Photo Diary #23 | Tentamens, ouders op bezoek en Bosporus tour

Wat een leuke week was het afgelopen week met tienduizend verschillende dingen! Zo was ik aan het begin van de week nog druk bezig met het afronden van de laatste presentatie voor mijn mid term periode, heb ik daarna een hele dag helemaal niks gedaan (heerlijk) en woensdagavond ging ik mijn ouders en zusje van het vliegveld halen die voor een week lang op bezoek zijn in Istanbul. Kijk je mee naar mijn week?

Op zaterdag had ik mijn tentamens en die gingen gelukkig heel goed. Het niveau hier ligt absoluut een stuk lager dan in Nederland dus het was ook vrij makkelijk. Na afloop trakteerde ik mezelf op een flinke beker thee van de Espresso.

Dit is mijn leuke straatje waar ik woon vol met kleine restaurantjes en winkeltjes. Ik vind het altijd heerlijk om hier te lopen!

Op maandagmiddag werkte ik aan mijn presentatie voor de volgende dag. Omdat we hier vaak pas om 9 of 10 uur eten, eet ik vaak rond 5 uur ook iets. Dit keer maakte ik noodles. Altijd lekker!
 
Dinsdagochtend zat ik om 9 uur in de klas voor mijn les, maar... er was niemand! Uiteindelijk kwamen een uur later de docent en de andere studenten eindelijk op dagen. Vreemd...

Ik sprak met klasgenoten af om aan ons project te werken bij de Starbucks. Daar heette ik ineens "Niko Bey", wat letterlijk vertaald "Meneer Niko" betekent. Heel interessant...

Wist je dat je hier bijna alles online kunt bestellen? Istanbul is een food order heaven. Ik bestelde op dinsdag een heel Burger King menu met een burger, friet en drinken voor 8,50 Turkse Lira (ongeveer 3 euro, inclusief bezorgkosten)

Op dinsdag speelde Nederland tegen Spanje en natuurlijk moest ik die wedstrijd kijken met mijn Spaanse huisgenoot. Uiteindelijk won Nederland, yay!

Huisgenootje Maddi was op bezoek bij een vriendin in Wenen en nam deze ongelooflijk lekkere chocolaatjes mee. Ik denk dat ik er minstens 10 heb opgegeten.

Kijk ons eens even in de zevende hemel zijn met onze heerlijke chocolaatjes.

Op woensdagavond ging ik met de bus naar het vliegveld om daar mijn ouders en zusje op te halen. Spannend! Zo leuk om ze naar twee maanden eindelijk weer te zien en te knuffelen.

's Avonds aten we in een cheap restaurantje in onze straat. Het was al 11 uur 's avonds, maar daarom niet minder lekker om nog even een avondmaaltijd naar binnen te schuiven!

Mijn ouders en zusje namen een doos vol met producten mee die naar mijn Nederlandse adres zijn gestuurd voor mijn blog. Genoeg leuks om over te schrijven de komende weken!

 Op donderdagochtend gingen we naar Taksim, het centrum van Istanbul.

We aten een broodje bij de Simit Sarayı.

Omdat het de hele dag regende, zijn we uiteindelijk naar het grootste overdekte winkelcentrum van Istanbul gegaan om daar te shoppen. Daar paste ik bij de Bershka dt leuke tuinbroekje. Ik weet nog niet helemaal wat ik ervan vind, maar ik denk dat ik het wel leuk vind! Wat vinden jullie?
 
's Middags in bed een filmpje kijken met m'n lieve zusje. We keken de film G.B.F., een heerlijke, foute, chick flick.
 
Lief zusje!

Maddi nam dit te schattige koekje voor me mee uit Wenen. We zijn allebei namelijk gek op katten.

's Avonds organiseerden we een groot diner bij ons thuis met mijn huisgenoten, vrienden én mijn familie. Zo gezellig! De hele tafel stond vol met eten. Van links naar rechts: Alonso uit Spanje, Anna uit Frankrijk, Kadir uit Turkije, Zoe uit Engeland, Margaux uit Amerika, Marlinde (mijn zusje), Marie uit Frankrijk, ik, George uit Bulgarije, mijn vader, Maxence uit Frankrijk, Aurélie en haar vriend uit Frankrijk en Magdalena uit Bulgarije. Echt super leuk, zo'n internationale mix! :)

Op vrijdag gingen we naar Sultanahmet, de meest toeristische wijk van Istanbul. Daar gingen we naar de Grand Bazaar en dronken we wat op een terrasje.

In Sultanahmet staat het vol met de mooiste tulpen!

Op zaterdag gingen we naar Ortaköy, mijn favoriete wijkje in Istanbul! Dit wijkje zit strak aan het water en ook al ben ik er vaak geweest, het blijft super mooi. We bezochten daar de Ortaköy moskee.

De moskee mag je niet binnen zonder dat je je schoenen uit hebt gedaan en je hoofd hebt bedekt. Zien we er niet prachtig uit?


Wat een heerlijk weertje was het! Het was koud, maar de zon scheen de hele dag volop. In het zonnetje aten we een oerhollandse Rondo. Stiekem toch wel heel erg lekker!
's Middags maakten we een boottocht over de Bosporus met deze boot.

We vertrokken vanaf Ortaköy en vaarden richting Bebek onder de Bosporus brug door.
 
Tijd voor een selfie op de boot!
 
Op het water! Ik vind het heerlijk om te varen en al die mooie uitzichten te zien.

De mooie Ortaköy moskee vanaf het water.Dit is Bebek, een wijkje in het uiterste oostpuntje van de Europese kant van Istanbul. Ik ben hier nog nooit geweest, maar moet hier toch snel een keer voet aan wal zetten!

We voeren terug langs de Aziatische kant. Hier staat het langs de kust vol met de meest prachtige villa's inclusief mega zwembaden. Wat zou ik hier graag mijn zomervakantie door willen brengen!
Mijn ouders  en zusje blijven nog tot en met volgende week woensdag. Gezellig! Op woensdagavond ga ik ze naar het vliegtuig brengen en drie kwartier later stap ik zelf op het vliegtuig: op naar Izmir met vijf huisgenoten voor een lang weekend. Daar heb ik ontzettend veel zin in! Ik hou jullie op de hoogte :)
17 opmerkingen:

 1. Dit vind ik de allerleukste artikels om te zien! Wat leuk dat je ouders op bezoek kwamen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die foto's maken dat ik zo graag naar Istanbul wil! En wat leuk dat je ouders en zusje op bezoek zijn. Lijkt me heerlijk om ze weer even te zien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat lijkt me dat fijn om je ouders en zusje weer even te zien. Zo te zien geniet je vol op!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer super leuk om te lezen! Fijn dat je ouders op bezoek zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn dat je ouders en zusje even langs komen. En al die spullen, heb je inderdaad weer een flinke lading om over te schrijven hihi! Geniet van je lange weekend mop <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ontzettend leuk dat je ouders langs kwamen! En super leuke foto's ook, het ziet er echt allemaal zo gezellig uit !<3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk dat je familie langs is gekomen, en wat tof dat je alles hebt kunnen laten zien! :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super leuk en gezellig dat je ouders en je zusje op bezoek kwamen, jullie hebben echt veel leuke dingen gedaan zo te zien <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat gaaf dat ze je komen opzoeken, dat was vast genieten :) En de tuinbroek staat je leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk dat je ouders en zusje op bezoek zijn :) geniet daar maar volop van! Zal wel een fijn weerzien zijn ;) en geniet alvast van Izmir, veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk dat je ouders even op bezoek kwamen, super om te lezen en zien hoe jij je dagen spendeert daar!

  Liefs Agneta

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat heerlijk dat je ouders en zusje een weekje bij je zijn! Geniet er lekker van!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuke foto's! Lijkt me heerlijk om weer even familie te zien :)
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat fijn zeg! En wat leuk dat ze al de producten voor je mee namen om over te schrijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat leuk al die artikels die je schrijft over Istanbul! Ik ga in de zomervakantie naar Istanbul en doe leuke ideetjes op via je blog, bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen