Photo Diary #20 Nieuw haar, voetbalwedstrijd en room make-over - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2
Uncategorized

Photo Diary #20 Nieuw haar, voetbalwedstrijd en room make-over


Vorige week nam ik me voor om het deze week wat rustiger aan te doen. Meer te slapen, gezonder te eten en meer te bewegen. En ik kan je vertellen, dat is aardig gelukt! Ik heb zowaar twee keer buikspieroefeningen in mijn kamer gedaan, ben bijna elke avond vóór 12 uur gaan slapen en ben een stuk productiever geweest. Ik gaf mijn kamer een make-over zodat het nu écht mijn plekje is en samen met een huisgenootje hebben we ook de woonkamer een grote schoonmaak gegeven. Verder keek ik een voetbalwedstrijd op een groot plein, at ik samen met vrienden en speelden we poker. Kijk je mee naar mijn week?

Ik was kapot van het weekendje Cappadocië waarin ik in drie nachten maar tien uur heb geslapen. Aan het begin van de week deed ik lekker rustig aan, sliep lekker uit en speelde veel gitaar. Ik heb hier een paar weken geleden een gitaar gekocht omdat ik het toch wel erg miste. Voor een mooi prijsje mocht ik hem mee naar huis nemen en ik ben zó blij dat ik nu eindelijk gitaar kan spelen!

Op maandagavond kwamen er wat vrienden van mijn universiteit eten en ook mijn huisgenoten aten mee. Als we met zo'n grote groep eten, kookt iedereen wat en staat de hele tafel vol met eten. Zo gezellig én lekker! :)

Ik moest hoognodig naar de kapper om mijn haar even bij te punten. Maar ik durf niet echt naar de Turkse kapper en daarom vroeg ik aan vriendin Rianne of die even de dode puntjes er af wilde knippen. Dat ging prima en nu is mijn haar weer gezond en volumineus!

First World Problems: welke van mijn drie horloges zal ik vandaag dragen?

Dit is zonder twijfel mijn favoriete drankje in Turkije: Cappy en dan in de smaak nectarine! Volgens mij heb je het ook wel in Nederland, maar daar dronk ik het nooit. Hier ben ik lichtelijk verslaafd aan dit heerlijke fruitdrankje.

Turks oefenen!

Op donderdag werkte ik een dagje voor One4Marketing, het marketingbureau waar ik ook in Nederland voor werk. Ik kan vanuit Istanbul voor ze blijven werken, super fijn! Ik nam mijn laptop mee en ging naar een cafeetje om daar te werken. De barman was ontzettend aardig en ik heb veel Turks met hem proberen te praten. Uiteindelijk hoefde ik niets te betalen, omdat hij vond dat ik zo mijn best deed om Turks te praten, haha!

Na een dagje werken, had ik om vier uur toch wel zin in "lunch". Ik ging naar Yemek Dunyası, het beste restaurantje in onze straat waar je voor 1 lira 50 (Ongeveer €0,50) een flinke kom soep én brood kunt afhalen. Ik ben gek op de Turkse soep!

Mini-shoplogje van de H&M: een blush en blusher brush. Hiervan komt snel een review online!

's Avonds ging ik met huisgenoten naar de wijk Beşiktaş. Die avond speelde de voetbalclub Beşiktaş namelijk tegen Club Brugge en voetbal is hier in Istanbul echt een "ding". Heel leuk om die sfeer mee te maken! Helaas verloren ze, maar dat mocht de pret niet drukken.

We wilden eigenlijk uit gaan, maar uiteindelijk belandden we in het andere appartement met biertjes en chips. Ook prima!

Op vrijdag moest ik naar de wijk Fatih om daar mijn zorgverzekering te regelen. Hier in Istanbul gaat dat allemaal heel erg omslachtig, het was al de derde keer deze week dat ik naar Fatih moest. Gelukkig is het nu allemaal geregeld en kan ik eindelijk mijn verblijfsvergunning aanvragen!

Wat een lekker weertje was het vrijdag! Helaas moest ik aan het werk voor school, maar ik zette het raam wagenwijd open zodat ik lekker in het zonnetje kon zitten.

Ook besloot ik eindelijk eens aan mijn plakboek te beginnen. Ik verzamel altijd overal bonnetjes, visitekaartjes en andere prulletjes. Die plak ik in mijn dagboek en schrijf er een klein stukje bij.

Het resultaat!

Op vrijdagavond deed ik eerst een siësta (tja, dat krijg je als je met Spaanse huisgenoten woont!) en daarna speelden we poker.

Op zaterdag sliep ik eerst uit en daarna besloten ik en mijn huisgenootje Caroline dat we de woonkamer een grote opruimbeurt gingen geven. We zijn dik twee uur bezig geweest, maar het resultaat mag er zijn!

Nadat we de woonkamer een flinke opruimbeurt hadden gegeven, had ik ook zin om mijn kamer te veranderen. Ik schoof wat met mijn meubels en draaide mijn bed 90 graden.

Op mijn nachtkastje (waar altijd een notitieboekje ligt!) zette ik wat kaarsjes en een vaasje met nepbloemetjes.


Tijdens de opruimbeurt van de woonkamer vond ik een heel tof kleed die ik in mijn kamer heb gelegd. Ook verschoof ik mijn kastje en bureau en zette een nieuwe stoel in mijn slaapkamer.

Ik vind het echt een mega toffe stoel! Hij is niet heel comfortabel, maar als decoratie vind ik 'm heel erg leuk.

Ik wil deze plaat van de Galata Tower zo graag ophangen, maar ik heb geen haakjes in mijn kamer. Daarom staat hij nu heel zielig op mijn bureau.

En dat was mijn week! Deze week wordt het helaas wat drukker. Naast alle leuke dingen, moet er namelijk ook nog wat een school gebeuren. De mid-term examens staan voor de deur! Ik heb héél veel zin in volgende week zondag, want dan komt het eerste bezoek uit Nederland langs, twee vrienden. Ik kan niet wachten!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

19 opmerkingen:

 1. Dat drankje klinkt lekker! En de week ziet er fijn uit, gaaf kleed wat je nu in je kamer hebt liggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om je te lezen wat je daar allemaal meemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wendy (B)15.3.15

  Ik was ook aanwezig tijdens die match maar dan in Brugge (en ik was er om te werken).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gezellige foto's! Ziet eruit als een geslaagde week. Wat fijn dat je daar nu ook een gitaar hebt, en handig dat je vriendin je haar heeft bijgepunt haha. Je kamer ziet er leuk uit! En dat drankje ken ik ook, is gewoon Minute Maid! X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn even een wat rustigere week. Ontzettend knap dat je er nu al zo'n tijdje zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke foto's! Je hebt echt een leuke kamer! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk dat je je kamer gezellig hebt kunnen inrichten! :) en lief dat je van die barman niets hoefde te betalen ;) ik houd ook van mijn reizen zo'n plakboekje bij, is zo leuk om nadien door te bladeren!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke foto's! Zo knap dat je een beetje Turks kunt. Dat zullen ze daar vast heel erg op prijs stellen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk dat je al die bonnetjes enzo bewaart, ik doe dat ook met van alles :) En wat fijn ook dat je er verder kunt werken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke diary! ziet er heel leuk uit! En wat fijn dat je ook in instanbul kunt werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je kamer ziet er al heel gezellig uit! Wat leuk dat jullie altijd met zo veel samen gaan eten :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuke foto's weer! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat ziet je kamertje er super leuk en gezellig uit! Het plakboek vind ik echt zo'n tof idee! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je kamer ziet er heel leuk uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ah wat heerlijk daar! Leuk dat plakboek dat doe ik per jaar zeg maar echt tof als herinnering!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vind je echt stoer dat je daar maar gewoon zit in je eentje!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ahhh, wat leuk zo'n plakboek!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een leuke foto's! Echt tof dat je in Turkije zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Je haar is mooi geworden! Respect voor je vriendin ;)

  BeantwoordenVerwijderen