Fotodagboekje | Donderdag 2 oktober - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Fotodagboekje | Donderdag 2 oktober


Yaaay, het is weer tijd voor een fotodagboekje! In de enquête gaven jullie het aan leuk te vinden om persoonlijke artikelen te lezen en fotodagboekjes te bekijken. Nu vind ik het zelf ook héél erg leuk om zulk soort artikelen in elkaar te zetten, dus ik vind het alleen maar leuk dat jullie het ook leuk vinden! :)

Vandaag laat ik jullie mijn fotodagboekje zien van afgelopen donderdag. Ik poetste mijn tanden met roze tandpasta, leerde Turks, schreef wat artikelen voor mijn blog en ging 's avonds naar een héél leuk event voor mijn blog. Lees snel verder om te zien wat ik allemaal uit heb gespookt!


Ik zet tegenwoordig bijna nooit meer een wekker, tenzij ik écht ergens op tijd moet zijn. Ik word namelijk altijd uit mezelf voor 8 uur wakker. Tot vandaag, want ik werd pas om half 9 wakker. Wel even lekker geslapen!

Ik heb een productieve dag voor de boeg, maar ik merk dat het me 's ochtends nogal zwaar valt. Ik heb eigenlijk zin een pyjamadagje, maar dat wordt 'm helaas niet. Ik begin de dag rustig op de bank met een ontbijtje: een volkoren cracker met kaas.

Ondertussen lees ik de Libelle. En ja, dat vind ik leuk en nee, ik voel me daar niet te jong voor.

Nadat ik de Libelle uit heb en mijn ontbijt op heb, ben ik nog steeds lui. Daarom besluit ik om nog maar even de laatste aflevering Down voor Dummies terug te kijken. Ik heb het hele seizoen gevolgd en ik vond het echt een ontzettend goed programma. Bij de laatste aflevering heb ik ook wel een traantje gelaten.

Tijd om maar eens op gang te komen. Ik ga mijn tanden poetsen en pak een random tandpasta uit de kast. Deze blijkt roze te zijn en is ZO VIES!!

Ik pak mijn blogboekje erbij, waar ik de dag ervoor al wat ideetjes had opgeschreven. Ik ga een nieuwe challenge op mijn blog doen, waar jullie later snel meer over horen. Ik ging vast aan de slag met deel 1 van de challenge.

Daarvoor maak ik een complete look met alleen maar producten van Miss Sporty. Volgende week kunnen jullie het artikel lezen op Cocogold.nl!

Toen ik mijn make-up had gedaan, bedacht ik me dat ik nog moest douchen. Goedemorgen, lekker wakker, Nicole! Ik haal mijn make-up er maar weer af en duik onder de douche met deze super lekkere douchegel van Treacle Moon.

Daarna moet ik aan de slag voor school. Ik haal snel een borstel door mijn haren die ik net had gewassen, doe mijn bril op (anders krijg ik hoofdpijn) en ga achter mijn laptop zitten.

Ik volg nu een minor European Culture en daarvoor moet ik een paper schrijven over een land naar keuze. Ik heb voor Turkije gekozen omdat ik daar volgend jaar ga wonen. Ik dacht, oh, dat fix ik wel even, een paper schrijven. Blijkt het dat hij 12 (!) pagina's lang moet zijn. 

Ik werk een uurtje aan mijn paper en zie dan dat ik een berichtje heb op Facebook. Volgend jaar ga ik dus in Istanbul studeren en daarvoor moet ik op zoek naar een kamer. Ik kreeg een berichtje van een Turkse jongen die kamers verhuurt in Istanbul en vroeg naar wat ik precies zocht. Daarna liet hij me deze kamer zien, waar ik wel heel enthousiast over werd!
Je moet je voorstellen dat de gemiddelde studentenkamer in Istanbul niet heel bijzonder is. De inrichting is vrij ouderwets en bovenstaande kamer is voor Turkse begrippen héél modern. Bovendien ligt de kamer echt midden in Istanbul, waardoor zowel het centrum als de universiteit heel goed bereikbaar zijn.
Voor een kamer in Istanbul betaal je een stuk minder dan in Nederland. Deze kamer is ongeveer 15 vierkante meter en daarvoor betaal ik ongeveer €240 inclusief gas, water en licht. En dan zit je echt op een toplocatie in Istanbul!
Als ik in februari naar Istanbul ga, ga ik deze kamer zeker even bezichtigen!

Omdat ik al rond 4 uur de trein naar Amsterdam moet hebben, eet ik tussen de middag alvast warm. Mijn moeder had de dag ervoor al gekookt, ideaal! Ik weet eigenlijk niet wat het precies voor eten was, maar het was wel heel erg lekker.

Ik hoefde alleen nog even wat rijst te koken en dat was erg leuk met deze coole kookwekker.

Aanvalluuuuh!

Ik wilde nog heel graag even mijn mooie beker laten zien. Wij hebben hier thuis eigenlijk alleen maar zulk soort glazen, deze staan al jaren in onze kast en nog steeds drink ik er dagelijks uit, haha. Jeugdsentiment!

Na het eten doe ik alvast mijn make-up, dan hoef ik dat straks niet te doen! Ik ben de laatste tijd niet meer zo van de hele heftige make-up en draag bijna dagelijks dezelfde look. Ook dit keer ga ik weer voor een simpele look.

Tijd om mijn koffer in te pakken! 's Avonds heb ik namelijk een heel erg leuk event. Het Mercure hotel in Amsterdam wordt heropend en ik mag daarbij zijn voor mijn blog! En het allerleukste? Daarna mag ik een nachtje blijven slapen, samen met een aantal andere gezellige bloggers. Ondertussen maak ik ook meteen een artikel over het inpakken van mijn koffer: wat neem je mee als je één nachtje weggaat? Hier lees je snel meer over op mijn blog!

Daarna maak ik nog even het artikel voor die middag 15.00 uur. Oktober is borstkankermaand waarin Pink Ribbon aandacht vraagt voor borstkanker. Dit wil ik natuurlijk graag onder jullie aandacht brengen en typ er een artikel over.


Ik probeer elke dag Turks te leren, al is het maar een kwartiertje. Ik pak nog snel even mijn lesboek Turks erbij en leer weer wat nieuwe woordjes.


Daarna strijk ik nog snel even het hemdje dat ik aan wil...


...en om kwart voor 4 loop ik richting de bushalte.


Ik neem de trein richting Amsterdam en op Utrecht joinen Lizzy, Anne en Justine. Gezellig! Op Amsterdam Amstel komt ook Sarah erbij en met z'n vijven gaan we naar het Mercure hotel voor de officiële heropening én de overnachting!


We checken in en kunnen eerst onze tassen droppen op onze kamers. En wauw, wat een prachtige kamer is het! Mijn kamer zit op de 9e verdieping en het uitzicht is ook niet bepaald verkeerd. Er staat een leuk tasje op tafel met daarin drie typisch Hollandse producten. Wat een leuke ontvangst!


Daarna gaan we weer naar beneden waar we een drankje drinken en een speech krijgen. Het hotel is prachtig, zo chique!


Er is zelfs een heel groot buitenterras waar we natuurlijk even moeten zitten.


Rond 7 uur gaan we met een groepje bloggers de stad in. We gaan even wat eten bij de MacDonalds.


Natuurlijk ga ik voor een Happy Meal. Kijk hoe leuk mijn cadeautje is!


Daarna shoppen we nog even bij de Bijenkorf en gaan we weer terug naar het hotel. We bestellen een drankje bij de bar en kletsen nog even gezellig.

Voordat ik het weet, is het alweer half 1 en begint iedereen toch een beetje te gapen. We gaan lekker slapen! Wat een leuke dag was dit! Voldaan duik ik in mijn mega grote hotelbed. Welterusten!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

36 opmerkingen:

 1. Lekker productief dagje zo te zien! Tof dat je zo veel kansen krijgt door je blog, en leuk dat je een kamer aangeboden hebt gekregen! Ook goed van dat je nu alvast turks gaat leren, daar heb je heel wat discipline voor nodig :) Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aah wat leuk dat je met alle bloggers de stad in ging! Wat een superschattige kookwekker haha!
  Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuke plog. Wat fijn dat je al een aanbod voor een kamer in Istanbul hebt, de kamer ziet er inderdaad relatief netjes en verzorgd uit. En wat een leuke foto's van de groep bloggers, dat was vast super gezellig <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk druk dagje!
  Wat gezellig met allemaal Bloggers! :)
  Liefs lonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke foto's! Wat gaaf dat je in Turkije gaat wonen zeg

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuk fotodagboek! Lekker productief bezig geweest :).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er heel leuk gezellig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wist niet dat je volgend jaar in Turkije ging wonen, voor altijd of voor een jaar?
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga er een half jaar wonen, ik ga ongeveer 5 maanden aan de universiteit studeren daar. :D

   Verwijderen
 9. Anoniem4.10.14

  Super leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Rocket power!!! Super gaaf glas! Ik blader ook door de libele desondanks het gericht is op een wat ouder publiek. Het was vast heel gezellig met al die bloggers!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Aah leuke plog! En je glas Rocket Power, dat vond ik altijd zo'n leuke tekenfilm haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuke foto's, ik vind het nog steeds gaaf dat je naar istanbul gaat !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuke foto's Nicole! Goed dat je al druk bezig bent met Turks :) Zo gaaf dat je naar Instanbul gaat! Gezellig met al die bloggers in zo'n hotel! ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuke dag! Gaaf dat je in Istanbul gaat studeren. European Culture lijkt me een hele leuke minor!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuk dagboek!
  Ik ben benieuwd naar de challenge!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Grappig ik heb ook aan de CHE gestudeerd.

  Gaaf dat je overnachting hebt gekregen. Het hotel ziet er erg mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk artikel. Het hotel lijkt me erg mooi, het uitzicht zag er zeker mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat is dit leuk om te lezen zeg :)! Zulke artikelen zijn ook mijn favoriet. En de foto's erbij zijn helemaal leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ontzettend leuke dag! Tof dat je een nachtje mocht verblijven in het hotel!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wow dat hotel ziet er geweldig leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Grappig om te zien dat je de libelle leest. Ik lees ook wel vaker de margriet of libelle en ik voel me er zeker niet te jong voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een leuk artikel. Het hotel ziet er zo mooi uit, gave gelegenheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Rocket Power! Echt jeugdsentiment. Zo leuk dat je bij de heropening mocht zijn. Ziet er mooi uit, het hotel en gezellig met de bloggers. Ik ben nog steeds jaloers op je ontbijt ;-). Liefs Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ziet er heel gezellig uit bij het Mercure hotel!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Leuke foto's!
  Het initiatief van het Pink ribbon bandje is erg goed, vind ik!

  Liefs,
  Eva

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Heel leuk om te zien! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Toffe foto's. Leuk dat je met veel andere bloggers samen was. Down voor Dummies kijk ik ook altijd, leuk programma:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Die kamer in Turkije vind ik er ook leuk uitzien! Hopen dat die er nog is als je erheen gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Echt leuk om te lezen! :) Wat gaaf dat je gaat studeren in Istanbul. De kamer die je gaat bezichtigen ziet er mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. wat een super leuke dag zeg! hoop dat het allemaal lukt met de kamer :)
  xo, cheyenne

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Yeey het was weer een ontzettend gezellige avond! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Zo dat is best een druk dagje! Maar gelukkig kon je lekker uitrusten in het prachtige hotel, ziet er echt mooi uit. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Leuke foto's en wat spannend dat je een tijdje in Turkije gaat wonen!

  BeantwoordenVerwijderen