Essence Smokey Eyes Set

Ik zal het maar meteen toegeven: ik heb een beetje een zwak voor oogschaduwpalettes. Ook al gebruik ik negen van de tien keer hetzelfde palette omdat ik die gewoon heel fijn vind, toch koop ik steeds weer nieuwe paletjes. Met een hele goede smoes, want hóe leuk is het om die oogschaduwpalettes te laten zien op mijn blog?! Ik vind het in ieder geval een hartstikke goede smoes en toen ik deze twee leuke smokey eyes palettes zag van Essence voor een wel héél aantrekkelijk prijsje, nam ik ze mee. Met als doel ze aan jullie te laten zien en stiekem ook een heel klein beetje voor mezelf. Kijk je mee?

Dit zijn de twee palettes waar ik het over heb! Ik had ze nog niet eerder in de winkel zien liggen, maar ik durf niet te zeggen of ze nieuw zijn in het assortiment. Bij de Kruidvat in het centrum van Ede hebben ze zo'n drie meter Essence schap, dus voor mij zit er sowieso heel veel nieuws tussen. Met het oog op de kerstdagen, leek het me wel leuk om deze te testen!

Er zijn twee smokey eyes set palettes en ik nam ze allebei mee:

               - 01 Smokey Night
               - 02 Smokey Day

De namen verklappen het al een beetje: Smokey Night (met de donkere kleuren) is geschikt voor een heftige look voor de avond en voor een wat minder opvallende look gedurende de dag, is daar Smokey Day met mooie, lichte bruintinten. 

01 Smokey Night is een palette met daarin drie kleurtjes: één lichtgrijze, matte kleur voor het bewegende ooglid, een zwarte kleur met veel glitters voor in de arcadeboog (perfect voor dat smokey effect!) en een hele lichte, zilveren highlighter voor in je binnenste ooghoek en op je wenkbrauwbot.

De swatches zien er in ieder geval prima uit! De highlighter is verrassend goed gepigmenteerd en vind ik heel erg mooi. De lichtgrijze kleur valt toch wat minder mat uit dan ik had gedacht, maar daarom is hij niet minder mooi. De zwarte kleur is lekker donker en zal dan ook goed aanwezig zijn op je ooglid! Wel zijn de oogschaduws wat korrelig, pas dus op met fall out.

Ik weet niet wat het is met donkere oogschaduwkleuren, maar op de één of andere manier vind ik ze mij niet mooi staan. Ik denk dat mijn huid daarvoor te licht is. De kleuren zijn wel heel goed gepigmenteerd, maar ik vond het lastig om er een mooie look mee te maken.

02 Smokey Day is het palette die je kunt gebruiken voor een subtiele, dagelijkse smokey eye. Ik houd zelf heel erg van deze lichte tinten en áls ik oogschaduw draag, dan ga ik ook het snelst voor nude tinten. Vandaar dat dit palette me direct aansprak!
Ook in dit palette zitten drie kleuren: een taupe/champagne kleur voor op het bewegend ooglid, een donkerbruine, matte kleur voor in de arcadeboog en een hele lichtroze highlighter.

Ook deze swatches zijn weer veelbelovend! De highlighter is wat minder gepigmenteerd dan bij het Smokey Night palette, maar de taupekleur met shimmer is daarentegen heel erg goed gepigmenteerd. Echt een prachtige kleur vind ik dat! Ook de bruine, matte kleur geeft veel pigment af.

Een look maken met deze nude kleurtjes ging me een stuk beter af en ik vind het resultaat ook een stuk mooier. Dit is echt een look die ik gewoon naar school zou dragen. Ik vind het prachtige kleurtjes en de pigmentatie is perfect!

Ik vind ze in ieder geval heel erg leuk, deze smokey eyes palettes. In beide palettes zitten drie mooie kleuren waarmee je een complete ooglook kunt maken. Bovendien zien de paletjes er niet alleen leuk uit, ze werken ook nog eens goed. De pigmentatie is prima, helemaal voor dat bedrag wat je ervoor neer legt!

Je vindt de Essence Smokey Eyes Set palettes voor €2,89 per stuk bij Kruidvat en Trekpleister.

Draag jij wel eens smokey eyes?

17 opmerkingen:

 1. Je hebt mooie ooglooks gemaakt met de goed gepigmenteerde oogschaduw!
  Prachtig en ook met wat glitters.

  Fijne kerstdagen Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een vriendin van me had de dayversie en was nog aan het twijfelen maar nu ik jouw looks gezien heb ga ik ze ook halen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De bruintinten zijn ook mijn favoriet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vooral het Nude Palette vind ik heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die tweede look met het nude palette is mooi geworden!
  Misschien eens gaan aanschaffen, haha.
  Liefs, Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ken deze helemaal niet, maar die bruine vind ik erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, deze zien er echt heel goed uit@ Zelf vind ik Smokey Night niet zo, maar Smokey Day vind ik echt prachtig! Ik heb ze zelf ook nog niet eerder gezien in de Essence schappen. Duidelijke review!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. geen verkeerde setjes :D merry xmas :3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die zien er top uit zeg! Ik heb ze ook nog nooit gezien, binnenkort eens kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat ziet er behoorlijk goed uit en ook zo goedkoop! Fijne feestdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oei.. vooral dat smokey day palette ziet er echt prachtig uit <3

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jeetje wat mooi zeg. Ik wist helemaal niet dat deze bestonden. Ik ga snel maar een van deze setjes kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. oehh, het smokey night palette vind ik wel onwijs mooi om te zien....top!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooie palettes, vooral de Smokey Day vind ik gaaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooie pallettes, ik denk dat ik die met het zwart en grijs ook ga halen!

  BeantwoordenVerwijderen