Photo Diary #23 | Het lijkt wel vakantie... - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2
Uncategorized

Photo Diary #23 | Het lijkt wel vakantie...


Hoi lieve mensjes! Ja, ik weet dat het alweer vijf weken geleden is dat ik voor het laatst een Photo Diary plaatste, maarrrr... ik leef nog steeds! Ik geniet hier zo volop van het prachtige Istanbul, dat ik maar weinig tijd achter mijn laptop doorbreng. Bovendien ga ik (en ik merk steeds meer bloggers!)  bloggen écht zien als een hobby. Het moet leuk blijven en ik wil bloggen graag ook leuk houden. En nu ik weer een leuk weekje achter de rug had, dacht ik: laat ik weer eens een Photo Diary in elkaar zetten. Kijk je mee?


Met Yanal uit Syrië, één van mijn favoriete huisgenootjes!


Ondanks het feit dat deze hele week net een vakantie leek, moest ik ook nog aan school werken. Toen ik op mijn kamer aan het studeren was, kwam mijn huisbaas Kadir zo even een glaasje versgeperst sinaasappelsap brengen. Lucky me!


Nu er een flink stuk van mijn haar af is, wilde ik eens kijken hoe het stond met krullen. Best leuk vind ik!


Op zaterdagavond hadden we een grote barbecue op ons dakterras en een feestje. Daarna zijn we nog uitgeweest met was huisgenootjes tot 4 uur. En dat is vroeg voor Istanbulse begrippen, haha!


De volgende dag ging ik met wat meiden van de universiteit picknicken in het Maçka park. Zo'n opluchting om te zien dat er ook nog mooie, groene delen zijn in Istanbul. We hebben hier een perfect middagje gehad!


 Met heel veel lekker eten. Zucht....


's Avonds zat ik nog zo vol van de picknick dat ik lichte maaltijd voor mezelf maakte: bulgur met aubergine, champignon, courgette en kerrie.


Op maandag begin ik altijd om 12 uur op school. Dat betekent dat ik heerlijk uit kan slapen. En ondanks dat, wilde ik mijn bed nog steeds niet verlaten, haha!


Op dinsdagmiddag ging ik na mijn colleges naar de drukker om daar mijn boek te laten drukken voor het vak Publication Design. Hier zitten zo ongelooflijk veel uren in, dat ik het er eigenlijk niet over wil hebben, haha. Het eindresultaat mag er zijn in ieder geval!


Op dinsdagavond had ik zin in een makkelijke maaltijd. En ja, makkelijke maaltijden zijn meestal niet zo gezond. Ik at een kipschnitzel, gewokte courgette en champignons en wat aardappelkroketjes. Ik maakte ook weer zóveel dat ik daarna propvol zat.

 

Wat een heeeeerlijk weertje was het woensdag! Ik was helemaal alleen thuis en heb een heerlijk dagje op ons dakterras doorgebracht met een muziekje, een goed boek (die ik eindelijk heb uitgelezen!), mijn zonnebril, ijsthee en natuurlijk zonnebrandcrème.


En op woensdag had ik ook mijn laatste officiële schooldag. Wauw! Wat gek dat het zo snel is gegaan. Nu hoef ik alleen nog maar even te slagen voor mijn examens (doe ik even!) en dan ben ik klaar hier in Istanbul.


Na zo'n dagje in de zon heb ik 's avonds geen zin in een zware maaltijd. Ik maakte een simpele salade met tomaat, komkommer, ei, bosui en kipfilet. Mjammm!


's Avonds ging ik naar Celine, een Vlaamse vriendin van de universiteit. Daar hebben we lekker op haar bed een film gekeken (inclusief chips, chocola en cocktails natuurlijk). We keken The Fault in our Stars. Blijft een mooie film!


Op donderdag werd ik 's ochtends wakker met migraine. Balen! Ik heb dat één keer in de twee maanden en moet dan gewoon verplicht de hele dag op bed doorbrengen. 's Middags wilde ik een omelet voor mezelf maken, maar ik gooide het ei in plaats van in de pan, gewoon lekker op de grond. Oeps...


Huisgenootje Marie is toegelaten tot haar master en dat moest gevierd worden! Eén van onze andere huisgenoten had een taart voor haar gekocht (zo lief!) en die hebben we lekker op het terras opgegeten.


Omdat ik de hele dag stil had gezeten, verveelde ik me ontzettend. Daarom besloot ik maar om mijn kleding te gaan strijken, dat moest hoognodig gebeuren namelijk. Omdat we geen strijkplank hebben, leg ik altijd een dik kleed op de tafel. Gaat ook prima zo.


En 's avonds besloot ik om een heeeerlijk bad te nemen met heel veel schuim.


Op vrijdagmidag kwam Celine naar mij toe en hebben we de hele middag op het dakterras gelegen (wat origineel toch weer). Omdat we allebei zo'n 5 kilo zijn aangekomen hier in Turkije dachten we, laten we eens een poging tot gezond doen. En zeg nou zelf, dat ziet er best gezond uit toch?


Daarna besloten we met mijn huisgenootjes spontaan om met z'n allen naar een parkje te gaan. We gingen eerst een eind met de metro en moesten daarna nog drie kwartier lopen maar wauw, dat was wel de moeite waard. We kwamen in het mooiste park wat ik ooit heb gezien. Zó rustig en groen!

Daar zaten we te genieten van een biertje, maar na 10 minuten werden we al weggestuurd. Blijkbaar mocht je in dat park niet drinken. Daarna zijn we nog drie keer achtervolgd door politiemannen die blijkbaar allemaal even kwijt wilden dat we hier niet mochten drinken. Ja dank u, na vier keer weten we het wel.


Net buiten het park genoten we van dit ge-wel-di-ge uitzicht. Ik was zo intens gelukkig op dit moment! Op zulk soort momenten met deze uitzichten houd ik zo ontzettend veel van Istanbul.


Jeeeej, vriendinnetje Rianne was een weekje in Nederland geweest en was nu weer terug! Op zaterdagochtend hebben we eerst met Rianne en Celine boodschappen gedaan en gebruncht op mijn balkon.


En daarna een paar uurtjes van het zonnetje genoten.


En ik was best wel bruin geworden, yes! Mijn doel is om mega bruin terug te keren naar Nederland, dus ik denk dat ik aardig op de goede weg zit, haha!

Zo, dat was mijn weekje. Lijkt net vakantie hè? Om heel eerlijk te zijn, hebben de afgelopen vier maanden ook wel echt aangevoeld als vakantie. Nog 18 dagen en dan vlieg ik alweer terug naar Nederland. Dat betekent dat ik deze laatste paar dagen nog echt even heel intens ga genieten!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

24 opmerkingen:

 1. Seeing blogging as a hobby makes really sense :) Looks like you have a fantastic time in Istanbul with very attractive roommates! Thank you for sharing this bunch of interesting pictures <3 Wish you the remaining 18 days will be also amazing!
  xx from Bavaria/Germany, Rena www.dressedwithsoul.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk weekje! Na al je posts over Istanboel heb ik hééél veel zin om de stad eens te bezoeken, lijkt me echt zo'n geweldige plaats :) En die krullen staan je echt super!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super gezellige foto's! Wat veeeel lekker eten en je hebt veel leuke dingen gedaan! Dat boekje ziet er mooi uit afgewerkt, heel fijn dat je nu enkel nog je examens moet halen (komt goed!)! Ik ben trouwens echt jaloers op het héérlijke weertje en je bruine kleur. Wauwie! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad net vakantie, wat heb je het toch goed Nicole! Ik ben echt fan geworden van Istanbul, je posts zijn zo heerlijk en vrolijk! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat heerlijk dat je de laatste schooldag hebt gehad! Zo'n dakterras lijkt me echt ideaal om lekker te eten, chillen en zonnen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijke foto's, ik zou bijna vergeten dat je daar zit voor je studie, haha! Wat is Istanbul een prachtige stad, ik wil er echt een keer naartoe. Heel veel plezier nog de laatste dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw time flies! Nog maar 18 dagen.. Die zijn inderdaad zo voorbij, dus geniet ervan zolang het nog kan meis <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke foto's! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb zó veel zin om ook op uitwisseling te gaan nu! Nog een jaar en drie maanden... en hierdoor wordt het ook nog eens heel verleidelijk om een zonnige bestemming te kiezen, al weet ik dat ik toch echt voor de vakken en zo moet kiezen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ahhh het ziet er allemaal zo leuk uit! En die krullen staan je echt goed! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een ontzettend vrolijke foto's, op zo'n manier is het zo leuk om te zien hoe studeren in het buitenland is! En krullen staan je supermooi <3

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een héérlijke week! Het is zo leuk om deze foto's elke keer te zien, lijkt me heel tof om daar ook een keer heen te gaan voor een langere tijd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een heerlijke foto's! Het ziet er echt heel gezellig uit! Ik vind de krullen je heel mooi staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nou, inderdaad, net vakantie! Wat was het weer leuk om te lezen :). Heerlijk zo lekker veel zonnen. Ik hoopte ook op veel zonnen in de meivakantie, maar het kon maar één middagje :(. Het eten ziet er allemaal heerlijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat gaat het snel zeg, je tijd in Istanbul! Ik vind het ontzettend leuk om te lezen allemaal :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dat klinkt echt als een heerlijk weekje! En wat ziet al dat eten er lekker uit! Vind krullene haar trouwens heel leuk staan:)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wow wat gek dat je tijd al begint te korten daar... Maar de tijd gaat altijd snel, als je het leuk hebt! :) ziet er daar echt heel mooi en zomers uit! Geniet er nog maar volop van!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oooh, wat gaat dat snel! En wat heb je leuke dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een leuke photo diary, ik word er helemaal blij van haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat mooi weer om te zien...... en dat lekkere eten! Jummmmm!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ziet eruit als een heerlijke week! Dat uitzicht ziet er echt prachtig uit inderdaad! En wat word je al goed bruin zeg, ik ben jaloers :O

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Anoniem18.5.15

  Leuk dat je haar wat korter is en je bent al best bruin, jee!

  BeantwoordenVerwijderen