Mijn dagelijkse (low-budget) make-up routine!

Ik weet het nog zo goed: ik was een jaar of 12 toen ik mijn eerste lipstick kocht, een knalrode van Miss Sporty. Nu, 8 jaar later kan ik voorzichtig zeggen dat ik misschien wel een beetje verslaafd ben aan make-up. Ik heb inmiddels een heuse make-upverzameling en ik vind het gewoon heerlijk om met make-up te experimenteren.

Mijn dagelijkse make-up routine wisselt nog wel eens, maar hij is nu sinds een maand of 2 aardig stabiel. Het leek me wel weer eens leuk om een update te geven van mijn dagelijkse make-up routine, dus bij deze! Benieuwd welke producten ik allemaal gebruik? Lees dan snel verder!


Dit zijn alle producten die ik gebruik voor mijn dagelijkse make-up look:

 • P2 Perfect Face Make up Base
 • Essence All About Matt foundation
 • Essence 16H Stay All Day concealer
 • Miss Sporty So Matte Perfect Stay powder
 • GOSH poederkwast & GOSH blushkwast
 • ARTDECO Eye Shadow Base
 • NYC Quattro Eye Shadow in de kleur 817 South Street Seaport
 • P2 Eyebrow Pencil
 • Miss Sporty Pump Up Booster Eyeliner
 • NYC Smokin' Hot Show Time mascara
 • GOSH Melon Blush
 • CATRICE Ultimate Colour Lipstick In A Rosegarden
 • Flormar concealer brush & E.L.F. Blending brush


Aanschouw hier: mijn prachtige blote billen gezicht. Die kan wel een make-upje gebruiken!

We beginnen natuurlijk met de basis. Hiervoor gebruik ik de Perfect Face Make Up Base van het Duitse merk P2, de Essence 16H Stay All Day Concealer, de Essence All About Matt Foundation en om het geheel af te poederen de Miss Sporty So Matte Perfect Stay powder.

Als eerste breng ik de primer van P2 aan op mijn wangen, neus en kin. Grappig feitje: ik smeer nooit foundation of iets dergelijks op mijn voorhoofd. Daarna breng ik een klein beetje concealer aan onder mijn ogen. Deze breng ik altijd aan in een V vorm en met mijn ringvinger dep ik deze zachtjes in mijn huid. Veel meiden gebruiken voor hun foundation een kwast, maar ik vind het 't fijnst om deze gewoon met mijn vingers over mijn gezicht te verdelen. Ook al is de foundation mat en heb je eigenlijk geen poeder nodig, ik vind het toch wel fijn om het geheel even af te poederen. Dit doe ik met een poeder/blush kwast van GOSH.

Voilà, zo ziet mijn gezicht eruit nadat de basis erop zit.

Dan begin ik met mijn oogmake-up. Als eerste teken in mijn wenkbrauwen bij met het wenkbrauwpotloodje van P2. Dit is een prima budgetvervanger voor het nét iets te dure wenkbrauwpotlood van GOSH. Daarna breng ik Eyeshadow Base van ARTDECO aan. Dit is misschien een iets duurder product, maar even serieus: ik doe hier al minstens een jaar mee. Het lijkt wel alsof dit potje nooit leeg gaat!

De laatste tijd gebruik ik graag het Quattro Eye Shadow Palette van NYC in de kleur 817 South Street Seaport. De lichtroze kleur breng ik aan op mijn bewegend ooglid (met een concealerkwartje van Flormar) en in mijn arcadeboog breng ik de lichtbruine kleur aan. Deze blend ik uit met een blendingkwast van E.L.F. De witte highlighter breng ik aan in mijn binnenste ooghoeken.

Winged eyeliner is toch wel mijn signature look, zonder mijn eyeliner ga ik de deur bijna niet meer uit. Hiervoor gebruik ik de Miss Sporty Pump Up Booster eyeliner. Als deze op is, ga ik 'm zeker opnieuw kopen! De look is natuurlijk niet af zonder mascara, hiervoor gebruik ik al weken de NYC Smokin' Hot Show Time mascara die slechts €1,99 kost. En fijn dat 'ie is!

En zo ziet mijn ooglook er dan uit. De laatste tijd sla ik oogschaduw nog wel eens over, maar als ik wat meer tijd heb 's ochtends vind ik het toch wel leuk om een subtiele ooglook te maken.

En dan nog de overige dingen die mijn dagelijkse make-uplook helemaal afmaken: lipstick en blush! Blush is voor mij echt een musthave aangezien ik - helemaal nu het winter begint te worden - heel erg wit ben van mezelf. Ik gebruik al heel lang de Melon Blush van GOSH. Zoals je zien is hij bijna op, huilen! :( Ik breng dit aan met een poederkwast van GOSH.

De lipstick die ik ook alweer een tijdje gebruik als mijn everyday lipstick is In A Rosegarden van CATRICE. Het is een hele romige lipstick en daardoor gaat hij best wel snel op. Ik moet maar snel weer een nieuwe aanschaffen, want dit is zo'n mooi kleurtje!

En voilà: dit is dan hoe mijn complete look er uit ziet! Misschien vind je het een beetje overdreven voor een dagelijkse look, ik gebruik immers best veel producten. Maar ik vind gewoon leuk om make-up te dragen en zoveel tijd kost het me helemaal niet. Binnen tien minuutjes/een kwartiertje heb ik het er 's ochtends op zitten.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn dagelijkse look te zien! Zoals je ziet, heb ik eigenlijk alleen maar low-budget producten gebruikt, die vind ik gewoon het fijnst én ze zijn lekker betaalbaar. Ik ben benieuwd: welke producten mogen er niet ontbreken bij jouw dagelijkse make-uplook?

24 opmerkingen:

 1. Leuk om je dagelijkse routine te zien. Staat je heel mooi deze look! In a Rosegarden is ook een prachtig kleurtje <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie producten gebruik je. Persoonlijk ben ik erg benieuwd naar het Quattro Eye Shadow Palette van NYC, die kleuren spreken mij echt heel erg aan. Het eindresultaat van je look is ook zoals altijd weer erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met én zonder make-up ben je een echte beauty! Wat superleuk om dit artikel te zien en te lezen en wat gebruik je toch fijne producten <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig! Wat ben je toch knap :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk om te zien en mooie producten gebruik je! Een aantal ervan heb ik even opgeslagen om ook eens naar te gaan kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Erg leuk om te zien! Maar zoals Dagmar ook zegt: zowel met als zonder ben je echt een prachtige meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie draagbare look. De foundation van Essence lijkt mij echt super!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn om je routine te zien! Maar eerlijk is eerlijk, je hebt stiekem geen make-up nodig, je ziet er ook echt fris uit zonder make-up!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prettty! Maar dat ben je ook al zonder make-up, jouw huid en wenkbrauwen <3 Wauwie. Die foundation heb ik een tijdje gebruikt, toen werd 'ie te donker en nu ben ik 'm soort-van-vergeten, maar ik denk dat ik 'm na dit artikel weer ga halen :D! X

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nou jij ziet er zonder ook goed uit hoor! Ik ben stiekem eigenlijk wel HEEL benieuwd naar jouw make-up stash, zou je daar eens wat mee willen doen? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw je ziet er heel mooi uit <3 Leuk om te zien welke producten jij dagelijks gebruikt. liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtige look. Leuk om te zien wat je gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie look met fijne producten:-) Staat je ontzettend mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zo'n mooie dagelijkse look, je ziet er stralend uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een mooie look heb je gemaakt met budget producten. Zo zie je maar, ook met een klein budget kun je er mooi en verzorgd uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wauw, wat een mooie en natuurlijke look! Vind vooral de ooglook echt prachtig <3

  BeantwoordenVerwijderen