Mijn statement kettingen & oorbellen!

Als het op kleding aankomt, houd ik het het liefst simpel en casual. Ik draag wat ik fijn vind zitten en wat ik leuk vind, en dat zijn vaak basic kledingstukken. Om er toch nog iets bijzonders van te maken, ben ik een grote fan van statementsieraden. Met zo'n ketting geef je ineens een hele andere touch aan je outfit en ziet het er direct een stuk specialer uit.
Vooral statementkettingen vind ik heel erg leuk en daar heb ik er dan ook een heel aantal van. Vandaag laat ik je mijn statementkettingen én statementoorbellen zien en vertel ik daarbij hoe ik ze zou combineren.Deze ketting is net iets anders dan normale kettingen, doordat je hem sluit door middel van een strik in het lint. Wat ik zo leuk vind aan deze ketting, is dat hij aan de ene kant vrij chique is, maar hij kan ook weer heel stoer zijn. Ik combineer hem graag met mijn oversized zwarte trui, door deze chique ketting ziet de outfit er meteen wat meer gestyled uit.

Deze zilveren statementketting van Primark heb ik al heel lang. Nu ik even nadenk, besef ik me dat dit mijn allereerste statementketting ooit is! Ik kocht hem een jaar of 2 geleden en ik vind het een goede keus voor een eerste statementketting. Hij is vrij simpel en met zilver sla je nooit de plank mis. Deze kun je prima combineren met truien of T-shirt met print, omdat de ketting zelf niet al te druk of opvallend is.

Zo schattig, deze roze ketting! Ik vind het echt een zomerse ketting en ik heb hem dan ook vooral afgelopen zomer veel gedragen. Ik combineerde hem graag met een simpel wit hemdje en daarbij mijn roségouden horloge van Loavies. Staat super leuk bij elkaar!

Ook dit is weer zo'n fijne basic ketting die bij veel outfits past. Wat ik fijn vind aan deze ketting uit de webshop van Storelle, is dat hij wat langer is. Daarom kun je hem ook prima dragen bij shirtjes met een wat lagere hals.

Dit is mijn meest recente aankoop uit mijn collectie met statementkettingen. Het is een vrij chique exemplaar maar hij is onwijs makkelijk te combineren. Ik draag hem graag bij zwarte kleding, bijvoorbeeld een Little Black Dress of een zwart shirtje met opdruk. Deze ketting is echt de eyecatcher van je outfit!

Deze prachtige blauw/zilveren/gouden ketting komt uit mijn sieradencollectie van House of Lou. Normaal ben ik niet zo weg van de combinatie goud en zilver, maar in dit geval vind ik het eigenlijk heel erg mooi! Het oogt al snel cheap, maar gelukkig doet deze ketting dat niet. Ik vind deze kleur donkerblauw heel erg mooi en ik zou hem dan ook combineren met een donkerblauw kledingstuk, of bijvoorbeeld in combinatie met een donkerblauwe spijkerbroek zodat je de kleur nog een keer terug laat komen in je outfit.
De meeste meiden hebben alleen óf zilveren óf gouden sieraden, maar ik houd van allebei. Deze zilveren ketting vind ik ook heel erg tof. Het is een vrij opvallend exemplaar en daarom zou ik de rest van mijn outfit rustig houden. Een simpel wit hemdje met daarover een spijkerjasje en deze ketting als blikvanger.

Mintgroen is mijn lievelingskleur, dus je snapt vast wel dat ik deze ketting ook heel erg mooi vind. Ik combineerde hem laatst met een donkerblauw/kobaltblauw hemdje en daarover mijn witte blazer. Stond verrassend mooi!

Dit is een ketting die ik heel veel draag. Enerzijds omdat hij zwart en goud is - en daarom makkelijk te combineren - en anderzijds omdat hij zo opvallend én juist ook weer subtiel is. Deze draag ik meestal in combinatie met een zwart hemdje en daarover een blazer met print (bijvoorbeeld mijn zebra vest van Promiss). De ketting is wat langer en dat vind ik heel mooi effect geven als je hem om je nek hebt.

Dit is alweer de laatste statementketting uit het rijtje en ook direct één van mijn favorieten. IK heb deze de afgelopen zomer zó vaak gedragen, dat de sluiting al aardig begint te roesten. De kleurencombinatie van deze ketting vind ik prachtig: lekker lente/zomerachtig! Omdat het zo'n opvallende ketting is, draag ik hierbij het liefst een wit T-shirtje, shorts en een paar sandaaltjes. Hopen dat het snel weer zomer is! :-)

Ik draag mijn haar bijna altijd los, dus oorbellen vallen bij mij niet zo heel erg op - tenzij je statementoorbellen draag! Als het even kan, vind ik het dan ook erg leuk om zulk soort opvallende oorbellen te dragen. Echter, ik draag ze nooit in combinatie met een statementketting, dat vind ik gewon echt te druk worden.
Deze oorbellen van House of Lou vind ik erg mooi! Tja, hoe kan het ook anders: mintgroen! De combinatie met het zilver vind ik prachtig en ze zijn ook niet mega opvallend of overdreven.

Deze oorbellen kreeg ik laatst zomaar van Milou van de webshop House of Lou! Zo lief! Als ik eens geen statementketting draag, pak ik al snel deze oorbellen erbij. De kleuren zijn vrij basic: wit en zilver, en passen daardoor bij vrijwel elke outfit.

En tot slot: deze vrolijke, tropische oorbellen! Van de felle kleurtjes word ik meteen blij. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze nog niet vaak heb gedragen, omdat ik het toch wel lastig vind waarbij ik ze kan combineren. De oorbellen zijn op zichzelf natuurlijk al heel opvallend, dus de rest van je outfit moet je simpel houden. Maar als ik nog eens een wat chiquer feestje heb, lijkt het me heel tof om deze te combineren met een zwart jurkje.

Dat waren al mijn statementsieraden! Wat vind jij van statementkettingen/oorbellen? En welk sieraad vind jij het mooist uit mijn collectie?

32 opmerkingen:

 1. Zooo mooi! Prachtige oorbellen en kettingen. Ik ben er eerlijk gezegd een beetje van afgekickt haha, eerst kon ik wel elke dag een nieuw exemplaar kopen maar nu draag ik eigenlijk nog zelden opvallende juwelen. Vreemd he! X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waaauw so pretty! Wat een heerlijk overzicht van zoveel moois, elke ochtend een dilemma welke je om doet? Het liefst alles tegelijkertijd want ze zijn zo mooi :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. AH ZO VEEL MOOIS! Hihi, ik vind echt alles superleuk! Maar de tweede en die van Miss Etam vind ik het leukste! En de groene oorbellen, love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind ze leuk, maar helaas staan grote sieraden me niet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke sieraden! De zilveren ketting van Primark heb ik zelf ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je een prachtige collectie, ik word er helemaal happy van <3 De roze van Trendy Needs en mintgroene van House of Lou zijn mijn favoriet <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zulke mooie sieraden! Ik vind de ketting van Trendy Needs heel gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, wat een jaloersmakende collectie <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw! Wat een mooie collectie! Ik vind die eerste ketting erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie collectie aan statementkettingen heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou jij hebt er volgens mij genoeg hihi! Erg mooi, ik bedacht me net dat ik ze echt te weinig draag!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel mooi allemaal, vooral de eerste statement ketting!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die ketting van Trendy Needs is zo mooi! En die 'tropische statent-oorbellen' vind ik ook geweldig:)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Allemaal superleuke sieraden zeg! Vooral de eerste met die strik vind ik heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw wat een prachtige sieraden!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een prachtige kettingen zitten er tussen! Ik heb de zilverkleurige ketting ook van de Primark!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb er ook een paar van House of Lou, maar mijn meest gedragen op dit moment komt van de Zeeman! (jajaaa, niemand verwacht dat haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dit vind ik echt leuk om te zien! Die lichtroze & die witte ketting vind ik het mooist. Leuke stash heb je! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wauw wat een mooie kettingen! Die van trendy needs is echt prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wauw, wat een mooie collectie! Vooral de roze/pastel tinten vind ik heel erg mooi <3 x

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik heb één statement ketting en die is nog niet eens zo heel heftig. Ik zie soms hele mooie exemplaren, maar ik durf ze niet echt te kopen. Bang dat ik het niet ga dragen. Dat het te veel is, te over-de-top. Maar bij andere vind ik het meestal echt super gaaf staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat veel! Leuk dat je zoveel sieraden draagt. Ik vergeet het altijd een beetje. Jammer eigenlijk, want het kan zo leuk zijn.


  Liefs, Judith
  www.myownvogueworld.com

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een mooie collectie, echt leuk om te bekijken...

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Echt hele mooie sieraden zeg <3
  Liefs, Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Jeetje, wat een gave kettingen en oorbellen allemaal! Echt hele gave kleuren! Ook leuk dat je vertelt hoe je het zou combineren!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Je hebt een mooie collectie! De roze ketting vind ik erg mooi, en de laatste (de gekleurde) is ook erg tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wauw echt mooi allemaal. Ik ben echt fan van die kettingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Timeless Elegance27 december 2014 om 21:03

  waaauw mooie kettingen! Heb je de mijne al gezien? :D
  http://timeless-elegance.weebly.com/blog/category/jewelry

  BeantwoordenVerwijderen