Photo Diary #26 | Stranddagje, afscheid nemen en weer terug naar Nederland! - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Photo Diary #26 | Stranddagje, afscheid nemen en weer terug naar Nederland!


Het avontuur zit erop! Sinds donderdagmiddag ben ik weer in Nederland, nadat ik vierenhalve maand in Istanbul heb gewoond. Ik landde om kwart over drie 's middags in een heerlijk zonnig Nederland. Daardoor was de omslag voor mij niet heel groot, haha. Wel moest ik heel erg wennen aan dat het hier zo groen was in Nederland en vooral hoe plat het was. Verder vielen me hele gekke dingen op. Wat is mijn kamer klein! En had ik altijd zulke donkere vloerbedekking? En hé, hier lopen ook mensen met een hoofddoek rond. Haha! Voor de rest valt het me heel erg mee, ik raak weer super snel gewend aan mijn leventje hier in Nederland.
Ik heb ook een geweldig leuke laatste week gehad in Istanbul die volgepropt zat met gezellige dingen. Kijk je mee naar mijn laatste week in Turkije én mijn terugkomst in Nederland?


Op zaterdagavond had ik het afscheidsdiner met mijn huisgenoten. Iedereen kookte iets was typisch was voor die persoon. Zo maakte Neno uit Italië zelfgemaakte pizza (zó lekker!) en maakte ik crispy chicken klaar, mijn signature recipe :)


De twee huisgenootjes die nog langer blijven hadden voor iedereen een super leuk afscheidscadeautje verzonnen. Iedereen kreeg een Turkse vlag en zo konden alle andere huisgenoten daar iets op schrijven. Een heel tof aandenken aan een geweldige tijd!
Tijd voor de allerlaatste picknick op het dakterras! We namen allemaal wat lekkers mee en hadden een hele lekkere lunch bij Rianne thuis. Het was zó warm, dat we gewoon lekker in de schaduw bleven zitten!


Rianne maakte deze super lekkere yoghurtjes, geïnspireerd op de yoghurt van de Yoghurt Barn. Lekker én gezond!


De andere meiden gingen naar een festival, maar aangezien dat mijn smaak muziek niet was, ging ik lekker zelf op stap. Ik ging naar het wijkje Ortaköy en daar kocht ik op het marktje deze mooie ring, als aandenken aan Istanbul!


's Avonds had ik niet zoveel trek. Ik maakte een simpele salade voor mij en mijn huisgenootje Alonso en als toetje kreeg ik chocoladepudding van Alonso. Altijd goed!


Op maandag hadden we een heel fijn dagje! Het zou heel lekker weer worden en dus ging ik met Celine en Rianne naar het strand in Kilyos, een wijkje helemaal in het noorden van Istanbul. Het was een flinke trip, maar dat was het waard, want wat een heerlijke dag hebben we hier gehad! We betaalden €3,50 en konden de hele dag op een strandbedje liggen. We hadden het hele strand voor ons alleen, wat een luxe!


Wat was het er mooi! Echt een paradijsje!


Toen ik even de zee in sprong, ving ik ook nog dit interessante beestje. Is het een krab?


's Avonds gingen we eten bij Cin Büfe, een heel goed Aziatisch restaurant in het centrum van Istanbul. Ik at heerlijke noodles met groenten en kip.
Op dinsdag ging ik met Aimee en Celine naar Kadıköy, mijn favoriete wijkje aan de Aziatische kant van Istanbul. Daar gingen we souvenirs kopen voor onze familie en vrienden. Maar eerst: een gigantisch ontbijt met pancakes en meer dan 15 soorten dingen die we op onze pannenkoeken konden doen. Tot aan het avondeten heb ik niets meer gegeten, wat vulde dit ontzettend. Maar wel super lekker!


We sloten de dag af bij een cafeetje aan de haven met een mooi uitzicht over de Bosporus.


's Avonds ging ik bij Celine eten op het dakterras. Het waaide best hard, dus we moesten een dikke trui aan doen. 
  

We aten Cig Köfte, wat een typisch Turks gerecht is. Het is fijngemaalde bulgur gemixt met groenten en kruiden. Dit doe je op een wrap met sla, een granaatappelsausje en citroen. ZO lekker én ook nog eens gezond!


Daarna dronken we zelfgemaakte cocktails met Celine en Aimee. Hmmmm!


Op woensdag was ik de hele dag bezig met mijn koffer inpakken en moest ik ook mijn kamer schoonmaken, zodat de volgende dag direct de nieuwe huisgenoot erin zou kunnen.


Op onze laatste avond ging ik uit eten met Aimee en Celine bij ons favoriete Syrische restaurant. Als je ooit de mogelijkheid om Syrisch eten te proberen, DOE HET! Het is echt ontzettend lekker. Mijn favoriet? De falafel! De Syriërs weten hoe ze dat klaar moeten maken!


Na het eten ging ik naar huis om daar voor het laatst te borrelen met mijn lieve huisgenootjes! Yanal, mijn Syrische huisgenoot was toch wel één van de huisgenootjes waar ik het beste mee kon vinden. Wat ga ik hem missen!


Op donderdagochtend stond ik vroeg op om de laatste dingetjes nog in te pakken. Uiteindelijk had ik twee grote koffers en een tas die ik in moest checken. 42 kilo in totaal, ongelooflijk!


De meest belangrijke dingen, zoals mijn paspoort, verblijfsvergunning en visum deed ik in mijn kleine leren tasje van Piké. Handig om dat bij de hand te hebben!


In Istanbul weet je het maar nooit met het verkeer, dus vertrok ik extra vroeg zodat ik zeker op tijd op het vliegveld zou zijn. Uiteindelijk zat alles ontzettend mee en was ik ruim op tijd. Bij de gate wachtte ik totdat het vliegtuig zou vertrekken.


Uiteindelijk hadden we een half uur vertraging omdat er file stond (?! Ja, dat kan blijkbaar op een vliegveld). Ik zat als allereerste in het vliegtuig, hoe grappig! Ik vloog met Transavia naar Eindhoven, wat ik altijd een hele fijne en betaalbare maatschappij vind.


Vliegen blijft bijzonder, vind ik! Vinden jullie het ook zo raar om te beseffen dat zo'n zwaar vliegtuig volgeladen met mensen en bagage gewoon de lucht in kan?


Zo'n drie en half uur later stond ik weer op Nederlandse bodem! Binnen no time had ik m'n bagage en kon ik door de douane. Jonathan en Tim, twee van mijn beste vrienden stonden me op te wachten en wat was het fijn om die weer in de armen te vliegen!


Zo blij om weer herenigd te zijn met mijn lieve vriendjes!


Mijn ouders hadden de tuin versierd met vlaggetjes een welkom-thuis bord op de deur. Leuk!


De jongens bleven gezellig bij mij thuis eten. Oerhollandser kan het bijna niet: friet met bitterballen en frikandellen. Wat had ik dat gemist!


Vriendin Céline kwam ook nog even langs om me weer welkom te heten en bracht deze schattige cakejes mee (die natuurlijk al lang op zijn!)
Toen ik weer op mijn kamer kwam (wat trouwens heel gek en ook wel heel fijn was!) stond deze mooie bos rozen me op te wachten. Lief cadeautje van mijn vader en moeder!
Vrijdag was ik de hele dag bezig met mijn koffers uitpakken en alles weer op orde brengen. 's Avonds had ik met vrienden afgesproken en moest ik die avond meer dan 100 kilometer rijden van hot naar her, omdat ik allerlei vrienden op moest pikken. Omdat ik al zo lang niet meer had gereden, ging ik 's middags maar even oefenen. Gelukkig ging dat prima, maar ik blijf auto rijden echt verschrikkelijk vinden, haha!

Zo, even een diepe zucht. Ik ben weer in Nederland! Ik verbaas me erover hoe snel ik hier wen. Het lijkt net alsof ik nooit ben weggeweest en heb eigenlijk meteen weer mijn draai gevonden. Ik ben benieuwd of de welbekende omgekeerde cultuurshock nog gaat komen, maar ik verwacht dat dat wel mee gaat vallen. Morgen ga ik ook weer direct terug naar mijn normale leventje. Ik begin met mijn afstudeerscriptie bij One4Marketing, een marketingbureau in Veenendaal waar ik al twee jaar werk. Ik ben hier ongeveer vier weken mee bezig en heb twee maanden de tijd, dus ik kan het lekker rustig aan doen. Genoeg tijd dus om ook nog een beetje te genieten van mijn vakantie!
En oh ja, dinsdag ben ik jarig! Ik word 21 jaar, wat ik echt veel te oud vind. Het liefst blijf ik nog even een paar jaartjes 20 :)

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

15 opmerkingen:

 1. Oooh door het lezen van dit artikel krijg IK zelfs een beetje kippenvel een een omgekeerde cultuurshock, haha. Ik weet hoe het is om weer thuis te komen na een half jaar buitenland (heb het zelfs 2 x gedaan!) en geloof me, er komt echt nog een moment waar op je denkt "Ik wil terug naar Istanbul! Waarom ben ik hier?!". Juist als het normale leven gaat beginnen, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke tijd heb je gehad in Istanbul zeg.. Dit staat nog hoog op mijn stedentrip lijstje!! Alvast een hele fijne verjaardag :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, zo gek dat alles dan nu ineens voorbij is!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohh wat had je nog een fijne laatste zon, zee, strand en lekker eten week in Istanbul! En hoe lang je ook op vakantie bent geweest, zodra je thuis komt went alles weer binnen no time, super gek!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Welcome back! Moet heel vreemd zijn om plots weer terug te zijn in Nederland, maar ook wel heel fijn lijkt me! Je hebt geluk dat het nu juist zo heerlijk weertje is, dat compenseert vast :D. X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Welcome back!! Ziet eruit alsof je een geweldige afsluitende week hebt gehad. Ik geloof dat dit zeker een bijzondere ervaring is geweest. Niemand neemt je dit meer af <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ahh super leuk verslag! Welkom terug in Nederland & hopelijk krijg je niet al teveel heimwee <3!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een onwijs mooi verslag! Ook fijn dat je alles in Istanbul zo goed hebt kunnen afsluiten en natuurlijk: Welkom terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Welkom terug! Heel leuk om te lezen dit! Ik heb je woensdag trouwens nog een aantal keer kunnen bewonderen op dat filmpje van communicatie op de CHE, hihi:) Ik deed een experience day bij communicatie namelijk, omdat dat de studie is, die ik wil gaan doen!:) Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een intense, maar wel super leuke week! Lijkt me tegelijk superleuk en lastig om terug in Nederland te zijn :) Veel succes met je afstudeerscriptie, zal vast dik in orde zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat fijn dat je weer terug bent.
  Ik heb genoten van al je blogs in Istanbul.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijn dat je weer terug bent, je hebt een goede herinnering aan Istanbul overgehouden denk ik zomaar ;)
  Alvast succes met je scriptie en gefelicteerd met je verjaardag! Ik word dinsdag ook 21 ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooi verslag. Wat is de tijd voorbij gevlogen zeg! Welkom terug!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Welcome back lieverd! Wat heb je een fantastisch leuke tijd gehad <3

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Echt zo leuk om te lezen! Wat een prachtige foto's van het strand in Istanbul, het is altijd zo gek om afscheid te nemen.. Gelukkig heb je nog veel leuke dingen gedaan met je huisgenoten!

  BeantwoordenVerwijderen