How to | Winged Eyeliner (met CATRICE Liquid Liner) - The Budget Life | Blog over financiën en besparen -->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

How to | Winged Eyeliner (met CATRICE Liquid Liner)


De laatste tijd laat ik de oogschaduw liever achterwege, maar iets wat absoluut niet mag ontbreken in mijn dagelijkse make-uplook, is de winged eyeliner. Ik was al tijden op zoek naar een écht goede vloeibare eyeliner en als het even kon ook nog een budget versie. En ik kan je vertellen: ik heb een nieuwe favoriet gevonden! Die deel ik natuurlijk graag met jullie en ik laat je ook direct zien hoe ik een winged eyeliner maak.

Dit is de liquid liner die ik vorige week kocht en ik kan nu al niet meer zonder. Ik heb het over de CATRICE Liquid Liner in de kleur 010 Dating Joe Black. Een andere hele fijne, budget liquid liner vind ik de Miss Sporty Pump Up Booster eyeliner (€3,49).

Een paar weken geleden kocht ik ook de liquid eyeliners van Essence, zowel de waterproof versie als de normale in stiftvorm. Deze kan ik je NIET aanraden! Binnen no time droogden ze uit en was het al bijna onmogelijk om een mooi, strak en intens zwart lijntje te zetten. In de prullenbak ermee!

Wat ik belangrijk vind aan een vloeibare eyeliner, is dat er een dun kwastje bij zit zodat je een strak lijntje kunt zetten met een mooie wing. De liquid liner van CATRICE heeft een soepel kwastje met een hele scherpe punt. Dat is wat we nodig hebben!

Ik vind het mooi als een eyeliner mat en intens zwart opdroogt. Hierboven kun je goed zien dat de eyeliner mat wordt nadat je hem hebt aangebracht en dat de kleur heel mooi zwart is.

Het leek me leuk om je stap voor stap te laten zien hoe ik een winged eyeliner maak. Let op: dit is hoe ik het doe, er zijn tientallen manieren en ik wil ook niet zeggen dat ik het op de "juiste" manier doe. Maar dit is hoe het voor mij het beste werkt!
Ik begin gewoon met een "kaal" ooglid. Ik gebruik geen oogschaduwbasis, ik heb vaak het idee dat de eyeliner dan minder intens zwart is, maar ik kan me voorstellen dat anderen het juist fijn vinden om oogschaduwbasis te gebruiken.

Ik begin met het zetten van een lijntje precies op mijn bovenste wimperrand. Hierbij begin ik in het midden van mijn ooglid, ongeveer waar mijn pupil begint als ik recht naar voren kijk. Deze werk ik uit naar mijn buitenste ooghoek en ik stop ongeveer 0,5 cm voor mijn buitenste ooghoek.

Vanaf daar ga ik de wing maken. Als ik de eyliner aanbreng, houd ik mijn ogen open. Ik weet dat veel beautybloggers hun oog dichtdoen als ze eyeliner aanbrengen, maar bij mij wordt het lijntje dan altijd veel te dik. Door mijn oog gewoon open te houden, kan ik direct goed zien hoe het eruit komt te zien.
Bij het aanbrengen van mijn wing, volg ik de vorm van mijn oog. Ik trek als het ware mijn waterlijn (het lijntje onder je oog) door naar boven. Ik zorg altijd dat de wing van een dikker gedeelte dicht tegen mijn oog, uitloopt naar een mooi, dun puntje.

Vervolgens trek ik nog een heel dun lijntje van het midden van mijn oog naar mijn binnenste ooghoek. Let op dat je dun doet, als je dit te dik doet, lijkt je oog ineens een stuk kleiner.

Vervolgens haal ik voorzichtig de eyeliner weg die per ongeluk op mijn wimpers is gekomen. Dit doe ik met een wattenschijfje met tonic. Als ik dit niet doe, gaat mijn mascara al snel klonteren. Want een winged eyeliner is natuurlijk niet af zonder mascara! Ik gebruik dit keer de Essence Multi Action mascara, ook een heel fijn low-budget product!

7 uur na het aanbrengen van de eyeliner en mascara, ziet het er zo uit. Het ziet er nog steeds uit alsof ik het net heb aangebracht! Ik ben echt verbaasd over hoe lang deze eyeliner blijft zitten. 

Wat mij betreft is deze eyeliner een echte aanrader. Met het fijne kwastje kun je een heel precies en intens zwart lijntje zetten. Je eyeliner blijft de hele dag goed zitten en het beste van alles: deze eyeliner kost slechts €3,59.

Draag jij vaak een winged eyeliner? Zo ja, hoe breng jij deze aan? Gebruik je dezelfde techniek als ik of heb jij een andere manier? 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

26 opmerkingen:

 1. De eyeliner ziet er echt prachtig uit! Ik vind het lastigste aan een goede eyeliner altijd dat het ene oog zo mooi is en het andere oog mislukt, haha. Maar dat is een kwestie van oefenen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik draag ook eigenlijk altijd eyeliner, vind het zoveel mooier met dan zonder! Zonder voel ik me gelijk zo kaal haha. Deze heb ik ook een tijdje gehad maar vond ik niet super fijn, heb nu een andere van Catrice (Weet even niet meer hoe die heet). Die vind ik fijner, hij blijft alleen niet super goed zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, mooie wing! Ik gebruik echt nooit eyeliner haha, sowieso nog nooit geprobeerd ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie en duidelijke tutorial! Ik vind het zelf altijd lastig om een mooie wing bij mijzelf te maken, maar ik ga het aan de hand van je tutorial zeker nog een keer een poging wagen om een perfecte wing neer te zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik doe ook nooit mijn oog dicht als ik de wing maak haha! Ik heb deze eyeliner ook van Catrice en die is inderdaad best fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mooi! Maar dat kan ik echt niet hoor, met zo'n liquid eyeliner ha ha. Ik heb echt zo'n stift nodig anders klieder ik mijn hele kop vol.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeh da's een mooie wing :D! Ik deed het vroeger echt elke dag en dan kon ik het bijna blind, maar nu draag ik veel minder vaak eyeliner en je ontleert het echt zo snel haha! Gelukkig is het na een beetje oefenen weer te doen. Ik doe 't trouwens echt exact op jouw manier! Maar dan met een stift :). Die liquid liner klinkt overigens wel goed! X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie wing! Leuk om te zien hoe jij het doet. Je hebt de 'review' in een leuk jasje gestoken. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb veel eyeliner gedragen, ik trok de streep altijd gewoon in één keer. Ik ben niet zo goed met make-up, maar dat ging me altijd prima af ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een ontzettend handige tutorial, in artikel vorm! Mooie, duidelijke foto's! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie eyeliner en heel handig voor mij om te zien hoe je het aanbrengt, ik ben er eenmaal nou geen held in haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. mooi! ik ben sowieso gek op liquid liners :D

  BeantwoordenVerwijderen
 13. goed uitgelegd zo met die foto's! ik gebruik vaak de eyeliner van Essence! met een flexibel kwastje!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ziet er goed uit zeg, bij mij staat een wing niet zo.. Of ik heb de juiste wing nog niet gevonden voor de vorm van mijn ogen maar het is niet best als ik het aanbreng haha! Ik ga zonder wing door het leven op het moment.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Anoniem6.1.15

  ziet er heel goed uit <3

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Deze eyeliner klinkt echt super fijn! Ik heb zelf een van Maybelline, ook heel fijn, maar ik kan deze ook wel eens proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Fijn dat je het met ons deelt door middel van foto's. Ik gebruik altijd vloeibare eyeliner, dat vind ik heel fijn om mee te werken. liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Deze lijkt me inderdaad fijn! Ik draag niet meer zovaak winged eyeliner, ik doe er veels te lang over haha! Misschien dat ik deze eyeliner ga aanschaffen :)
  Op het moment gebruik ik oogschaduw en geen winged eyeliner..

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een mooi exemplaar zeg. Ik heb zelf laatst die waterproof eyeliner van Essence gehaald die je ook in deze post liet zien. De eerste week was ik helemaal lyrisch, maar inderdaad.. hij is nu al ingedroogd. Wat een BUMMER!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Echt een perfect artikel. Je laat het echt goed stap voor stap zien en ook het resultaat na 7 uur, zo kan je het ook echt zien. Heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Blijft idd heel goed zitten! Ik vind de eyeliner in de stiftvorm van Essence ook helemaal niet fijn! X

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik zou het zo graag kunnen en heb pas weer 100x geprobeerd en het weer net zo vaak weggepoetst. Ik heb gewoon nog niet de ideale manier voor mij ontdekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik kan met vloeibare eyeliner niet overweg en gebruik het liefst zo'n stiftje maar die van catrice is een ramp, lijkt wel zo'n permanent marker. Vind het resultaat bij jou wel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik gebruik die eyeliner echt elke dag, heb hem al 3 keer opnieuw gekocht want ik vind hem erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Klinkt erg fijn, had deze nog niet gezien in de winkel dus ik ga van de week even kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Het is een erg fijne eyeliner inderdaad, maar I suck at wings, haha. Af en toe lukt het, maar dan lukt het andere oog weer niet. Liefs ♥

  BeantwoordenVerwijderen