2x Make-up look met paarse lipstick (CATRICE Matt-erial Girl)
Ook al heb ik mijn make-upverzameling laatst flink uitgedund, mijn verzameling lipsticks is nog steeds van grote omvang. Tja, je bent een lipstick lover of je bent het niet :). Ik heb ze in allerlei soorten en kleuren: van knalrood tot nude en van donkerroze tot intens paars. Ik heb één paarse lipstick in mijn stash waar ik helemaal gek op ben: de Ultimate Colour Lipstick van CATRICE in de kleur 270 Matt-erial Girl: een prachtige, paarse lipstick met een matte finish. Dat het niet echt een standaard lipkleur is om te dragen, dat is wel duidelijk. Maar eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om paarse lipstick te combineren!
Vandaag laat ik je twee make-uplooks zien met paarse lipstick: eentje voor overdag en één voor 's avonds.

Dit is de lipstick die ik gebruik voor beide looks: CATRICE Ultimate Colour Lipstick in de kleur 270 Matt-erial Girl. Zoals de naam al verklapt, is dit een matte lipstick. Ik vind de kleur van deze lipstick onwijs mooi en wat ik vooral zo fijn vind, is dat hij heel erg goed blijft zitten. Ik hoef hem maar een keer of 2 bij te werken op een dag!

Voor look 1 gebruik ik producten die het meest geschikt zijn voor een dagelijkse look. Omdat de lipstick al zo opvallend is, gebruik voor de rest subtiele make-upproducten.
Als oogschaduw gebruik ik de volgende twee producten:
 • The Body Shop Mono Eyeshadow 205 Colour Crush
 • Primark 8 Shade Day Eyeshadow Palette (review
De look houd ik lekker simpel! Ik breng foundation en concealer aan en gebruik de Blush Pearls van CATRICE als blush. Dit is een mooie, lichtroze blush die niet al teveel opvalt. Bij zo'n opvallende kleur lipstick moet je goed oppassen wat je met de rest van je make-up doet. Je wilt natuurlijk niet op een clown lijken!

Ik breng één van de matte kleuren uit het Primark palette aan op mijn bewegend ooglid (onderste rij, tweede van rechts). In de arcadeboog breng ik de Body Shop oogschaduw aan: een prachtige, lichtbruine kleur met veel shimmers. De look maak ik af met een wat grovere wing dan ik normaal zou doen.

De tweede look is een wat meer gedurfde look, bijvoorbeeld voor een avondje uit of een feestje. Het leek me leuk om de paarse kleur van de lipstick ook in de ooglook terug te laten komen, maar niet te heftig. Een mooie highlighter kan natuurlijk ook niet ontbreken in zo'n feestelijke look. Voor deze look maak ik onder andere gebruik van deze producten:
 • MUA Undress Your Skin Shimmer Highlighter (review)
 • Essence Quattro Eyeshadow palette Magenta and Me (review)
Dit is de uiteindelijke look geworden! Op mijn bewegend ooglid breng ik eerst de lichtroze kleur uit het Essence palette aan, tot in mijn binnenste ooghoek. De felpaarse kleur breng ik lichtjes aan op mijn bewegend ooglook en deze meng ik samen met de donkerste kleur om een lijntje onder mijn oog te zetten. De donkerpaarse kleur breng ik nog aan in mijn arcadeboog om wat meer schaduw te creëren.

Op mijn wangen breng ik nog highlighter aan voor een mooie glans en de ooglook maak ik af met een winged eyeliner en mascara. Zo'n look zou ik niet zo snel dragen naar school, maar voor een feestje vind ik hem des te leuker, omdat hij net wat opvallender is.

Bij zo'n koele, paarse kleur lipstick, vind ik het persoonlijk het mooist om zilveren sieraden te dragen. Het ligt ook aan je huidtype, maar ik vind zilveren sieraden bij mezelf het mooist staan. Ik draag mijn nieuwe statementketting van Promiss en zilveren oorbellen van Beautiful Bijoux.

Wat vind jij van paarse lipstick? Durf jij het aan om zo'n opvallende kleur op je lippen te dragen, of ga je toch liever voor een wat minder opvallende kleur?

24 opmerkingen:

 1. Mooie lippenstift! :) Je (nieuwe) ketting vind ik ook echt super!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vind het een hele mooie kleur lippenstift. Als je de rest van je look wat basic houdt (wat je ook doet hoor ;) dan vind ik dat een aparte en/of felle kleur heel goed kan, bij iedereen op zich wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke looks! Ik zou zelf niet snel kiezen voor paarse lipstick en sneller voor een 'gewonere' kleur zoals rood of roze, maar het staat je goed. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig je ketting in combinatie met dat heerlijke vest en witte top! Grappig, zelf ga ik altijd voor goud- of bronskleurige sieraden, die vind ik beter bij mij passen, maar vind zilver bij jou juist weer geweldig staan. Je make up look vind ik ook heel mooi. Gaaf lippenstift kleurtje en die oogschaduw staat zo mooi zacht! :) Liefs, Rowan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pretty! Ik had niet verwacht dat zo'n paarse lipstick super draagbaar zou zijn, maar zo vind ik het echt mooi (kan ook zijn omdat die kleur jou gewoon fantastisch staat :)). Heel leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind hem niet eens heel erg paars! Volgens mij heb ik een kleur die heel dicht bij deze kleur zit van Catrice. Zo'n fijne lipstick! Je look is ook heel erg mooi ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Catrice heeft fijne lipsticks zeg! (: Ziet er goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit is echt een van m'n favoriete lipsticks, haha! Op mijn lippen oogt hij wat meer rood voor een of andere reden, misschien omdat m'n lippen wat roder zijn dan die van andere mensen. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke post! Mooie looks allebei :) Ik vind de kleur van de lipstick echt práchtig, ben dol op dat soort tinten! X

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Aaah die kleur op je lippen staat je echt prachtig! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een prachtig kleurtje, hij staat je heel goed! Ik draag hem zelf ook graag!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtige kleur! Staat je ook heel mooi ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een gave kleur. Hij staat je heel erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooie lipstick! Hij staat je heel mooi ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel mooi kleurtje, eigenlijk vind ik het niet paars paars zeg maar. Je hebt er een mooie look mee gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Een hele mooie kleur! Misschien wel het overwegen waard om te kopen..

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het is echt een heel mooie lipstick, ik heb hem gekregen van Shannon en ik draag hem heel erg graag...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk artikel! Ik heb de lipstick ook en ben er super dol op! Inderdaad geen kleurtje die je snel zou dragen overdag, maar dat maakt 'm juist wat specialer. Liefs ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een ontzettend mooie kleur lipstick is dit <3 <3

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik vind 'm heel mooi maar niet echt paars overkomen. Ik heb deze toevallig van de week op m'n wishlist gezet.

  BeantwoordenVerwijderen