Budget Kerstlook | Fuchsia lips & Nude eyes

Kerst is voor mij dé perfecte smoes om eens flink uit te pakken met make-up. Donkere lippen en heftige smokey eyes, wat mij betreft kan het niet gek genoeg. Maar - net zoals 99% van alle Nederlanders - is het ook nog de bedoeling dat ik een heel kerstdiner naar binnenschuif op eerste kerstdag en dat gaat een beetje lastig als je constant je lipstick bij moet werken. Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel long lasting lipproducten die ervoor zorgen dat je lekker kunt eten, zonder je zorgen te maken over je lipstick. Kijk je mee naar de kerstlook die ik maakte met alleen maar budget producten?


Als eerste brengen we een dagcrème aan en een primer, zodat je make-up de hele dag goed blijft zitten, want natuurlijk wil je dat je er 's avonds nog zet zo mooi uit ziet als 's ochtends wanneer je je make-up aanbrengt. Hiervoor gebruik ik de P2 Perfect Face Make Up Base. Jammer genoeg is deze alleen maar in Duitsland verkrijgbaar, ik hoop dat P2 snel naar Nederland komt!
Onder mijn ogen breng ik de Essence Stay All Day 16 Hour Concealer. Ik heb nog geen concealer gevonden die ik fijner vind dat deze: hij is lekker licht, dekt goed en blijft lang zitten. Dat is wat we willen!
Als foundation gebruik ik de HEMA Illuminating Foundation in de kleur 04.


Om het geheel nog extra te fixeren, poeder ik mijn gezicht af met Miss Sporty So Matte Perfect Stay Powder. Zo weet je zeker dat je basis make-up de hele dag blijft zitten.

Als blush gebruik ik de Catrice Blush Pearls uit een eerdere limited edition. Sinds ik deze heb, heb ik geen andere blush meer gebruikt. Hij is super fijn en gaat ook nog eens heel lang mee.
Een echte kerstlook is niet af zonder een mooie highlighter. Bij een dagelijkse look laat ik de highlighter vaak links liggen, maar als ik eens goed uit wil pakken, dan vind ik een highlighter daarvoor het perfecte product. Mijn favoriete highlighter is de MUA Shimmer Highlighter. Deze highlighter is zo ontzettend gepigmenteerd, dat ik deze deppend met mijn vinger over mijn wang aanbreng.


Tijd voor de ooglook! Omdat ik wil dat mijn lippen het meest opvallen, houd ik mijn ooglook lekker rustig. Ik begin met een oogschaduwbasis, de ARTEDECO Eyeshadow Base. Hierdoor weet ik zeker dat mijn ooglook de hele dag goed blijft zitten.

Ik gebruik 2 kleuren uit het Catrice Absolute Nude palette: een highlighter voor in mijn binnenste ooghoek en op mijn wenkbrauwbot en een bruine, champagnekleur met shimmer voor over mijn bewegend ooglid. Uit het Flormar Color Palette in de kleur 07 Nude Dudes gebruik ik de lichtbruine, matte kleur om in mijn crease aan te brengen. Om de buitenste ooghoek nog extra aan te zetten, gebruik ik daarvoor de donkerste bruine kleur uit het palette. Met een schuin afgesneden kwastje zet ik met de donkerbruine kleur ook een lijntje onder mijn oog.


De look maak ik af met een winged eyeliner, die ik met de Essence Eyeliner Pen aanbreng. Als mascara gebruik ik MUA Mega Volume mascara en mijn wenkbrauwen teken ik bij met de P2 Eyebrow Pencil in de kleur 02 Brown.

En tot slot: de opvallende lippen! Ik heb veel mooie, opvallende lipproducten in mijn stash, maar ze zijn niet allemaal long-lasting en tijdens zo'n drukke kerstdag, wil ik niet mijn lippen constant bijwerken. Ik bracht als eerste de Essence Lasting Lipstick aan in de kleur 12 Blush my Lips. Dit is een prachtig, fuchsia kleurtje die net wat minder heftig is dan een felrode kleur.


Omdat deze Essence lipstick niet heel long lasting is, breng ik Miss Sporty Lip Millionaire Liquid Lipstick aan, in dezelfde fuchsia kleur, namelijk 103 Fuchsia Ca$h. Hierdoor blijft mijn lipstick zeker een paar uur achter elkaar goed zitten!

En voilà, dit is de uiteindelijke kerstlook geworden! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien wat mijn kerstlook is voor dit jaar.

Welke make-up draag jij het liefst tijdens de kerst?

24 opmerkingen:

 1. Wauw, deze look is echt prachtig! Je staat erg goed met rode lippen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele mooie, maar toch draagbare look! Staat je goed. Fijne kerst gewenst. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie feestelijke look heb je gemaakt <3 Ik ben verliefd op je prachtige lipstick, die staat je zo mooi! Alvast hele fijne kerstdagen gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! Ik ga met kerst alleen voor een wat opvallendere ooglook, kan ik zonder op mijn lipstick te hoeven letten heeel veel lekkers eten, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De Blush Pearls van Catrice blijven ware toppertjes :-) Ik gebruik deze met zéér veel regelmaat. Ik vind je look prachtig geworden! De kleur lipstick staat je onwijs goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, mooie look heb je gemaakt, staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. de lipstick vind ik heel erg mooi, zelf draag ik denk ik dit jaar een knalroze lipstick, alhoewel? ik heb vandaag wel ook een nieuwe gekocht....( twijfeldetwijfel)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Supermooie look! Ziet er heel erg mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie kerstlook heb je gemaakt! Leuk om te zien! Fijne feestdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hele mooie look, vind vooral je lipkleur heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtige look, vooral de lipkleur is on point!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie look!! Lekker opvallende lipkleur!! Hou ik van XX

  BeantwoordenVerwijderen