DIY | 4 manieren om je Starbucks beker te hergebruiken

Aangezien ik geen koffie lust (ja echt, die mensen bestaan) ben ik niet vaak bij de Starbucks te vinden. Iedereen is altijd lyrisch over de meest bijzondere koffies, cappuccino's en espresso's die Starbucks verkoopt, maar helaas kan ik niet mee doen met die rage.
Maar nu ik in Istanbul studeer en er een mega Starbucks op mijn campus is, duik ik af en toe toch even de Starbucks in om thee te halen of één van die mega lekkere en veel te dure muffins.


Toen ik vorige week voor de zoveelste keer aan een beker thee zat (en één van de werknemers "Nico Bey", of te wel "Meneer Nico" op mijn beker had geschreven...) bedacht ik me dat je eigenlijk een heleboel leuke dingen kunt doen met zo'n Starbucks beker. Mijn handen kriebelden om aan de slag te gaan en uiteindelijk heb ik random mensen bij de Starbucks gevraagd of ik hun lege beker mocht hebben. Een beetje vreemd keken ze me wel aan, maar ik kon in ieder geval aan de knutsel! Ik verzon vier manieren om je Starbucks beker opnieuw te gebruiken. Kijk je mee?


#1 Vaas
Aangezien ik nog geen cactus in leven kan houden, zweer ik bij nepbloemen. Bloemen maken alles gezelliger en knusser. Hier in Istanbul verkopen ze overal op straat bloemen en dat voor een heel fijn prijsje. Daarom dacht ik: ach, kan mij het ook schelen: laat ik het maar eens proberen! Ik kocht een aantal gerbera's maar... er was geen vaas te vinden in mijn huis. Bummer!
Gelukkig kun je een Starbucks beker prima gebruiken als vaasje. Je knipt de bloemen wat korter af en zo heb je een klein, schattig boeketje voor op je slaapkamer of in de huiskamer. Natuurlijk kun je de Starbucks beker versieren, maar eigenlijk vond ik hem zo ook wel leuk! (PS. De roos is wel nep. Hartstikke nep zelfs)


#2 Kwastenhouder
Mijn make-up kastje houd ik het liefst netjes. Op mijn kastje staan alleen de producten die ik dagelijks gebruik en de rest bewaar ik in de lades.
De kwasten die ik dagelijks gebruik, lagen nu maar onhandig verspreid over mijn kastje. Tijd om daar verandering in te brengen! Zo'n Starbucks beker is perfect voor het opbergen van je kwasten.
Als je niet zoveel kwasten hebt, kun je van die kleine decoratiesteentjes in de Starbucks beker doen zoals bij deze DIY. Vervolgens kun je de kwasten daar in steken.#3 Pennenhouder
En niet alleen voor je make-upkwasten, ook voor je pennen, potloden en overige stationery items is een Starbucks beker ideaal. Ik heb de slechte gewoonte dat ik mijn pennen altijd kwijt raak omdat ik ze overal en nergens laat slingeren. Veel slimmer om zo'n toffe Starbucks beker op je bureau te zetten en daar je pennen en potloden in te bewaren!

#4 Opberg cup
Laatst kocht ik een broodtrommel om mijn boterhammen of fruit mee te nemen naar school, maar in een huis met twaalf andere mensen, zijn zulk soort dingen binnen no time kwijt. Toen ik niets anders bij de hand had dan deze Starbucks beker, bedacht ik me dat dat ook een prima manier is om je etenswaren in op te bergen! Je kunt bijvoorbeeld je cruesli in je Starbucks beker doen, partjes appel of snoepjes. Deksel erop en je kunt het zo mee nemen in je tas.

Dus: niet weggooien die Starbucks beker, maar gewoon afwassen en opnieuw gebruiken!

25 opmerkingen:

 1. Wat een super leuke ideetjes! Ga ik zeker onthouden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah super leuk idee Nicole, ik vind het ook altijd zo zonde om hem weg te gooien! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede ideetjes! Ik ga nooit langs de starbucks, ik ben ook geen koffiedrinker en vind het heel duur. Die pennenhouder staat wel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super creatief bedacht! Ik ben alleen ook geen koffiedrinker

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk gedaan en bedacht. Heerlijk creatief bezig geweest dus!

  liefs, Brittany

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb inderdaad een kerst variant tijdens de feestdagen op m'n kamer laten staan als pennenhouder! Leuke ideeën!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb op mijn bureau ook een large cup staan als washi tape houder. Maar dan wel een nieuwe en schone. Als je het lief vraagt kun je geloof ik altijd wel gewoon en lege cup krijgen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke ideeën! Ik ga mijn starbucks beker zeker bewaren volgende keer en hem dan gebruiken als make-up houder denk ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ga zelf nooit naar de Starbucks maar dit ziet er wel leuk uit! Ik heb zelf mijn make up kwasten in een glas op mijn bureau staan, ook erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hele leuke ideetjes! Je kunt (als je creatief bent) de beker ook versieren voor een nog mooier effect!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke ideetjes zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk artikel! Ik lust ook geen koffie haha. Ik vind het vooral erg leuk staan om zo'n starbucks beker te gebruiken als vaas of om je kwasten in te bewaren. Het kan echt heel leuk staan in je interieur :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hee, superslim! Zeker de laatste ga ik onthouden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Die laatste is leuk! Ik lust ook geen koffie dus ik herken je struggles...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ahh wat leuk! Hier had ik nog nooit over nagedacht. Ik ga er zeker een gebruiken als kwastenhouder!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Je kan trouwens de baristas ook gewoon vragen om schone bekers, kijken ze je alsnog gek aan maar dan zijn ze helemaal schoon ;-) (In de beker zat gewoon een cappuccino toch? om even te mierenneuken.)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh wat een leuke ideeën zeg!
  Vooral handig om wat mee te nemen naar school.
  Denk dat ik er wat snoeptomaatjes ofzo in ga doen :)
  Liefs Lonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Die laatste tip vind ik het leukste. Super handig voor onderweg al moet je de beker wél rechtop houden haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ahh super leuk! Die make up staat leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wow de opbergcup is geniaal bedacht, wat handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik gebruik mijn starbucks beker zelf als pennenhouder, vond ik wel leuk haha.

  BeantwoordenVerwijderen