DIY | Christmas Candle Lights

Het duurt nog ruim een maand voordat het Kerst is, maar mijn kamer is sinds een week of 3 al helemaal kerstproof! Ik ben er misschien een beetje vroeg mee, maar ik vind al die kerstspulletjes gewoon zo gezellig. Het maakt je kamer heel knus en ik vind dat je er niet vroeg genoeg mee kunt beginnen om je huis al een kerstachtig tintje te geven. 

Naast dat ik een heleboel herfst/winter interieuritems in de winkel kocht, maakte ik ook zelf een leuke Kerst DIY! Deze deel ik maar al te graag met jullie. Benieuwd hoe je deze schattige Christmas Candle Lights maakt? Lees dan snel verder!


Dit zijn de spulletjes die je nodig hebt: 4 waxinelichtjes - een rolletje kanten lint (verkrijgbaar bij de Xenos), gekleurd touw - washi tape (het liefst een beetje kerstachtig) - twee glaasjes of glazen waxinelichthouders - rode kerstballetjes (verkrijgbaar bij de Action).

Als eerste ga je de waxinelichtjes beplakken met washitape zodat ze er ineens een stuk minder saai uit zien! Al het goed is, is het washitape precies zo breed als het waxinelichtje. Ideaal! Ik koos voor wat kerstachtige washitapes.

Dit is hoe de kaarsjes er dan uiteindelijk uit zien! Je kunt er net zoveel maken als je wilt, ik besloot om er alvast vier te maken zodat ik direct een nieuw kaarsje in de houder kon doen, mocht de eerste opgebrand zijn.

Dan ga je aan de slag met het glaasje. Ik kocht deze glaasjes in de kringloop voor slechts €0,25 per stuk. Het is echt een aanrader om eens bij de kringloop binnen te kijken als je een DIY wilt maken. Zit er geen kringloop bij jou in de buurt, dan kun je ook altijd even kijken bij de Action, Blokker of Xenos. Ik denk dat ze daar ook wel zulke glaasjes hebben!

Het kanten lint kocht ik bij de Xenos voor slechts €1,29 per klosje. Hier haal je een groot genoeg stuk af, die je om het glaasje knoopt en je legt er een strikje in.

De kerstballetjes kocht ik bij de Action en deze maken je Christmas Light natuurlijk hélemaal kerstproof. Het touw kocht ik ooit in een stationery webshop, maar je kunt eigenlijk elk soort touw wel gebruiken voor deze DIY. Hier knip je ook weer een stukje af, precies groot genoeg zodat je het touwtje om het glas kunt knopen.

Je bevestigt de kerstbal aan het touwtje en vervolgens knoop je deze om het glaasje heen. Je kunt dit boven het kanten strikje doen die je net hebt gelegd, of eronder, het is net wat jij het leukst vindt!

Je kunt de waxinelichthouders natuurlijk gewoon zo neerzetten, maar ik besloot er nog een extra touch aan te geven. Het witte vierkante bordje kocht ik ooit in de kringloop en daar zette ik de twee glaasjes op. Als extra decoratie legde ik er twee nep takjes met dennenappels bij. Deze kocht ik per 4 bij de Xenos.

Tijd om de kaarsjes aan te steken. En voilà, je hebt je eigen gemaakte kerst waxinelichtjes!

Veel succes met het maken van deze DIY!

38 opmerkingen:

 1. Wat een leuke ideetjes! Echt een heel makkelijke, maar super mooie DIY :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohhh wat heb je dat leuk en gezellig gemaakt! Helemaal niet zo moeilijk maar geeft gelijk veel sfeer :D Leuke DIY! X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aaaah, wat ziet het er ontzettend gezellig en sfeervol uit. Heel mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah, wat leuk! Ben wel weer toe aan wat nieuwe Kerstspulletjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg leuk gedaan! Ik wil mijn kamer ook nog een beetje kerstproef gaan maken, maar wist nog niet hoe. Maar deze ga ik zeker onthouden

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk gemaakt! Ik ben stiekem ook al bezig om de Kerst in huis te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke DIY! Fleurt gelijk een kastje/tafel op.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er heel erg mooi uit! Wat een leuke DIY!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk! Ik heb pasgeleden iets soortgelijks gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel gezellig! Ik krijg helemaal zin in de kerst en wil zo snel mogelijk een kerstboom :). Helaas moet ik van mezelf wachten totdat Sinterklaas voorbij is, ik gun die man ook zijn aandacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Awwhh super cute! Heel leuk gemaakt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat heb je heel leuk gedaan! Ziet er super cute uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo simpel maar erg schattig! Leuk gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een onwijs leuk idee! Mooi met die kleine kerstballetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dit ziet er super schattig uit! Dit ga ik ook proberen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dat washi tape om die kaarsjes is echt een goed idee! Past precies!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Waauw wat creatief en ongelooflijk leuke uitstraling, dat ziet er echt super uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een leuke DIY! ziet er gezellig uit zo <3

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Leuk bedacht! Ik wil al mijn waxinelichtjes nog voorzien van zwarte glitter washi tape <3

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dat ziet er gezellig uit! Ik moet mijn kamer ook maar eens kerstproof gaan maken, goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat super leuk! Krijg al helemaal zin in kerst!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Super schattig! Simpel, maar zo gezellig :).

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Het is echt zo leuk geworden! Nu heb ik meteen zin om zelf ook aan de slag te gaan. X

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Echt een hele leuke DIY! Super mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Tjonge, het ziet er wel heel erg schattig uit , en ach dat vroege....dat valt toch wel mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat heb je dit super leuk bedacht! Ik was er helemaal niet opgekomen doordat het eigenlijk nog gewoon zo simpel is, maar toch zo leuk. Tof zeg. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een leuke, simpele DIY! Echt leuk om zo je waxinelichthouders wat op te leuke voor de kerstdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Super leuk idee dit. Staat zo gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Oh wat leuk gedaan ! Staat heel schattig !

  BeantwoordenVerwijderen