecht kom, word ik weer een beetje verliefd op die stad!


Daarna kwam Tim ook gezellig naar Utrecht en hebben we even geshopt. Ik heb een nieuwe tas gekocht bij Invito, ik laat hem jullie snel zien op mijn blog! Het was onverwachts zulk lekker weer, dat we besloten even op een terrasje neer te ploffen.


En daarna gingen we naar Zandvoort aan Zee! Sinds ik weer terug ben in Nederland heb ik al de hele tijd zin om naar het strand te gaan, maar het kwam er maar niet van. Nu kon ik eindelijk weer, yay!


Yeeeeey, het strand!


We hebben een heerlijke strandwandeling gemaakt, gegeten bij een Turks restaurantje en daarna nog een terrasje gepakt. Wat een fijn dagje!


Op donderdagochtend ging ik op de fiets naar de opticien in Lunteren, een klein dorpje dichtbij Ede, waar ik woon. Mijn moeder en zusje gaan hier al jaren heen en ik ben er ooit op mijn 15e geweest toen ik ook een bril moest. Die bril draag ik nog steeds af en toe, maar ik merkte dat de sterkte niet meer goed was. En dat klopte! Want ik had altijd min en nu had ik ineens plus... Ik heb maar meteen een nieuw montuur uitgezocht, want de oude was zo slap en veel te klein geworden. Over twee weekjes krijg ik 'm binnen!


Ik wilde iets speciaals organiseren voor mijn vrienden omdat ik weer terug ben uit Istanbul. Daarom besloot een Turks diner voor ze te organiseren! Op donderdag maakte ik alvast de menukaartjes, in het Turks uiteraard.


Ook deed ik alvast de boodschappen: twee flinke plastic tassen vol die ik maar nét mee terug naar huis kreeg.


's Avonds pikte ik Linde op met de auto in Ede en reden we door naar Veenendaal.


Daar deden we een heus Kolonisten toernooi! Alhoewel... uiteindelijk speelden we gewoon twee normale potjes, maar omdat we met zoveel mensen waren, besloten we maar twee spellen te doen. Kolonisten van Catan is mijn favoriete spelletje allertijden. En het blijft leuk!

Daarna in bed met mijn allerliefste knuffelbeest: Giraf!


De volgende ochtend vond ik een leuk pakketje op de ontbijttafel van HEMA: wat make-upproducten uit de nieuwe collectie. Leuk! Snel een review op mijn blog.


Op vrijdagochtend ging ik werken aan mijn scriptie op kantoor. Weer met de auto naar Veenendaal!

Ook toen ik aan het begin van de middag thuis kwam heb ik mijn laptop en studieboeken nog maar even tevoorschijn gehaald.

 Lunch; een simpele bruine boterham met kruidenboter en komkommer. Beste combinatie ever.


Daarna begon ik met koken voor het Turkse diner. Gelukkig hielp Tim me, want in mijn eentje was ik nu nog steeds bezig geweest. Het menu: linzensoep, Turkse pizza en een toetje met griesmeel, biscuitjes, chocola, kokos en walnoten.


De Turkse pizza was super lekker, maar vulde zo erg, dat alleen Sarah het voor elkaar heeft gekregen om hem op te eten. Applaus!


Daarna speelden we - natuurlijk - nog een potje Kolonisten. En omdat dat ene potje zo snel voorbij was, besloten we er gewoon nog één te doen. We hebben lekker de hele avond in de tuin gezeten tot half 12 en het was nog steeds niet koud. Ik hou van de zomer!

Ondanks het feit dat ik gewoon werk en mijn scriptie schrijf, heb ik toch een beetje een vakantiegevoel. Niet verkeerd hoor :) Helemaal met de temperaturen die er deze week aankomen: vrijdag wordt het 34 graden... Ik denk dat ik deze week buiten kantoor om ook regelmatig ergens bij een meertje ben te vinden voor verkoeling! Wat ga jij doen deze week?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

16 opmerkingen:

 1. Drukke, maar leuke week heb je achter de rug! Niet fijn dat je bent flauwgevallen en je zo slecht voelde. Oooh, die strandfoto's zien er prachtig uit ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die turquoise broodtrommel is echt prachtig! Wat vervelend dat je je niet zo goed voelde zeg. :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je even naar het strand bent geweest, dat is echt de ultieme ontspanning! Fijne zondag :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijke foto's allemaal! Wat leuk dat je goed nieuws hebt gekregen op je werk, ik ben al benieuwd. En super gezellig met je vrienden! Wel jammer dat je een lichte hersenschudding hebt opgelopen, wat bizar dat je flauwviel! Die Turkse pizza ziet er echt ontzettend lekker uit! X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het altijd zo leuk om te zien wat voor leuke dingen jij doet met vrienden. Spontane dagjes weg, avonden lang kolonisten van Catan spelen, dinner voor ze koken. Echt heel leuk! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk om zo'n diner voor je vrienden te geven! :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze week ga ik héél veel binnen blijven. Ik vast namelijk en het weer komende week is dan wat minder. Sowieso vind ik het in Nederland té warm en benauwd als het weer boven de 28 graden uit komt haha! Dus bij mij zal mijn routine, werken, koken, eten, slapen zijn hihi! Overigens ziet dat bad er heerlijk uit.. ik zou er zo in willen plonsen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anoniem28.6.15

  Je diary's zijn altijd zo inspirerend door al die leuke dingen die je meemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vervelend voor je dat je gevallen bent, maar ondanks dat zag het eruit als een leuke week. Die turkse pizza ziet er verrukkelijk uit <3

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk dat je een turks dinner geregeld hebt voor je vrienden! Mis je Turkije of vind je het prima dat je weer op Nederlandse bodem bent? Had niet verwacht dat je elke week naar de kerk zou gaan, maar door dit soort artikelen leer je altijd iemand iets beter kennen. Fijn weekend nog! Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat lekker dat je naar Zandvoort bent geweest! Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een drukke en leuke week heb je gehad, lijkt me wel wennen om weer terug in Nederland te zijn zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Veel leuke foto's! En wat een geweldig idee, een Kolonisten toernooi. Het is echt mijn favoriete bordspel!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat lief dat je voor je vrienden Turks hebt gekookt ! :) en super leuke foto van jou met je gitaar!

  BeantwoordenVerwijderen