Photo Diary #22 | Bezoek uit Nederland, een dagje naar Azië & examens - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Photo Diary #22 | Bezoek uit Nederland, een dagje naar Azië & examens


Wat heb ik genoten van afgelopen week! Mijn vrienden uit Nederland kwamen op bezoek en dat was echt ontzettend gezellig. Zo was ik zelf ook ineens weer een toerist in eigen stad en hebben we heel veel gedaan en gezien. Helaas moest er ook nog wat gestudeerd worden voor examens en presentaties, aangezien het afgelopen week examenweek was. Verder had ik ook mijn eerste barbecue van het jaar en at ik ein-de-lijk weer oerhollandse Gouda kaas! 
Kijk je mee naar mijn week?

Op zaterdagavond vond ik mezelf heel zielig omdat ik aan mijn project moest werken. Volgens mij is dit voor het eerst in mijn leven dat ik op zaterdagavond aan school zat. 

Rond een uur of 9 was ik er helemaal klaar mee en ging ik naar Rianne om samen met onze Vlaamse vriendin van de universiteit een film te kijken, inclusief rode wijn en brownies. 

Zondag scheen eindelijk het zonnetje weer eens! Voor ons een goede reden om te barbecueën! Iedereen maakte wat klaar en vervolgens hebben we de hele middag op het dakterras gezeten met mijn huisgenoten en hebben we heerlijk gegeten.

Ik ging eens voor het gezonde voedsel voor op de barbecue en maakte een salade van komkommer en tomaat en groentenspiesjes. 

Ik zat nog zo vol van de barbecue dat ik 's avonds een flinke fruitsalade maakte als avondeten met al het fruit dat ik die dag op de markt had gekocht. Hmmmm!Op zondagavond kwamen vriendin Céline en haar vriend Daniël op bezoek vanuit Nederland. Zo leuk om ze weer te zien en ze Istanbul te laten zien! Ze namen oerhollandse kaas mee en stiekem had ik dat toch wel heel erg gemist!

Op maandag gingen we naar Sultanahmet, de meest toeristische wijk in Istanbul. Hier bezochten we eerst de Grand Bazaar waar allerlei sieraden, kleding, kruiden en van deze leuke lampionnetjes worden verkocht.

Daarna gingen we naar de Blauwe Moskee, één van de grootste moskeeën van Istanbul die ook in de wijk Sultanahmet ligt. Een prachtige moskee! Natuurlijk moesten we even een foto maken met onze truien van onze kerk in Nederland!

Ik vind het heerlijk om de toerist uit te hangen! Mijn spiegelreflexcamera kon dan ook niet ontbreken tijdens dit toeristische dagje.

Daarna gingen we naar de wijk Eminonü, een schattig wijkje aan het water. Helaas zat het weer niet echt mee en begon het te regenen.

Dinsdag gingen mijn vrienden alleen op stap, want ik moest de hele dag studeren. Dat deed ik in de woonkamer met de deuren naar buiten wagenwijd open. Zo lekker in het zonnetje!


Deze nep Oreo's vond ik de supermarkt. Ontzettend lekker en een perfect tussendoortje!

Op dinsdagmiddag ging ik tussen het studeren door even snel langs Rianne die deze prachtige outfitfoto's van mij maakte.

Op dinsdagavond gingen we uit eten bij Yemek Kulubu (The Food Club), één van mijn favoriete restaurants in Istanbul. Het eten is hier ontzettend lekker en goedkoop en bovendien is het een heel gezellig, typisch Turks restaurantje. Ik at çorba (Turkse soep) en een heerlijke schnitzel met sla en frietjes. Daarbij nog een drankje en je bent klaar voor ongeveer €5 per persoon.

Op woensdagochtend gingen we ontbijten in Besiktas. Dat is misschien wel één van mijn favoriete wijkjes in Istanbul! Als je in Turkije bent, kun je het land niet verlaten zonder een typisch Turks ontbijtje te hebben geprobeerd.

En dat ziet er zo uit: diverse soorten kaas, komkommer, tomaat, fruit, olijfjes, nutella, jam, thee en onbeperkt broodjes. Heerlijk!

We hadden een stalker tijdens het ontbijten. Deze kat hield een oogje in het zeil om te kijken of we misschien niet wat eten voor hem over hadden.

Wat een heerlijk weertje was het woensdag! We gingen met de bus door naar Ortaköy, waar een hele mooie moskee is. Hier kun je ook heel leuk aan het water zitten en zit je heel dichtbij de Bosporus brug.

Ook deze kat genoot zichtbaar van het zonnetje in Ortaköy.

Als je wilt zwemmen, kun je maar beter niet de Bosporus in duiken. Het zit hier namelijk vol met kwallen, brrr...

Omdat het zulk lekker weer was, besloten we de ferry te pakken en daarmee naar de Aziatische kant te varen. Wist je dat Istanbul op twee werelddelen ligt? Ik woon in het Europese gedeelte, maar binnen vijfentwintig minuutjes ben je met de ferry in Kadikoÿ, het leukste wijkje aan de Aziatische kant.

Hier hebben we wat gewinkeld en kocht ik een paar nep Nikies en een paar witte neppe All Stars. Dit is al mijn derde paar witte All Stars en voor die €12,50 ben ik ontzettend te spreken over de kwaliteit.

Tijd voor een snack! We namen een heerlijk broodje hamburger bij een leuk restaurantje op het terras.


Na afloop kregen we nog gratis thee, wat ook heel typisch is voor Turkije.

Daarna gingen we weer met de boot terug naar de Europese kant.

We zaten zo vol van het broodje hamburger dat we 's avonds geen zin meer hadden in een uitgebreide maaltijd. We gingen naar een kebab restaurantje bij mij in de straat waar we nog wat kleins aten.

Op donderdagochtend gingen mijn vrienden weer terug naar Nederland. Ik besteedde de rest van de dag aan mijn project die ik vrijdagochtend af moest hebben.

Even naar school om mijn project af te laten drukken. Wat was ik blij dat dat klaar was!

Op vrijdagochtend had ik mijn presentatie van mijn project op de universiteit. Ik heb er ontzettend veel tijd in gestoken en gelukkig kreeg ik prima feedback.

Op zaterdagochtend werd ik al om 7 uur wakker doordat deze meeuw voor mijn raam stond de blèren. Fijn zeg, maar niet heus. Gelukkig moest ik er toch vroeg uit om te studeren. Op zaterdagmiddag had ik namelijk twee examens. Ja, je leest het goed: zaterdagmiddag. Hier op de universiteit kun je ook gewoon op zaterdag en zondag examens hebben.

Mijn examens zijn gelukkig voorbij en alleen dinsdag heb ik nog een belangrijke presentatie op de planning staan. Daarna is het tijd om te relaxen én te genieten, want dan komen mijn ouders en zusje langs voor een week. Ik heb er ontzettend veel zin in om ze weer te zien! :) 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

19 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend fijn dat er nederlandse vrienden langsgekomen zijn. Dat doet altijd goed denk ik! Wat knap zo in je eentje in het engels presenteren. Fijn ook dat je tentamens voorbij zijn. Geniet van je kaas ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke foto's! Lijkt me heerlijk om weer wat vertrouwde mensen uit Nederland te kunnen zien! Veel plezier deze week met je ouders en zusje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er uit als een hele leuke en gezellige week! Het ziet er ook mooi uit daar in Istanbul!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem29.3.15

  Examens op zaterdag, helaas ook een fenomeen in Zweden :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, dus hier in Turkije zijn ze niet de enige. Stom hè? Verpest je hele weekend.. :(

   Verwijderen
 5. Wat een leuke dingen maak je daar mee, ik moest wel lachen om dat 'dagje Azië' in de titel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weer een super leuk verslag Nicole, ik zie je genieten hihi :) En wat gaaf dat je zo dicht bij Azië zit, geniet er maar flink van!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat gezellig dat je Nederlandse vrienden langs kwamen, dan heb je ook een goed excuus om zelf de toerist uit te hangen hihi! Lekker hoor al dat eten! En al die kwallen, woah!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo gezellig dat je samen met je vrienden was! Hele leuke foto's! <33

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem29.3.15

  Heel erg leuk dat je vrienden langs kwamen en ja eindelijk weer nederlandse kaas! Ziet er heel erg leuk uit en die outfit foto's ga ik nu snel even bekijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke foto's! Super tof dat je vrienden langskwamen. En neppe all-stars zijn echt zo chill! X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind het zo leuk om je te volgen op je avontuur in Istanbul, supertof allemaal. Heel veel plezier daar! Gek dat je er al zo lang zit, haha; de tijd vliegt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een fijne foto's weer! En wat leuk dat je bezoek kreeg!
  Ga je ook een keertje naar Marmaris? Ik ben er erg benieuwd naar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben in 2012 in Marmaris geweest. Echt een aanrader! Het weer is er bijna altijd goed, de zee is prachtig en je kunt er super leuk uitgaan. :)

   Verwijderen
  2. Oh dankje Nicole! <3

   Verwijderen
 13. Ahhh kaas wat heerlijk! Ik verhuis over 12 dagen naar Londen en ik weet dat ze daar wel Gouda kaas hebben, maar lang niet zo veel keuze als hier haha. Dat wordt afkicken hihi

  womanouk.com

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Fijn dat je examens er nu op zitten! En wauw, die blauwe lucht daar, lijkt me fantastisch weer!

  BeantwoordenVerwijderen