Budget Beauty Challenge #5 | Essence - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Budget Beauty Challenge #5 | Essence


Na het grote succes van de Budget Fashion Challenge en de Budget Interior Challenge is het nu weer tijd voor een nieuwe challenge, namelijk The Budget Beauty Challenge. Het zal vast geen verrassing voor je zijn dat ik gek ben op make-up. Zó gek, dat ik regelmatig mezelf streng moet toespreken zodat ik niet wéér een rode lipstick koop (waarvan ik er toch al tien heb) of die éne prachtige higlighter (die ik echt niet nodig heb).

Gelukkig is mijn make-up "verslaving" geen aanslag op mijn portemonnee. Ik houd namelijk vooral van budgetmerken! Make-upmerken zoals Miss Sporty, Essence en NYC zijn mijn beste vrienden. Deze merken hebben kwalitatief goede make-up voor een heel fijn prijsje. In The Budget Beauty Challenge ga ik de uitdaging aan om elke keer een make-uplook te creëren met producten van één bepaald budgetmerk. Na afloop is de grote vraag: met welk merk kun je de mooiste én meest low-budget look maken? 

Vandaag is het alweer tijd voor deel 5 van The Budget Beauty Challenge. Deze keer staat de challenge in het teken van het budgetmerk Essence! Kijk je mee?
Over Essence
Ik denk dat ik beter kan vragen wie Essence NIET kent, want het budgetmerk is onder velen van ons heel bekend. Ik denk dat iedere make-upliefhebber minstens één product van Essence in haar stash heeft. Het merk is verkrijgbaar bij veel drogisten en staat toch wel bekend als hét budgetmerk op het gebied van make-up. Vroeger werd het vaak vergeleken met CATRICE, maar dat laatste merk is in de afgelopen jaren stiekem aan toch een stuk duurder geworden. De producten van Essence echter blijven onwijs betaalbaar, natuurlijk kan dit merk dan ook niet ontbreken in The Budget Beauty Challenge!De producten
Dit zijn de producten die ik heb gebruikt voor de look:
 • Essence All About Matt foundation 10 Matt Beige - €3,59
 • Essence Stay All Day long-lasting concealer 10 Natural Beige - €1,99
 • Essence Be Loud! Blush 01 Ap-ri(c)ot - €2,50
 • Essence Quattro Eyeshadow 14 Magenta and me! - €2,99 (review)
 • Essence Multi Action Mascara - €2,59
 • Essence Liquid Link Eyeliner Waterproof - €2,89
 • Essence Hello Autumn! Lip Cream Keep Calm & Go for a Walk - €1,99 (review)
 • Essence Colour & Go Nailpolish 79 Viva la Green - €1,69
Als eerste breng ik de Essence Stay All Day Long-lasting concealer aan onder mijn ogen. Deze concealer gebruikte ik jaren geleden al en ik hem laatst maar weer eens opnieuw gekocht! Daarna breng ik de Essence All About Matt foundation aan op mijn gezicht. Over deze twee producten komt binnenkort een uitgebreide review online!

De concealer is zo fijn! Hij werkt echt mijn donkere kringen weg en ook de foundation dekt onwijs goed.

Daarna is het tijd voor oogschaduw. Ik gebruik hiervoor oogschaduw uit het Essence Quattro Eyeshadow 14 Magenta and Me palette. Hierin zitten prachtige paarse tinten. Op mijn bewegend ooglid breng ik de felle paarse kleur aan. In mijn binnenste ooghoeken de lichtroze, glanzende highlighter en in mijn arcadeboog de donkerpaarse kleur.

Met de Essence Liquid Eyeliner Waterproof zet ik een winged eyeliner boven mijn oog. De mascara die ik gebruik is de Essence Multi Action mascara die ik echt verrassend fijn vind. Echt een goede aankoop!

Dit is het uiteindelijke resultaat van de ooglook. Ik ben dol op paarse oogschaduwkleuren, maar vind het toch te heftig om zomaar naar school te dragen. Wel leuk als je een keer uit wilt pakken met make-up voor een feestje bijvoorbeeld!

De blush die ik gebruik is de Essence Be Loud! blush. Een prachtige blush met zowel koele, als warme tinten. Ik ga met mijn kwast gewoon over de hele blush heen en breng dit aan op mijn wangen.

Een kleurtje op mijn lippen kan natuurlijk niet ontbreken! Omdat de ooglook vrij heftig is, ga ik voor een lichte lipkleur. Hiervoor gebruik ik de Essence Hello Autumn! Lip Cream. Ik was al bijna vergeten dat ik deze fijne lipcreams in mijn stash had zitten, ik heb ze eigenlijk weer herontdekt! Wat bijzonder is aan deze lipcreams, is dat ze een prachtige, matte finish hebben. Deze lichtroze nudekleur past perfect bij de rest van de look.

Mijn nagels lak ik tot slot met de Essence Colour & Go Nagellak in de kleur 79 Viva La Green. Een prachtig turquoise kleurtje, ik hou er wel van!

 En dit is het uiteindelijke resultaat! Eigenlijk ben ik heel tevreden over alle producten, maar als ik toch mijn favorieten moet kiezen, dan zijn dat de concealer, mascara en lipcream.

Wat kost het?
En wat kost deze complete Essence look nu? Als ik de prijzen van alle producten bij elkaar optel, kom ik op een totaal bedrag van €20,23. Wat een koopje! Vergeleken met de andere Budget Beauty Challenges, behoort Essence hiermee zeker tot de goedkoopste merken.

Meer lezen?
- Budget Beauty Challenge #1 - Miss Sporty
- Budget Beauty Challenge #2 - Eyes Lips Face (E.L.F.)
- Budget Beauty Challenge #3 - Action
- Budget Beauty Challenge #4 - NYC

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

33 opmerkingen:

 1. Hele mooie look! Mooie kleurtjes, staan je erg goed! Ik vind die lipcream echt prachtig, zo'n tint wil ik ook nog eens kopen :D! X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige look! Ik vind je ogen erg mooi geworden! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waaauw een koopje én een onwijs mooie look! Ongelooflijk, wat een te gek resultaat! Superleuk om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige budget look heb je weer gemaakt. Ik gebruik zelf de eyeliner van Essence ook, en die vind ik heel erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem4.11.14

  Echt een leuke look. De blush en lipgloss zijn zo mooi! Echt een leuke rubriek.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wauw, zo mooi! Ik ben erg benieuwd naar je reviews van de concealer en de foundation, want ik ben daarvoor op zoek naar goedkopere producten. Zou dus mooi uitkomen! :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De look ziet er helemaal niet budget uit, super mooie look! Ik vind Essence echt een topmerk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anoniem4.11.14

  Vooral je oogmake-up vind ik hier heel mooi. Dat had ik niet verwacht van zo'n quattro!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi budgetmerk en een fantastische look. Staat je super!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh, wat een mooie look is het zeg! Die foundation en concealer klinken heel erg fijn, ik zou ook wel eens een wat goedkopere basis willen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel mooi gedaan, je ogen springen er echt uit zo met dat paars! Die foundation en concealer ga ik onthouden, zien er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit heb je heel mooi gedaan! Prachtige look.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een prachtige look en daarom hou ik ook van budgetmerken, je kan voor een klein prijsje een prachtige look maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een schitterende look <3

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De lipkleur is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Je hebt weer een onwijs mooie look gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat cool! De look is heel mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wauw prachtige foto's! Ik vind je look heel erg tof lieverd!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooie look! De oogschaduw zag er in de pan wat scary uit, maar je hebt er iets heel geslaagds van gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een super mooie look en, inderdaad, een koopje!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Gave look, de kleur op je lippen staat je ook heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Super leuk idee en prachtige look :)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Mooie foto's! Ik heb die mascara en concealer ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Die lipcream staat je heel mooi! Die eyeliner heb ik heel lang gebruikt!
  Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Vooral de ooglook staat je erg goed! Grappig om te zien hoe je met zulke relatief goedkope producten toch zoiets leuks in elkaar kan zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Pretty! De lipkleur viel me eerst niet eens op, dacht dat het je eigen lippen waren en stond er al van versteld wat voor mooi kleurtje jouw lippen hebben haha! Zo'n kleurtje moet ik ook, perfecte nudekleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een prachtige look! Mijn favoriet tot nu toe. Ik vind je ooglook echt heel geslaagd. En het lijken me ook allemaal hele fijne producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. wat een prachtige ooglook ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Anoniem4.11.14

  prachtige producten en een prachtige look!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik vind je hele look weer ontzettend mooi! Vooral je ooglook vind ik helemaal geweldig <3

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Anoniem7.11.14

  Mooie look, lekker budget inderdaad is altijd fijn!

  BeantwoordenVerwijderen