Room tour | Mijn kamer in Istanbul

Inmiddels woon ik alweer twee maanden in Istanbul! In die twee maanden ben ik me hier steeds meer thuis gaan voelen en raak ik steeds meer gewend aan mijn nieuwe leventje hier.
Ik woon in de wijk Mecidiyeköy; een gezellig wijkje dat op slechts twee metrostations vanaf het centrum ligt. Daar woon ik in een huis met vijf andere huisgenoten uit Australië, Engeland, Frankrijk, Spanje en Turkije. We wonen in een appartement op de vijfde verdieping van een flat waar je allerlei soorten mensen tegenkomt. Zo zijn er nog meer Erasmusstudenten, een bejaarde buurvrouw en buurman maar ook hele gezinnen wonen in deze flat. Ook ik heb mijn eigen plekje in ons appartement: een gezellige kamer van ongeveer 18m2 op de eerste verdieping van ons appartement.

Inmiddels heb ik van mijn kamer echt mijn eigen plekje kunnen maken en dus vond ik het de hoogste tijd om jullie eens een room tour te geven door mijn kamer in Istanbul! Kijk je mee?


Mijn kamer is ongeveer 18m2 groot, maar is moeilijk op te meten omdat de kamer allerlei schuine muren heeft. De kamer heeft een laag plafond, wat voor mij met mijn 1 meter 60 gelukkig geen probleem is. Mijn Spaanse huisgenoot van 2 meter echter, heeft er heel wat meer moeite mee. Hij kan op sommige plekken niet eens rechtop staan in zijn kamer. Oeps!


Mijn kamer is de eerste kamer die je tegenkomt als je de trap oploopt vanuit de woonkamer. De deur is een hele toffe, wit houten deur met een handige hanger eraan. Hieraan hang ik mijn badjas, tassen en kledingstukken die ik nog moet strijken. Zo slingert het niet overal rond in mijn kamer.Tegen de rechtermuur staat mijn bureau. Eerst stond daar nog een heel gevaarte op waar je boeken op kon zetten, maar die heb ik er een paar weken afgesloopt. In plaats daarvan heb ik aan de muur allerlei leuke platen gehangen die ik uit tijdschriften heb geknipt.


Mijn bureau houd ik het liefst zo leeg mogelijk. Bijna elke avond voordat ik ga slapen ruim ik al mijn spullen op, zo kan ik de volgende dag weer fris beginnen! Op mijn bureau ligt altijd een notitieboekje waar ik 's avonds een to-do-lijstje in maak voor de volgende dag. Dat heb ik echt nodig om geordend te blijven, maar het werkt wel!Mijn kledingkast is niet veel bijzonders: een groot, bruin ding met witte deuren. Aan de binnenkant is er een ruim hanggedeelte en een grote plank waar ik mijn truien, T-shirts en broeken op kan leggen.
Ook mijn grote liefde - de gitaar - mag niet ontbreken in mijn kamer! In Nederland heb ik drie gitaren, maar die kon ik natuurlijk niet meenemen in het vliegtuig. Op een gegeven moment miste ik het gitaarspelen zo erg, dat ik toch maar besloot om hier een nieuwe gitaar te kopen. Uiteindelijk heb ik die voor een heel fijn prijsje mee kunnen krijgen en speel ik er bijna elke dag op.

Dit ge-wel-di-ge witte kastje in mijn nieuwste aanwinst in dit huis. Toen ik in de kamer kwam, stond er een klein, open bruin kastje waar ik maar niets aan vond. Afgelopen week stuurde mijn huisbaas ineens een foto van dit kastje met de vraag of iemand die wilde hebben. En die wilde ik maar al te graag!Op het kastje staan alle make-up- en beautyproducten die ik dagelijks gebruik. In de laden bewaar ik mijn overige verzorgingsproducten en dingen zoals een föhn, stijltang, boeken en ondergoed. Ik ben echt ontzettend blij met dit kastje!En ook deze stoel is weer zo'n leuk item wat ik pas sinds een week of drie op mijn kamer heb. Toen ik samen met één van mijn huisgenootjes de woonkamer een grote opruimbeurt gaf, kwamen we in een hoek deze stoel tegen. Niemand die er ooit op zat, want het is niet direct een hele comfortabele stoel. Maar wel een tof design, al zeg ik het zelf. Ik heb er twee kussens in gelegd en hij staat nu als decoratie op mijn kamer.


Ook dit kleed vonden we tijdens de grote schoonmaak in een plastic zak onder de trap. Waarom niemand dit kleed gebruikte, was voor mij een grote vraag, want ik vind hem hartstikke leuk. Brengt meteen wat meer kleur in mijn kamer, I love it!


In mijn kamer ben ik gezegend met een mega fijn tweepersoonsbed. In Nederland slaap ik gewoon in een éénpersoonsbed maar nu ik dit gewend ben, ga ik in Nederland misschien ook wel een tweepersoonsbed aanschaffen want wat slaapt dat ontzettend fijn!
Ik kan de hele nacht draaien zonder dat ik van mijn bed afval. Het dekbed wat ik er op het moment op heb liggen vind ik heel leuk: lekker lenteachtig en het past perfect bij mijn kussentjes! Helaas past het niet bij de rest van de meubels op mijn kamer maar ja, hier in dit huis moet je het gewoon doen met wat er is!

Het nachtkastje naast mijn bed is ook weer zo'n verdwaald item dat niet bij de overige meubels past. Hierop staat mijn lange spiegel waarin ik 's ochtends mijn outfit check, wat gezellige kaarsjes en een bosje nepbloemen. In het kastje bewaar ik mijn boeken en tijdschriften.

En ook dit uitzicht vanuit mijn raam is niet bepaald vervelend. Écht Istanbul!

En dat was het, dat is mijn kamer in Istanbul! Als ik vergelijk met hoe hij eruit zag toen ik hier aan het begin van mijn verblijf kwam, dan ben ik echt ontzettend blij met hoe mijn kamer nu is. Het is een stuk gezelliger en helemaal "Nicole". Als het aan mij zou liggen, zou ik het liefst nog een likje verf op de muren doen, want die zien er echt niet uit. Maar ach, het is toch tijdelijk en voor nu ben ik helemaal gelukkig met mijn plekje!

31 opmerkingen:

 1. Wat heb je er een fijn stekje van gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om te zien. Fijn dat je er "jouw plekje" van hebt gemaakt, ondanks dat je er toch maar zo kort zit. Ofja.. 5maanden, maar het vliegt zo voorbij. Geniet ervan <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super gaaf om te zien, heerlijk zo'n plekje in een ander land!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo leuk om te zien dit! Als ik het zo zie, heb je een behoorlijk grote kamer! Zo fijn. En je hebt er ook echt iets leuks van gemaakt, met dat kleed, de posters en die toffe stoel. En wat goed dat je een gitaar hebt kunnen vinden voor een fijn prijsje. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er super leuk uit! En wat fijn dat je dat witte ladekastje op de kop hebt weten te tikken, heel handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat je dit laat zien! Je kamer ziet er fantastisch uit; en wat een prachtig uitzicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het ziet er zo leuk uit! Je ziet echt dat het een 'nicole' kamer is haha. Ook fijn dat je nog een gitaar hebt kunnen kopen, heerlijk om te spelen. Geeft zo veel rust soms :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk artikel, je dekbed is erg mooi!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heb je er een mooi plekje van gemaakt! Leuk die collage aan de muur en die stoel is zeker weer stylish zo in je kamer hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je hebt er echt 'jouw' plekje van gemaakt, ziet er echt heel erg leuk uit. Die stoel vind ik zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk om te zien! Je hebt er je eigen fijne plekje van gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat heb je er een leuke kamer van gemaakt! Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super leuk dat je er helemaal je eigen plekje van hebt weten te maken! <33

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat ziet het er leuk en gezellig uit, zeker voor een tijdelijke kamer! Erg tof die foto's en prints aan de muur, dat maakt het wat huiselijker. En een tweepersoons bed is altijd goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je hebt zeker een leuke kamer daar! Die plaatjes aan de muur is echt gaaf gedaan en die stoel vind ik ook erg mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Je hebt echt een heel leuk kamertje. Leuk ingericht!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh wat een leuk stekje heb je er van gemaakt! Helemaal leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wauw, leuk om te zien! Studeren in zo een grote stad met zo een verschillende cultuur, ik ben jaloers! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat fijn dat je kamer helemaal mooi is ingericht. Fijn plekje!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een leuke kamer! Het witte kastje is inderdaad echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Die IKEA kast is echt ideaal, die had ik ook op mijn oude kamer, er paste zo ongeveer de halve wereld in! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wauw wat een luxe dat je zo'n breed bed hebt! Toen ik in Oslo op exchange was had ik echt een mini bedje haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een fijne kamer! Een gitaar zou bij mij inderdaad ook niet mogen ontbreken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat heb je er een gezellig kamertje van gemaakt! Leuk dat je dat wit kastje mocht gebruiken! :) bij mij zou het ook beginnen kriebelen om de muren een mooi likje verf te geven ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat leuk dat je huisbaas jullie dat gewoon een berichtje stuurt als je iets over is!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Superleuke kamer, ook leuk zo die stoel en foto's op de wand! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ahh wat leuk dat je er een eigen plekje van hebt kunnen maken, ziet er knus uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ziet er leuk uit en fijn dat je toch gitaar kan spelen! Kan mij goed voorstellen dat je dat gaat missen. Ik ben inderdaad ook echt fan van het vloerkleed!

  BeantwoordenVerwijderen