Essence Matt Lipsticks | Oh So Matt! & Adorable Matt!

De lipsticks van Essence zijn echt een koopje! Voor nog geen €2,50 heb je een prachtige lipstick en keuze uit tientallen kleurtjes. Eén van mijn favoriete lipsticks komt ook van Essence en ik kijk dan ook regelmatig in het schap van Essence of er weer nieuwe kleurtjes zijn. En jawel hoor! Toen ik vorige week bij de Kruidvat was, zag ik dat er twee nieuwe lipsticks aan het assortiment zijn toegevoegd.

En niet zomaar lipsticks, het zijn namelijk matte lipsticks! Volgens mij zijn dit de eerste matte lipsticks in het assortiment van Essence. Daar gaat mijn hartje wel sneller van kloppen! Ik nam ze allebei mee en test ze vandaag uit.


Er zijn dus twee matte lipsticks aan het assortiment toegevoegd, in de herkenbare matte, zwarte verpakking van Essence. Dit zijn de kleuren:

 • 15 Oh So Matt 
 • 14 Adorable Matt 

15 Oh So Matt is een prachtig, oudroze kleurtje waar ik echt dol op ben! Hij doet me heel erg denken aan Love Me van Essence (één van mijn favoriete lipsticks) maar dan de matte versie! Dit is echt een perfect kleurtje voor een alledaagse look.

De swatch ziet er prima uit. De lipstick heeft een warme, bruine ondertoon wat ik persoonlijk heel erg mooi vind. Hij is ook 100% mat, maar op mijn hand lijkt het alsof hij een beetje in de lijntjes trekt, wat jammer genoeg vaak het geval is met matte lipsticks.


En ook als ik de lipstick aan breng op mijn lippen trekt hij best wel in de lijntjes. Jammer! Ook vind ik de kleur nét iets te licht voor mijn gezicht, ik had verwacht dat hij wat donkerder uit zou vallen. Het doet mijn lippen eigenlijk wegvallen bij de reset van mijn gezicht. Voor mij is deze lipstick in ieder geval niet zo geschikt.

Eens kijken of 14 Adorable Matt het beter doet! Dit is een prachtige rode kleur, met een fuchsia ondertoon. Ik ben echt dol op zulk soort kleurtjes, hiermee maak je je lippen echt de eyecatcher van jouw make-uplook.

Hier kun je goed de kleur zien van de lipstick. Het is een wat koelere kleur dan Oh So Matt, en heeft dus een duidelijke fuchsia ondertoon. Hierdoor is hij niet knalrood en wat beter geschikt voor de winterse maanden.


En zo ziet Adorable Matt er uit op mijn lippen. Ik vind het echt een ge-wel-di-ge kleur. Zo mooi! Ik houd sowieso van rode lippen, maar deze kleur vind ik wel heel bijzonder. Ook fijn dat hij mat is en hij trekt veel minder in de lijntjes van mijn lippen dan Oh So Matt. De lipstick blijft ook lekker lang zitten! Bij mij bleef hij echt een uur of 3/4 goed op zijn plek zitten. Na een maaltijd moet je hem wel even bijwerken, maar dat is niet zo gek met zo'n donkere lipstick. Ik vind deze in ieder geval echt top!

Ik vind het echt onwijs leuk dat Essence twee matte lipsticks aan haar assortiment heeft toegevoegd! Budgetmerken met matte lipsticks die ook nog eens fijn zijn, zijn echt uniek. Oh So Matt is mij een beetje tegengevallen: ik vond de kleur te licht voor mijn lippen en bovendien trok hij ook heel erg in de lijntjes van mijn lippen. De prachtige Adorable Matt is dan weer echt een topper. Een prachtige kleur die lang blijft zitten. Wat mij betreft echt een aanrader voor de feestdagen!

Je vindt de Matte Essence lipsticks voor €2,39 per stuk bij Kruidvat en Trekpleister. Ga jij ze scoren?

40 opmerkingen:

 1. Ah ik heb er ook eentje van: zeker een van mijn favorieten! Super mooie kleuren! <33

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige kleurtjes! Staan je ook goed! Deze lipsticks zijn zo fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow prachtige kleuren! Fijn dat ze zo mat zijn, ik hou namelijk niet zo van dat glimmende;)

  xx Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze staan je beide erg goed! Ik vind deze lipsticks van Essence ook ontzettend fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Allebei prachtige kleurtjes en ze staan je ook goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke kleurtjes, vind vooral die nude variant erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wauw, ik vind ze beide heel erg mooi staan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw! De rode kleur is echt prachtig! Ik heb alleen vaak last van velletjes op mijn lippen en een matte lipstick is dan vaak niet zo'n goede combi..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi zeg! Die eerste is heel mooi en natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb vandaag 'Matt Wanted' online staan. Die tint is iets donkerder. Ik vind deze ook prachtig! De kleur staat je goed, meid.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zien er mooi allebei! Ik heb vergelijkbare kleurtjes van Essence in niet mat varianten en ben daar ook erg blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De oh so matt is voor mij juist wel de perfecte nude kleur, ben er zo blij mee! :) De andere heb ik nog niet, maar die zal er vast wel komen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Adorable matt staat je ontzettend mooi! Oh so matt zou voor mij denk ik ook wat te licht zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jij kan die kleurtjes allemaal zo goed hebben! Wat een heerlijke prijsjes he!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. erg mooie kleuren en ze staan je beiden ook erg goed.! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wauw! Wat een mooie kleuren en wat een prachtige foto's trouwens. Die rode is ook zeker mijn favoriet en staat jou echt heel prachtig :-) X

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een mooie kleuren! Ik zou ze heel graag toevoegen aan mijn stash <3

  BeantwoordenVerwijderen
 18. LIKELIKELIKE vooral voor de weggehaalde reclame ! PERFECT !

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Die rode kleur staat zoooo mooi bij jou! En inderdaad 2,50 is toch niks voor lipsticks die (meestal) zo awesome zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. , de rode kleur staat je geweldig, heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik heb die eerste ook en vind hem heel erg tegenvallen. De tweede ziet er wel veel beter uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Die zijn beide echt mooi! De eerste is mooi naturel en de tweede wauwie! Ik hou van rood!
  Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik vind de diep rode de mooiste van de twee. Staat je goed! Blijft hij goed zitten?

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Echt twee heel uiteenlopende kleuren, al zijn ze beiden erg mooi! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Die rode is heel mooi, vind hem erg leuk voor de kerst!!

  Love,
  Didem.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik vind zowel die nude als de rode je heel erg leuk staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Oh so matt is zo mooi! Jammer dat die in lijntjes trekt. Ik vind de kleur juist niet te licht voor jou, beide lipsticks vind ik je prachtig staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. leuk vroeg kerstkado
  alle kanalen
  geke.pv@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen