GUHL Vochtherstel shampoo, conditioner, masker & spray

Ik gebruik al jaren shampoo's en conditioners van Andrélon maar zo heel af en toe maak ik een uitstapje naar een nieuw merk en probeer ik een andere shampoo, conditioner of haarmasker. Toch kom ik altijd weer terug op mijn oude, vertrouwde Andrélon producten, er is tot nu toe nog niets geweest wat deze kan evenaren!

Toen ik van GUHL als nieuwjaarscadeautje een complete haarverzorgingslijn mocht uitzoeken om te testen, was mijn interesse direct gewekt. Aangezien mijn haar heel wat te verduren heeft gehad op het gebied van stijltangen, föhns en slechte verzorging, is mijn haar heel erg droog geworden. Gelukkig biedt GUHL daarvoor de oplossing met de Vochtherstel lijn.


Deze Vochtherstel lijn van GUHL bevat vier haarverzorgingsproducten: een shampoo, conditioner, haarmasker en spray. Alle vier de producten zijn geschikt voor droog en broos haar en werken het meest optimaal in combinatie met elkaar.

 • GUHL Vochtherstel shampoo - €6,09
 • GUHL Vochtherstel crème-conditioner - €6,09
 • GUHL Vochtherstel gel masker - €7,47
 • GUHL Vochtherstel Daily Moisture Spray - €7,11
Heel budget zijn deze producten niet, maar als ze écht hun werk doen, dan ben ik best bereid er wat meer euro's voor neer te leggen. GUHL Vochtherstel shampoo - €6,09

De GUHL shampoo's zijn bij de drogist niet te missen! Ze vallen zeker op in hun unieke verpakkingen. Waar je de shampoo's van GUHL ook aan herkent is de gel-achtige vloeistof. Pas als je de shampoo masseert tussen je handen, gaat de shampoo schuimen. 

Alle producten uit de Vochtherstel lijn bevatten babassu-olie. Deze staat - zoals de verpakking zegt - bekend om zijn intensieve en hydraterende werken. Alle producten beloven snel in het haar door te dringen, te beschermen tegen vochtverlies en het geven van zijdezacht haar, zonder te verzwaren. Dat klinkt goed, precies waar ik naar op zoek ben!

Hier zie je goed de gel-achtige substantie van de douchegel. Zoals de verpakking ook al verteld, is het een geconcentreerde shampoo en hoef je maar een kleine hoeveelheid te gebruiken.

Echter, merk ik dat ik - wanneer ik mijn haar was - juist een grotere hoeveelheid gebruik dan dat ik normaal doe. De shampoo schuimt niet zo goed en is daarom moeilijk gelijkmatig over het haar te verdelen. 


GUHL Vochtherstel Crème-Conditioner - €6,09

Na de shampoo is het tijd voor conditioner. Ik gebruik al jaren de combinatie van shampoo en conditioner en voor mij is dat echt een gouden combinatie. Ik kan me niet meer voorstellen dat ik tijden geen conditioner gebruikte. 

Deze conditioner geeft direct intensieve vochtinbrengende verzorging diep in het haar. Hij belooft je haar zijdezacht en soepel aan te laten voelen van de aanzet tot in de punten. Bovendien schijnt hij ook je haar makkelijk doorkambaar te maken. 


Over de conditioner ben ik veel beter te spreken dan de shampoo! Een tijd geleden reviewde ik ook al de Pluiscontrole & Veerkracht lijn van GUHL en ook over de conditioner uit die lijn was ik erg tevreden. 

De conditioner is lekker compact en hier heb je écht maar een hele kleine hoeveelheid van nodig. Ik pak al snel te veel. De conditioner verdeelt ontzettend gemakkelijk over het haar en ik merk echt dat de conditioner ook diep in mijn haar trekt. Het is dan ook belangrijk om je haar goed uit te spoelen na het gebruik van deze conditioner, maar na het gebruik van zowel de shampoo als de conditioner voelt mijn haar al heerlijk zacht aan.

GUHL Vochtherstel Gel Masker - €7,47

Een masker mag natuurlijk niet ontbreken in de haarverzorgingslijn. Ik zal het maar meteen toegeven: ik gebruik bijna nooit een masker. Gewoonweg omdat ik daar te lui voor ben, het is erg, ik weet het. Toch neem ik me elke keer voor om vaker een masker te gebruiken.

Het gel masker uit de Vochtherstel lijn breng je aan op handdoekdroog haar. Nadat je je haar hebt gewassen met de shampoo en conditioner, droog je dus eerst je haar af, daarna breng je het masker in en vervolgens spoel je het weer uit. Dat betekent dat je twee keer je haar af moet drogen, voor mij niet mijn meest favoriete klus. Ik zou het dan ook fijner hebben gevonden als je dit masker gewoon na de shampoo en conditioner in kon brengen, nu vind ik het alweer teveel gedoe.

De naam "Gel masker" snap ik niet helemaal, want ik vind de substantie alles behalve gel-achtig. Het is meer crème-achtig, zoals de crème-conditioner. Ook hiervan hoef ik maar een kleine hoeveelheid te gebruiken. Ik wrijf deze tussen mijn handen en verdeel het vervolgens over mijn haar, voornamelijk in de punten.

Na het ongeveer 5 minuten te hebben laten intrekken, spoel ik het masker er weer uit. Als ik mijn haar föhn, merk ik dat het extra zacht aanvoelt en bovendien glanst mijn haar ook erg mooi. Om heel eerlijk te zijn, zie ik niet direct resultaat met dit masker. Ik heb het idee dat het niet per se een toegevoegde waarde is naast de shampoo en conditioner. Wel denk ik dat het op langere termijn meer resultaat heeft.

GUHL Vochtherstel Daily Moisture Spray - €7,11

En tot slot: de Daily Moisture spray van de Vochtherstel lijn. Dit is een spray die je aan kunt brengen op zowel nat als droog haar, meer als opfrisser tussen wasbeurten door. Normaal ben ik niet zo'n fan van zulk soort sprays of crèmes die je ook op droog haar kunt gebruiken, omdat ik het idee heb dat mijn haar er heel vet van wordt.


Toch wilde ik deze spray graag een kans geven en ik kan je vertellen: ik ben blij verrast. Zoals de verpakking mij ook al vertelt, moet je de spray vooral op de droge punten sprayen. Dat heb ik dan ook gedaan. Het resultaat? Heerlijk zacht en vooral fris haar! Zolang je het niet bij de haaraanzet sprayt, krijg je er ook geen vet haar van. Ik vind dit echt een fijn product om mijn haar even snel een opfrisser te geven en het er weer gezond uit te laten zien.

Ik ben het meest enthousiast over de crème-conditioner en de Daily Moisture spray. Sowieso vind ik alle conditioners van GUHL erg fijn. Je betaalt er misschien wel wat meer voor dan een Andrélon conditioner, maar hij doet echt zijn werk en gaat bovendien ook veel langer mee dan een conditioner van een goedkoper merk.
De producten van de Vochtherstel lijn van GUHL doen mijn haar minder droog aanvoelen en bovendien ziet het er gezonder en meer gevoed uit. Ik ben fan!

Heb jij al wel eens een haarverzorgingsproduct van GUHL uitgeprobeerd? Zo ja, wat vond je ervan?

20 opmerkingen:

 1. Ik moet bekennen dat ik nog nooit iets van Guhl uitgeprobeerd heb, gebruik al jaren de shampoo en conditioner van Grazette van de XL Hair lijn. Vooral de XL Hair Pack, de conditioner uit die serie, is extreem fijn. Gebruik hem nu al jaren en heb nog geen ander product gevonden die mijn haar net zo glad en gezond laat aanvoelen ;) Maar wel leuk dat je een keer hier een review over hebt geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat je van de shampoo zoveel nodig hebt! Voor de rest ziet alles er wel goed uit! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er uit als een hele fijne lijn! Vooral de conditioner en het masker lijken mij erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me een fijne lijn, ik heb zelf echt nog nooit iets van Guhl uitgeprobeerd !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn artikel :) Ik had toevallig laatst Rijke Voeding getest, die vond ik ook heel erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie en uitgebreide review! Klinkt wel goed. Ik gebruik momenteel een shampoo van Herbal Essences en een conditioner van Hask Argan Oil.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die spray gaat op m'n wishlist! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De conditioner klinkt goed, maar de rest trekt mij niet direct aan! Sowieso merk ik dat shampoo voor mijn haar niet veel verschil maakt, het is juist een goede conditioner die mijn haar onwijs zacht en glanzend kan maken! Hele mooie foto's, trouwens! X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een fijne review! De conditioner zou wel iets voor mij zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Klinkt heel goed, ik ga de shampoo eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Yes, ik heb wel eens haarverzorgingsproducten van Guhl geprobeerd. Helaas was ik er geen fan van. Mijn haren werden erg snel vet en waren slap & futloos.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb dit merk nog nooit geprobeerd, maar ik ben echt op zoek naar wat beters. Mijn haar hangt telkens zo slap naar beneden :(

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dit klinken als fijne producten, ik test op het moment ook wat Guhl producten voor geverfd haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind Guhl altijd wel een fijn merk, alleen vind ik het wel een beetje prijzig. Maar misschien ga ik dit toch eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik moet nog beginnen met testen, maar ben al erg nieuwsgierig!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik moet ook nog beginnen met testen. Deze lijn lijkt me ook erg fijn. Vooral zo'n spray!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Klinkt goed! Ik gebruik sinds kort de Guhl shampoo voor de geïrriteerde hoofdhuid en die is ook echt fijn en goed!
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik ben heel erg aan het uitproberen qua shampoo, maar Guhl heb ik nog niet gehad. Deze klinkt fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik gebruik al sinds ik klein ben Guhl haha, dus ben niet echt anders gewend. Ik gebruik zelf van deze lijn de conditioner en die vind ik heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen