Budgetfood | Crispy Chicken à la KFC

Sinds ik hier in Istanbul ben, heb ik nog geen voet binnen gezet bij de McDonalds, Burger King of KFC. Mag ik even een applausje? Het heeft er waarschijnlijk mee te maken dat al het andere eten hier ook zo ontzettend goedkoop is en je voor datzelfde geld ook een gezonde maaltijd kunt krijgen. Toch miste ik de ontzettend lekkere Crispy Chicken van KFC. Maar waarom zou ik deze niet gewoon zelf namaken? Een paar weken geleden probeerde ik dit recept voor het eerst uit. Sindsdien is hij favoriet bij mijn huisgenoten en maak ik bijna elke week wel een keer de inmiddels befaamde Crispy Chicken.


Voor één portie heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 100-150 gram kipfilet
 • 1 ei
 • 1 glas vol cornflakes
 • Een snufje bloem
 • Zout
 • Olijfolie
Je begint met het verkruimelen van de cornflakes met je handen. Op de één of andere manier vind ik dit heel erg leuk om te doen. Het is belangrijk dat je de cornflakes zo klein mogelijk verkruimelt, zodat het straks beter aan de kip blijft zitten.

Vervolgens doe je een snufje bloem bij de cornflakes en een beetje zout en meng je het geheel door elkaar. 


Het ei breek je in een diep bord en met een vork klop je het ei los. Daarna is het tijd om de kipfilet te snijden. Dit mag in best grote stukjes, denk aan het formaat van een kipnugget.


Dan is het tijd om de kipfilet een crispy korstje te geven! Als eerste dip je een stukje kip in het losgeklopte ei. Zorg dat er een ruime hoeveelheid ei aan de kip zit. Daarna dip je hem in het cornflakes/bloem mengsel en draai je hem een paar keer rond, zodat het hele stukje kip goed bedekt is met cornflakes. Dit herhaal je totdat je alle stukjes kip hebt gehad.


Je kunt de kip in de oven bakken, maar je kunt er ook voor kiezen om de kip gewoon in de koekenpan te bakken. In de oven duurt het een stuk langer en qua smaak vind ik het niet zoveel uitmaken, dus ik bak ze gewoon lekker makkelijk in een koekenpan. Giet een ruime hoeveelheid olijfolie in de pan en bak de kip aan beide kanten gaar. Als je tijdens het bakken merkt dat het korstje van de kip snel aanbrandt, doe dan nog een beetje extra olie in de pan. 


En voilà, je kip is klaar om geserveerd te worden. Ik serveer er vaak roerbakgroenten met rijst bij, maar als je het echt à la KFC wilt doen, dan moet je natuurlijk frietjes en mayonnaise hierbij serveren. Eet smakelijk!

19 opmerkingen:

 1. Dit eet ik ook wel eens! Echt heeerlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmmm wat een heerlijk idee, zo leuk! Klinkt super lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekkerrrr! Ik doe dit wel eens met hamburgers ipv kip maar dit is zeker een goed plan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben hier ook nog zo een pak staan voor crispy chicken, toch maar eens een keer maken

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wauw! Eigenlijk super simpel. Ik ga het deze week nog proberen, ben dól op crispy chicken! X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oeeh, dit ziet er echt heerlijk uit! Ga ik ook eens proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeh lekker zeg! Dit ga ik morgen proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hmm, ziet er lekker en vooral heel gemakkelijk uit :')

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat creatief met cornflakes! Heel benieuwd hoe het smaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oehhh, dat ziet er lekker uit! En ja hoor, je krijgt een applausje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ziet er echt heel lekker uit! :) Dit receptje ga ik opslaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ah lekker is dit he! Mijn moeder maakt het ook wel eens, echt een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb ook wel eens zoiets gemaakt, het recept van Foodgloss! Echt heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ziet er lekker uit! Ik doe dit tegenwoordig ook wel eens, maar dan met glutenvrije paneermeel, lekker! :)

  xx

  BeantwoordenVerwijderen