Photo Diary #12 | Laatste schooldag, regen en patat - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Photo Diary #12 | Laatste schooldag, regen en patat


Ik heb zo genoten van mijn kerstvakantie, dat deze week me stiekem best een beetje zwaar viel. Ik moest weer naar school en moest ineens weer keihard aan de bak: veel lezen, verslagen maken en werken aan onze projecten. Wel was dit mijn allerlaatste lesweek op het HBO ooit, zo gek! Voor de rest at ik lekker twee keer patat deze week, speelde ik gezellig spelletjes en kwam de regen met bakken uit de hemel vallen. Kijk je mee naar mijn week?


Op zaterdag had ik een lekker rustig dagje. Ik sliep uit en deed 's middags om 2 uur een keer mijn pyjama uit. Ik trok daarna meteen mijn nieuwe spijkerjasje aan en deed een heerlijke sjaal van Beautiful Bijoux om.

Aan het einde van de middag kwamen Tim en Jonathan gezellig langs. We hadden thuis nog heel veel appelbeignets over van Oud & Nieuw. Nou, dat hoef je geen twee keer te zeggen tegen die jongens, die eten er gewoon twee per persoon.

We speelden met z'n drieën Kolonisten. Kijk mij eens even de langste handelsroute hebben :D (rood) 

Lekker makkelijk (en heel gezond natuurlijk): eten bij de snackbar.

We namen Boerenpatat met raspatat. Ik vind dat zó lekker! Jammer genoeg zat er zoveel mayonaise over heen dat ik op een gegeven moment gewoon misselijk werd. Dit grote bord heb ik dan ook niet leeggegeten.

's Avonds gingen we met z'n drieën naar vrienden in Wely, een mega-mini-klein dorp in de buurt van Zetten. We zaten daar in het tuinhuisje bij één van die vrienden thuis, prima vertoeven daar!

 En natuuuurlijk speelden we ook Kolonisten. Yay!

Na een kort nachtje slaap stond ik zondagochtend alweer vroeg op om naar de kerk te gaan. Eerst maar eens ontbijten: yoghurt met banaan en kaneel.

's Middags besloot ik mijn make-upverzameling heel grondig uit te zoeken. Ik liet alleen de producten over die ik ook daadwerkelijk mee ga nemen naar Istanbul. De rest geef ik weg aan vriendinnen.

Alsof ik nog niet ongezond genoeg bezig was geweest, aten we op zondagavond wéér patat. Dit keer hield ik het bij een klein bordje en wat bittergarnituur. Mjammm!

Deze luie zondag sloot ik perfect af met mijn zusje. We gingen lekker op mijn bed liggen in onze lelijkste pyjama's en keken de film Let's Be Cops. Ik houd wel van zulke slechte-humor-films en ook bij deze film heb ik weer dubbel gelegen van de lach.

Woeeeh, wat een lekker zonnetje op maandag!

Deze rode nep bloemetjes die op mijn kamer staan, vind ik nog steeds heel erg leuk!

Op school werkten we aan ons project en nadat ik klaar was ging ik even gezellig koffie drinken met Harmen bij de Starbucks. Ja, wij hebben gewoon een Starbucks op school. Ideaal! Ook Mendel kwam er nog even gezellig bij.

Ik had de hele dag aan school gewerkt en was 's avonds dan ook heel erg moe. Ik ging lekker in bad liggen en keek ondertussen de film Date And Switch.

Nadat ik twee uur lang in bad had gelegen, had ik rimpelige oma-handjes.

Toen ik de volgende ochtend wakker werd, zag ik deze prachtige zonsopgang. De lucht zag er magisch uit!

Dinsdag ging ik even boodschappen doen voor een hele leuke challenge die morgen online komt! Ik stond 's middags lekker in de keuken.


Voor mijn vaders verjaardag heb ik hem een webcam gegeven, zodat we straks kunnen Skypen als ik in Istanbul zit. Mijn zusje en ik testten hem vast even uit.

Mijn moeder had perssinaasappels gekocht, zo lekker! Ik vind het alleen altijd zo stom dat er zo weinig sap uit sinaasappels komt. In perse twee sinaasappels en had net een half glaasje vol.
Oehh, dit eten was zó lekker! We aten penne met pesto, broccoli en gehakt. Smullen!

Op woensdagavond sprak ik af met Jonathan, Tim en nog een Tim en Twan. We gingen Kolonisten spelen bij Jonathan thuis en deden dat voor het eerst met de uitbreiding Steden & Ridders. Echt super leuk!

Ik had nog steeds allemaal kerstsnoep over. Kennen jullie deze schuimkransjes? Ik ben er nog steeds niet helemaal over uit wat ik er nu precies van vind.

Wat een regenachtige en donkere dag was het donderdag! Om 4 uur was het al bijna helemaal donker buiten.


Het was zo donker buiten, dan ik p mijn kamer gezellig kaarsjes aan deed. En ook al zijn dit Merry Christmas kaarsjes, nu het zo winters is buiten, vind ik dat dat nog best even kan!

Op donderdag regelde ik de laatste dingen voor Istanbul. Ik had een gesprek met mijn begeleider en moest nog wat handtekeningen op formulieren regelen. Nog maar 2,5 week en dan ga ik naar Istanbul, samen met Rianne die ook op deze foto staat. Deze foto maakten we toen we in mei in Istanbul waren. Alle goede herinneringen komen meteen weer boven!

Het boek Happy Life van Mascha! Ik heb hem al een keer gelezen, maar ik vond het leuk om hem nog een keer te lezen. Ik vind het echt een aanrader!


Op vrijdag was ik een dagje vrij van school, wat betekent dat ik naar mijn werk ging. Ik werkte een dagje op kantoor.


En brrrr... wat wat het koud! Ons kantoor bevindt zich in een groot, hoog pand wat verdacht veel op een boerderij lijkt. Ik had dan ook de hele dag mijn sjaal om om mezelf een beetje warm te houden.


Ik maakte een ontwerpje die we op tompoucen laten drukken om aan onze klanten te geven. Best grappig om te doen!


Tijd voor een cup-a-soup! In de keuken hebben we allerlei mokken staan met namen erop en om heel eerlijk te zijn heb ik geen idee van wie die mokken zijn. Daarom pak ik ze maar. Dit keer was ik Paul en dronk ik Expresso... Uhm... is het niet Espresso?

's Avonds sprak ik nog gezellig af met vrienden om Kolonisten, Koehandel en FIFA te doen. Een mooi begin van een leuk weekend!

Vanavond vier ik mijn eerste afscheidsfeestje voor mijn vertrek naar Istanbul, voor vrienden en vriendinnen van de middelbare school. Ik vier het samen met een andere vriendin, die volgende week zaterdag voor een half jaar naar Zweden vertrekt. Zo gek dat we straks allebei voor een lange periode niet in Nederland zijn. Volgende week heb ik geen lessen, maar wel een toets en veel deadlines. Dat wordt dus best even stressen!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

21 opmerkingen:

 1. Weer een leuk overzicht. Istanbul komt steeds dichterbij, wat spannend! Alvast onwijs veel plezier in Istanbul en vanavond met je afscheidsfeestje! Vind het trouwens echt leuk dat je een webcam cadeau hebt gedaan, zodat jullie straks kunnen skypen. Ik zou ook iemand zijn die er achteraf pas aan denkt, haha! Weet niet hoe dat met jouw vader zit, maar die van mij die zou niet weten hoe het werkt haha ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat een fijne diary vol gezelligheid en zo leuk Kolonisten! Ik hoop dat volgende week je goed af zal gaan, je kunt het! Geniet van het feest en van alle lieve mensen om je heen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, wow, wow! Ik heb nog nooit zoveel mayonaise op patat gezien!!! Hahahaa, ik snap dat je misselijk werd zeg. Her ziet er allemaal super gezellig uit! En wat schiet het op zeg, nog eventjes en je bent lekker in Istanbul!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke foto's! Lekker veel gezellige spelletjes en ongezond eten hahaha. Zo'n kliederboel mayonnaise, ik word er echt een beetje misselijk van op de ochtend ;)! Wauw, Istanbul komt nu toch echt onwijs dichtbij! Crazy! Het wordt vast onwijs leuk. Veel plezier op je afscheidsfeestje. En hey, ik weet welke challenge dat is - kijk er al naar uit :D! X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een fijn weekje en heerlijk starbucks op school!
  Veel plezier op je afscheidsfeest! X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke diary! Heerlijk die appelbeignets en kerstsnoep jummie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een gezellige week! Deze week nog even knallen en dan genieten van je avontuur. En vanavond van je feestje. Have fun sweetie <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke foto's! En wat komt de reis naar Istanbul dichtbij :0

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke foto's! En zo leuk dat het nu steeds dichterbij komt! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh, Istanbul komt nu heel dichtbij...Wat spannend, meid! Hopelijk gaat het vanavond een knalfuif worden! Heel veel plezier :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super leuk om te lezen allemaal, ik wens je veel plezier op je afscheidsfeestje vanavond.
  Groetjes Irene.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ziet er heel leuk uit! Zo spannend Istanbul..;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Succes komende week! Vind het heel tof wat je gaat doen, ik ga dit jaar ook naar het buitenland, voor stage (:

  BeantwoordenVerwijderen
 14. dat met penne, pesto, gehakt en broccoli zit er echt heerlijk uit. Dat ga ik ook eens proberen! Een Starbucks op je school, holimoli ik kom ook naar die school!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oeh Istanbul komt wel steeds dichterbij! Spannend en leuk te gelijk! Kolonisten is zeker een leuk spel, doe het te weinig.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een gezellig weekje met veel spelletjes! Heel veel plezier op je afscheidsfeestje, ook al klinkt dat een beetje raar. Wel fijn dat je dan even al je vrienden bij elkaar hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb nog nooit Kolonisten gespeeld, maar het komt zoveel voorbij in je overzichtje dat ik me er toch maar eens in ga verdiepen. Misschien vind ik het ook wel een leuk spel. Een jeetje, ik vind mayonaise best lekker, maar dat was inderdaad wel erg veel.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat leuk Istanbul! Veel plezier alvast!! Ik vind die schuimkransjes trouwens echt vies haha. En wat nice dat jullie gewoon een Starbucks hebben op school, dat is wel echt hipster :P. Zou ik ook wel willen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik heb afgelopen week ook mijn laatste schooldag er op zitten. Dat voelt best gek hé. Vanaf volgende week heb ik examens en in februari begin ik met stage dus de hoge school zit er bijna op voor mij... Wat spannend dat Istanbul zo dichtbij komt, je gaat dat goed doen! Geniet van het afscheidsfeestje! En oh ik vind die kerstkransjes mega lekker, ik heb er ook nog heel wat op mijn kamer liggen en ik smikkel de ene na de andere op ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een leuke diary. En super spannend dat Istanbul nu zo dichtbij komt. Alvast heel veel plezier, en hopelijk heb je een leuk afscheidsfeestje achter de rug!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuke diary! Istanboel lijkt me heel gaaf. Wat fijn dat je een starbucks op school hebt!

  BeantwoordenVerwijderen