Istanbul update #1 | Hier ga ik wonen!

ISTANBUL - Als je mijn blog al een tijdje volgt, kan ik me niet voorstellen dat je het nog niet wist: volgend jaar ga ik een half jaar studeren in Istanbul! Inmiddels ben ik letterlijk de dagen aan het aftellen, nog 42 nachtjes slapen voordat ik in het vliegtuig stap.

Vorige week kreeg ik eindelijk bevestiging van de universiteit in Istanbul dat ik ben aangenomen als Erasmusstudent. Stiekem wist ik al wel dat de kans dat je wordt afgewezen héél erg klein is, maar toch is het een opluchting om die brief eindelijk in handen te hebben. Ook heb ik mijn ticket afgelopen week geboekt en een nieuw paspoort aangevraagd.


En nog meer goed nieuws, want ik heb een kamer gevonden in Istanbul! Ik had nooit verwacht dat ik voor mijn vertrek een kamer zou hebben, want het is vrij normaal dat wanneer je in Istanbul gaat studeren, je daar ter plekke op zoek gaat naar een kamer. Dat stond dus ook altijd bij mij op de planning: ik zou een week voor aanvang van mijn semester naar Istanbul vliegen om daar een kamer te gaan zoeken.

Totdat er ineens een hele leuke kamer op mijn pad kwam! Het is een kamer van ongeveer 20 vierkante meter, in een appartement dat ik deel met 6 andere studenten. De huisbaas van mijn appartement heeft in totaal vier appartementen in Istanbul, allemaal voor internationale en Turkse studenten. Mijn appartement grenst direct aan één van die andere appartementen en in totaal wonen we hier met 13 mensen.
Het is vrij uniek om zoveel huisgenoten in Istanbul te hebben, aangezien er niet echt studentenhuizen zijn zoals wij die kennen in Nederland. Wat je vooral ziet is dat een Turkse man of vrouw één of twee kamers in zijn/haar appartement verhuurt voor Erasmusstudenten. Het leek mij juist heel erg leuk om met een grote groep studenten samen te wonen, dus toen ik deze kans kreeg, hoefde ik niet lang na te denken!


Ik heb geskyped met de huisbaas van het appartement en het ziet er allemaal heel goed uit. Er zijn twee badkamers, een grote woonkamer en niet geheel onbelangrijk: een héél chill dakterras. Daar zie ik mezelf al wel zitten als het lente wordt!
Mijn kamer zit op de eerste verdieping van het huis en ik kom sowieso samen te wonen met één Pools meisje, een Spaanse jongen, de huisbaas zelf en als het goed is nog een Turkse student en een Franse student. Een mooie mix van nationaliteiten dus.


Ik kom te wonen in de wijk Mecidiyeköy (aangegeven op de kaart, helemaal bovenin), een wijkje in het noord-oosten van Istanbul. Deze wijk staat zeker niet bekend als de mooiste wijk van Istanbul, maar er wonen wel ontzettend veel studenten en er zijn heel veel faciliteiten: genoeg supermarkten en kleine winkeltjes, een hele grote shopping mall en (niet geheel onbelangrijk) een sportschool op loopafstand. Bovendien is het ook relatief goedkoop om in deze wijk te wonen, wat voor mij als arm studentje natuurlijk ook zo z'n voordelen heeft.
Ik ga samen met Rianne, een vriendin van de opleiding, naar Istanbul en zij gaat in één van de andere appartementen van dezelfde huisbaas wonen. Ze woont straks 150 meter bij mij vandaan, gezellig! :)
Het openbaar vervoer is gelukkig erg goed geregeld: er rijden gratis shuttlebusjes en daarmee ben ik binnen 20 minuutjes bij mijn universiteit Wel heb ik les op twee verschillende campussen, dus soms moet ik ook naar het centrum reizen, maar daar ben je ook heel snel.

Mijn introductieweek begint op 29 januari en het semester zelf start op 9 februari. Nu ik dit allemaal aan het typen ben, krijg ik direct weer kriebels. Ik heb zoveel zin om de stad nog verder te ontdekken, te ervaren hoe het is om te studeren op een buitenlandse universiteit en nieuwe mensen uit allerlei landen te ontmoeten. Ik kan niet wachten!

54 opmerkingen:

 1. Dit is echt super spannend! Een zo fijn dat je een kamer hebt gevonden, ziet er leuk uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat cool Nicole! Ziet er leuk uit! En wat is je layout strak!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! :D Was weer eens tijd voor verandering, je kent me hè, haha!

   Verwijderen
 3. Ziet er goed uit ! Spannend zeg ., veel plezier en succes !!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat onwijs leuk en suuuuper dat je een appartementje gevonden hebt! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat spannend, veel succes en plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat spannend zeg, zo te zien zit je op een mooie locatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Spannend allemaal! Maar ontzettend gaaf en super fijn dat je in ieder geval je kamertje al geregeld hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk! Erasmus is echt een van de gaafste dingen die ik heb mogen meemaken, lijkt me al helemaal mooi in zo'n grote stad als Istanbul!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ontzettend spannend zeg dat je dit gaat doen. Super stoer (: en heel fijn dat je al een kamer hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat gaaf! Ziet er echt heel leuk uit! X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik denk dat dit een hele mooie ervaring gaat zijn! En Istanbul lijkt me ook een mooi stad :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh wat gaaf! Istanbul is echt een hele mooie stad en ik word er spontaan jaloers van.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wow! Wat ontzettend spannend zeg!! Super veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wauw, zo gaaf dat je gaat en zo chill dat je nu toch de zekerheid van een kamertje hebt. Heel leuk ook dat je in een studentenhuis gaat wonen. Ik denk dat dat de buitenlandervaring toch net wat extra's meegeeft. Super veel plezier chick! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik blijf dit echt super gaaf voor je vinden! Ben heel benieuwd wat je van je kamer gaat maken en hoe je het daar vindt als je er eenmaal bent. Veel plezier en succes nog even met alle voorbereidingen

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ziet er een gezellig kamertje uit en wat bijzonder dat je naar Istanbul gaat voor zo'n lange tijd, echt heel spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ooh dit klinkt allemaal zo gaaf, het is je gegund!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wauw, wat ontzettend gaaf en spannend Nicole! Super fijn dat je alvast een kamer hebt kunnen regelen, dat scheelt echt weer een hoop gedoe. X

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat ontzettend leuk! Lijkt me een hele gave ervaring! Ben benieuwd hoe je het gaat vinden! :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat super zeg! Lijkt me wel ontzettend spannend! Ik heb zelf ook voor mijn studie een half jaar in het buitenland gewoond (in Manchester) maar ik weet niet of ik Istanbul aan zou durven. Ik wens je in ieder geval heel veel plezier en veel geluk toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wauw echt gaaf! Ik wil ook super graag naar het buitenland!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. wat ontzettend gaaf en spannend.! ben erg benieuwd hoe het je gaat bevallen xx

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat ontzettend spannend zeg. Leuk om te lezen dat je een kamer hebt gevonden. Inderdaad een mooie mix van allerlei nationaliteiten. Ik ben benieuwd naar de volgende update.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Spannend Nicole! Maar echt super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Super leuk! Heeel veel plezier en succes alvast! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Super leuk!! Stiekem kijk ik ook uit naar mijn exchange in het 3e jaar :D

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat leuk en fijn dat je nu al een eigen plekje hebt gevonden! Het klinkt en ziet er heel mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat leuk en gefeliciteerd met je kamer!
  Spannend zeg.....
  Het ziet er goed uit en volgens mij is de temperatuur beter als hier en het eten daar heerlijk.
  Was je ooit al in dat land geweest?
  Zet hem op en heel veel geluk daar en succes met je studie etc.....

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ziet er echt super mooi uit. Super dat je een kamer hebt! Ik ben benieuwd naar je verhalen straks over Istanbul! Heel veel plezier en succes met de studie. Moet vast wel lukken. :)
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Oooh, fijn dat je een kamer hebt. Veel plezier en succes gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat super spannend en vooral super leuk! Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat gaaf dat je een half jaar in Istanbul gaat studeren! Kamer ziet er prima uit:)

  xx Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat spannend allemaal! Super dat je al zo een fijne kamer hebt! Nu komt het avontuur steeds dichterbij, het wordt vast super!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat ontzettend leuk! Het lijkt me wel erg spannend, maar het is denk ik wel een opluchting dat je al een kamertje hebt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Het lijkt me zelf echt super leuk om een tijdje in een ander land te studeren om ervaring op te doen en van de cultuur te genieten. Dus echt super veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Echt super leuk dat je erheen gaat, wat ga je precies doen in instanbul?

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Istanbul is een ge-wel-di-ge stad! Ik kom er jaarlijks twee keer en ik krijg er nooit genoeg van.
  Heeeel gaaf! Veel succes met je studie :) Ik weet zeker dat je het leuk zult hebben. Vergeet niet om naar Taksim square, Ortaköy en Eminönu te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Waaaaaah dat is echt zo gaaf en ik ben zo blij voor je! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Wat gaaf & ontzettend tof dat je een appartement hebt gevonden! Alvast héél veel plezier. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Wat ontzettend spannend Nicole! Het is dus al bijna zover! Ik ben benieuwd hoe je straks gaat bloggen vanuit Istanbul :) !

  BeantwoordenVerwijderen