Photo Diary #19 | Basketbalwedstrijd, Valentijns kaarten en Cappadocië

Op het moment dat ik dit typ, is het zondagnacht half twee. Ik zit met bijna dichtvallende ogen achter mijn laptop, maar toch kon ik het niet over mijn hart verkrijgen om géén Photo Diary online te plaatsen deze week. Ik heb namelijk zoveel leuke dingen meegemaakt! Ik kom net terug van een onwijs tof weekend weg naar Cappadocië met mijn universiteit. Ook ging ik naar een basketbalwedstrijd, deed ik gezellige dingen met huisgenoten en vrienden en ging ik naar de hamam. Kijk je mee naar mijn afgelopen week?

Het weekend sloot ik goed af op zondag met huisgenoten. We gingen naar een basketbalwedstrijd van Galatasaray tegen Efes Andalus. We zaten direct naast het vak met de die-hard supporters. Super leuk om eens mee te maken!

Groepsfoto met de allerleukste huisgenoten die je je maar kunt wensen!Maandag is altijd mijn drukste dag van de week. Ik moet dan naar de universiteit en als ik terug kom, ben ik zo'n drie tot vier uur bezig met huiswerk. Ja ja, ik wist niet dat ik daartoe in staat was! Ik was deze keer zo druk dat ik snel eten heb gekookt en dat heb opgegeten terwijl ik verder ging met mijn presentatie.

Op woensdag dook ik na school lekker mijn bed in met mijn laptop. Eén van mijn huisgenoten kwam Kinder chocolade brengen. Daar maak je me altijd blij mee!

Op woensdagavond kookte ik. Ik maakte een ovenschotel met aardappelpurree, prei, paprika en kaas. Mjammm!
Ik kreeg een prachtige (ahum) bos "bloemen" van huisgenoot Neno. 

Op donderdag verlieten onze logeerkatten ons appartement alweer. Noooo, ik was zo verdrietig dat ze weggingen! Heel gek dat je je in zo'n korte tijd zo kunt hechten aan dieren.

Cupido kwam laat dit jaar in Turkije. Mijn moeder een een vriendin hadden een kaart gestuurd voor Valentijn, maar die kwamen pas een maand later aan.

Lekkere lunch: roerbakei met paprika en champignon en een halve avocado. De avocado's zijn hier echt onwijs lekker!

Op donderdag sprak ik af met Celine, Aimee en Sarah, drie vriendinnen van mijn universiteit. We aten bij Sarah thuis en sloten af met deze megagrote chocoladepudding met banaan.

Woooh, eindelijk heb ik lekkere kaas gevonden in de supermarkt! Tijd voor mijn favoriete combinatie: kaas met komkommer.

Op donderdag ging ik lunchen met huisgenoten en daarna gingen we çay (Turkse thee) drinken op een schattig terrasje. Je betaalt hier in Istanbul tussen de €0,30 en 1,00 voor een kopje thee. Mega goedkoop!


Mega veel inkopen gedaan voor het weekend, want....

Ik ging een weekendje weg met mijn universiteit naar Cappadocië, een prachtig gebied in het zuidoosten van Turkije. We vertrokken op donderdagavond laat en kwamen de volgende ochtend om 8 uur aan in Cappadocië.

Ik heb geen oog dicht gedaan in de bus, maar wel deze prachtige zonsopgang meegemaakt!

 We begonnen de dag in de Pigeon's Valley (Duiven Vallei). Super tof om te zien!

Aimee had haar selfiestick meegenomen en daar maakten we als echte toeristen natuurlijk gretig gebruik van!

Dit zie je overal in Turkije, de zogenaamde Devil's Eyes. Deze stenen schijnen geluk te brengen, het is echt het handelsmerk van Turkije.


We hebben echt ontzettend geluk gehad met het weer! In Istanbul was het zo'n 8 graden, maar in Cappadocië was het steeds 20 graden. 's Middags ploften we neer op een terrasje en dronken we verse fruitsapjes.

Cappadocië is onwijs mooi! Er zijn veel grotten en ondergrondse dorpjes. Ongelooflijk dat hier vroeger mensen hebben gewoond!

Dessert in het hotel. Ja, op het gebied van desserts weten de Turken precies hoe het hoort: veel chocola, fruit en zoetigheid. I love it!


Op zaterdagavond gingen we naar de hamam. Wat was dat fijn! Ik was nog nooit in een hamam of spa geweest maar oh, wat heb ik genoten! We kregen een masker, konden in de sauna, kregen een massage en eindigden in het bubbelbad. Heerlijk. Daarna hebben we op onze hotelkamer nog wat gedronken met mensen van onze uni.

Een lange busreis voor de boeg op zondag! We vertrokken rond 11 uur uit Cappadocië. Natuurlijk goed voorbereid met een flinke lading eten en toen ik dit Kinder Suprise ei in de winkel zag, kon ik die niet laten liggen.

 Tussenstop bij een tankstation om even te lunchen. Lekker in het zonnetje!


Een iets te blije selfie in de zon.

Voordat we weer terugkeerden naar Istanbul, maakten we nog een stop bij dit Salt Lake. Er stonden zomaar random stoelen in het water. Geen idee waarom, maar het zag er wel grappig uit.

Het meer was erg indrukwekkend om te zien! Niet echt bedoeld om een frisse duik te nemen (het water is namelijk ontzettend zout) maar hier kun je in de zomer best prima vertoeven!

Nog een laatste foto met z'n vieren en toen was het alweer tijd om terug naar Istanbul te gaan!

Wat een heerlijke week en weekend heb ik hier gehad! Ik voel me helemaal thuis in Istanbul en geniet elke dag. Deze week ga ik proberen het wat rustiger aan te doen. Ik wil meer slapen, gezonder eten en wat meer aan beweging doen. Het lijkt alsof hier in Istanbul maar 16 uur in een dag zitten in plaats van 24 uur. Alleen maar een goed teken, ik verveel me hier in ieder geval niet ;-)

16 opmerkingen:

 1. Fijn te lezen dat je het zo naar je zin hebt! Lief dat je moeder en een vrienden valentijnskaarten naar je stuurde :) die foto met die chocoladepudding met banaan en en die foto met verse fruitsapjes ziet er heerlijk uit! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ziet er inderdaad uit als een heerlijk weekje! Fijn dat je het daar zo naar je zin hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij heb je het daar goed naar je zin! Wat leuk dat je naar een basketbalwedstrijd bent geweest

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is Cappadocië mooi! En wat een gezelligheid op al die foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke Photo Diary, het leven in Istanbul ziet er fantastisch leuk uit! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er weer super leuk uit! Lijkt me zo'n leuk avontuur waarin je bent beland. En die stoelen, ehh ik snap ook niet wat ze daar doen haha

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat heb je een heerlijke tijd daar volgens mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jij vermaakt je daar volgens mij prima, leuk om te zien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Echt mooie foto's van Istanbul :) Zo leren wij ook meer van het land kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ah te gek Nicole! Wat een leuke en mooie foto's! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind het echt superleuk om over je tijd in Istanbul te lezen! :) Ziet er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik kan zo genieten van deze artikelen, leuke foto's weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooi verslag weer, jouw diary's lees ik altijd alleen maar :) Prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hmmm lekker die avocado's ik zou het wel weten! Je foto's zien er super gezellig uit & dat kinderei ziet er vooral lekker uit haha, dat heb ik super lang niet op!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wow mooi hoor en die 16 uur in een dag die heb ik hier ook hoor haha

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wow mooi hoor en die 16 uur in een dag die heb ik hier ook hoor haha

  BeantwoordenVerwijderen