Mijn make-up verzameling opgeruimd + het resultaat! - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Mijn make-up verzameling opgeruimd + het resultaat!


Sinds kort heb ik een nieuwe hobby. Als ik het jullie ga vertellen, weet ik zeker dat veel van jullie hardop lachen en zich afvragen of ik wel helemaal lekker ben. Oké, ik heb jullie nu vast nieuwsgierig gemaakt. Mijn nieuwe hobby is: opruimen! Echt, ik vind het zo lekker om kastjes op te ruimen, mijn kledingkast uit te pluizen en make-up te sorteren. Het is heerlijk om al die overbodige spullen in de prullenbak te kieperen, naar een goed doel te doen of vriendinnen er blij mee te maken.

Een tijdje geleden schreef ik al een artikel dat spullen niet gelukkig maken. En ik merk dat hoe meer ik weg doe van mijn overbodige spullen en hoe minder dingen ik overhoud (waar ik gewoon écht blij mee ben), hoe gelukkiger ik word. Een aantal weken geleden was mijn make-upverzameling aan de beurt. Die moest echt nodig uitgezocht worden. Ik heb meer dan de helft weggedaan en verdeeld onder vriendinnen. Nu heb ik alleen nog producten over die ik veel gebruik en die ik écht heel fijn vind . Benieuwd naar het eindresultaat? Lees dan snel verder!


Mijn make-up bewaar ik in dit ladekastje. Eerst zaten deze drie lades propvol, nu bevat slechts anderhalve lade make-up. Ik heb mijn make-up gesorteerd en bewaar het in oude Glossybox dozen. Dit vind ik super handig, ook omdat er precies twee dozen naast elkaar passen in mijn la. Zo houd je het netjes en overzichtelijk.


Op het kastje staan make-upproducten die ik dagelijks gebruik, mijn fijnste lipproducten en mijn make-upkwasten. Mijn dagelijkse make-up heb je afgelopen week ook al kunnen zien, deze producten bewaar ik in een handig dienblaadje.


Laten we een kijkje nemen in de eerste lade! Hierin bewaar ik één doos met lipsticks, lipgloss en lipbalsems en in de andere doos zitten gezichtsproducten (foundation, concealer, blush, highlighter enz.)

Ooit had ik meer dan 150 lipproducten en nu heb ik er nog 40 over. Voor een lipstick lover als ik, is dat echt even afkicken. Maar om heel eerlijk te zijn, ik heb liever 40 lipsticks die ik écht heel mooi vind, dan 150 lipproducten die ik allemaal maar "mwoah" vind en niet veel gebruik.
Ik heb wat duurdere lipsticks (Van de bovenste rij de eerste 6), maar over het algemeen heb ik eigenlijk alleen maar betaalbare low-budget lipproducten. Voornamelijk lipsticks en en paar lipglosses en lipbalsems.

Foundations die drie tinten te donker waren, blushes waardoor ik op een barbiepop leek en concealers die veel te wit voor mij waren: ik had het allemaal. Maar of ik er gelukkig van werd? Niet echt. Ik heb in deze bak echt een mega opruiming gehouden en nog maar een aantal producten overgehouden. 3 foundations, 1 CC-cream en 1 BB-cream, die allemaal goed zijn voor mijn huidskleur en die ik echt heel fijn vind. Daarbij 2 matterende poeders, 6 blushes in diverse tinten (zowel koele als warme tinten), 1 highlighter en 1 concealer. Netjes toch?

In de middelste la - en tevens de laatste lade die gevuld is met make-up - zitten mijn nagelproducten, oogschaduws en overige oogproducten.

Je gelooft het vast niet, maar dit is eerlijk waar alle nagellak die ik heb. Ik had twee dozen vol, maar ik greep altijd naar dezelfde nagellak die ik keer op keer gebruikte. Ik mocht van mezelf niet meer dan 15 nagellakjes overhouden en met 12 heb ik dat best netjes gedaan al zeg ik het zelf. In dit bakje bewaar ik ook mijn nagellakremover (in zo'n handig potje), een vijl en wat wattenschijfjes.

Ook van oogschaduw had ik veel en veel te veel. Ik draag vooral nudekleurtjes en heel af en toe pak ik eens uit met paars. Alle kleuren die ik toch niet droeg, mochten daarom van mij de deur uit. Ik heb in totaal 5 grote palettes over gehouden, die ik graag gebruik. Daarbij ook nog wat kleine palettes en mono oogschaduws. Ik ben niet zo'n hele grote fan van mono oogschaduws, maar die van E.L.F. vind ik zo fijn! Ook heb ik nog een aantal oogpotloodjes, deze gebruik ik regelmatig om een lijntje onder mijn oog te zetten.

En tot slot: de overige oogproducten. Ik had ook echt een heleboel mascara's die ik bijvoorbeeld één keer had gebruikt. Zonde, want zo drogen ze heel snel uit! Daarom heb ik veel mascara's weggegeven aan vriendinnen. Ik heb nu nog 7 mascara's over die ik stuk voor stuk heel erg fijn vind. Eén daarvan is een paarse, deze kan ik altijd nog gebruiken voor een heftige make-uptutorial!
Daarnaast heb ik ook nog 4 setjes nepwimpers van de Action, 2 wenkbrauwpotloden en een wenkbrauwkitje als back-up, een puntenslijper, een wimperkruller, een mini-mascara en een voeibare eyeliner.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn opgeruimde make-upstash te zien! Misschien denken jullie: "Oh, wat weinig voor en beautyblogger!", maar ik ben nog nooit zo blij geweest met mijn kleine stash. Ik heb jaren lang zo ontzettend veel make-upproducten gehad dat ik niet meer wist waar ik het moest laten. Bovendien voelde ik me ook schuldig dat zoveel producten ongebruikt in de la lagen. Als beautyblogger krijg ik regelmatig producten opgestuurd en begrijp me niet verkeerd: dat vind ik nog steeds super leuk en ik test ook bijna alles wat ik binnen krijg. Maar wat ik hiermee wil zeggen is dat je echt veel beter een paar producten kunt hebben die je écht fijn vindt, waar je écht blij mee bent, dan dat je kasten vol make-up hebt die je toch niet gebruikt.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

36 opmerkingen:

 1. Wat een mooie producten heb je :) Ik zou mijn make-up verzameling ook eens moeten opruimen, daar zitten ook wat spulletjes tussen die ik nooit of amper gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. You go girl! Helemaal gelijk dat je beter blij kunt zijn met weinig producten, dan zoveel hebben en de helft niet gebruiken. Eens in de zoveel tijd haal ik ook een stuk of 20 producten weg die ik niet meer gebruik. Voelt ook wel fijn om daar anderen blij mee te maken. Doe dat ook wel eens met gekregen producten, als ik weet dat t alweer de 5e mascara of zoveelste blush is bijvoorbeeld..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ziet het er netjes uit! Je hebt een prachtige stash lipproducten. Wow, 150..! Verslaafde! ;-) De bakjes van de Beautyboxen zijn handig, hè? Die gebruik ik ook voor mijn make-up producten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er in ieder geval weer netjes uit! Een poosje terug heb ik dit ook gedaan, er zijn zoveel producten die je dan een keertje koopt omdat het wel wat lijkt, maar vervolgens belanden ze op de stapel... zonde! Mensen blijmaken met jouw (bijna) ongebruikte make-up is ook leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ben je goed bezig! Goed om je bewust te zijn van de hoeveelheid spullen en het onnodige ervan. Bewust kopen, waardoor je denk ik in mijn ogen ook meer "geniet" van het gekochte item.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er heel mooi en geordend uit. Ik mag mijn stash ook wel eens onder handen nemen, het is echt een chaos. Bedankt voor de fijne opruim inspiratie en motivatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hee wat grappig, ik was van de week al zo benieuwd naar je stash en nu dit artikel! Je hebt het echt minimalistisch gemaakt, echt super knap! Ik heb zelf ook een hoop er uit gegooid en aan vriendinnen gegeven! Als je de helft toch niet gebruikt, is dat inderdaad slimmer.Leuk om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heeerlijke collectie! En het is altijd weer fijn om alles geordend en opgeruimd te hebben :D
  Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, dat heb je netjes gedaan. En je hebt lekker veel opgeruimd zeg. Moet ik ook hoog nodig eens doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw dat is stevig opgeruimd! Kan ik een voorbeeld aan nemen...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat goed! Ik heb altijd zin in opruimen op de verkeerde momenten, 's avonds om een uurtje of half 10. Om dan vervolgens te beginnen maar geen tijd te hebben om het op te ruimen, lastig!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat heb je het mooi opgeruimd Nicole! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik moet het binnenkort ook eens gaan opruimen, haha! Mooie stash heb je over nu! :)

  xx Alex

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oooh wat leuk om te zien, je hebt het er zo georganiseerd en netjes uit zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Anoniem21.11.14

  Ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ah wat heerlijk is dat hè! Ik vind het zo leuk om dit te zien, ik raak er behoorlijk geïnspireerd van! Toch vind ik het zonde om oogschaduwpalettes, blushes en dergelijke weg te doen. Ik zoek vaak alles uit en probeer ook heel veel aan mijn zus en moeder te geven, die kan ik daar gelukkig ook heel blij mee maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wauw, wat ziet het er mooi uit! Je mag hier ook wel eventjes komen opruimen hoor, haha :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ziet er erg netjes uit! Is toch altijd fijner als het netjes is opgeruimd

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een mooie verzameling heb je en wat goed dat je zoveel weggedaan hebt! Ik zou het niet kunnen , maar gelukkig heb ik ook nog niet zoveel producten als jij haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leuk om een keer een kijkje te krijgen in je collectie! Heb zelf niet zo'n grote collectie maar ik vind ook liever wat minder van echt mooie producten dan een heleboel waarvan je de helft niet gaat gebruiken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Zo dat ziet er allemaal heel mooi uit, lekker opgeruimd! en je hebt een hele mooie make-up collectie.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik vind het ook heel fijn om mijn stash op te ruimen! Je collectie ziet er mooi uit, van alles wat :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik ga binnenkort samenwonen met mijn vriend en ik wil ook echt alle make-up gaan uitzoeken en zo netjes bewaren in van die leuke doosjes zeg maar! :-D
  Je hebt echt goed werk verricht! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Zeker netjes! Die boxen zijn daar onwijs handig voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wow wat een stash en zo netjes en opgeruimd. Ik ben precies een tegenpool weinig en toch rommelig.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een mooie stash heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Anoniem21.11.14

  Wat ontzettend leuk om zo allemaal te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Mooi opgeruimd. Je hebt ook mooie spullen!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat knap dat je zoveel heb weggedaan, je hebt er een mooi en overzichtelijke collectie van overgehouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ziet er heel netjes en overzichtelijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wauw, wat knap Nicole! Af en toe even opruimen is ook wel echt heel fijn. Leuk om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Gaaf om te zien :)! Goed dat je zoveel hebt weggedaan. Het ziet er heel georganiseerd uit :).

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wauw wat knap dat je zo veel hebt weggedaan. Ik heb echt zo veel makeup... Maar ik koop nu wel alleen dingen die heel speciaal zijn.Ik kom nauwelijks nog bij de etos/kruidvat. Ik vind het ook heerlijk om mn makeup opnieuw te ordenen! :)

  Womanouk.com

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat een mooie producten en wat een mooie indeling! :)

  BeantwoordenVerwijderen