Nieuw! GUHL Pluiscontrole & Veerkracht

Begin juli was ik aanwezig bij het event van GUHL waarbij een nieuwe collectie werd gepresenteerd, namelijk de GUHL Pluiscontrole & Veerkracht producten. Dit werd heel spectaculair gedaan door middel van een anti-slipcursus op het circuit van Zandvoort. De producten waren destijds nog volop in productie, maar eindelijk, nu zijn ze er!

Vanaf september zijn deze producten verkrijgbaar in de winkel en ik was natuurlijk onwijs benieuwd naar deze producten die speciaal bedoeld zijn voor "rebels" haar. De afgelopen weken heb ik ze uitgebreid getest en vandaag laat ik weten wat ik ervan vind!


Dit is 'm dan, de complete Pluiscontrole & Veerkracht lijn van GUHL. GUHL is een merk dat ik zeker ken, maar eigenlijk heb ik nog niet veel producten van ze geprobeerd. Ooit testte ik de haarolie van GUHL die me erg goed is bevallen. De verpakking van de producten ziet er alleen al prachtig uit! In de nieuwe collectie zitten de volgende producten (van links naar rechts):

 • GUHL Pluiscontrole & Veerkracht shampoo - €6,40 (200ml)
 • GUHL Pluiscontrole & Veerkracht Intensive repair masker - €7,99 (180ml)
 • GUHL Pluiscontrole & Veerkracht crème-conditioner - €6,40 (200ml
 • GUHL Pluiscontrole & Veerkracht daily intensive treatment - €7,99 (180ml)

Deze nieuwe productlijn belooft onhandelbare lokken om te toveren in zijdezacht haar vol levendigheid. De producten bevatten Awapuhi-olie (hierdoor ruiken alle producten ZO lekker!) en keratine, twee hele luxe ingrediënten die je haar glad maken en veerkracht geven. 

GUHL Pluiscontrole & Veerkracht shampoo (€6,99)
Laten we beginnen bij het begin, de shampoo! Ik vind de verpakkingen van de GUHL shampoos erg leuk. Ze zijn lekker compact en vallen op door hun aparte design. In alle producten zit Awapuhi-olie verwerkt, dat komt van de Awapuhi-bloem. En mensen, dit ruikt echt ongelooflijk lekker!
De shampoo is roze van kleur en een beetje doorzichtig. Ik houd er altijd van als shampoo goed schuimt. Dat doet deze prima, maar ik heb wel eens beter gezien. Wel verdeelt hij gemakkelijk over mijn haar en heb ik een kleine hoeveelheid nodig. 

GUHL Pluiscontrole & Veerkracht crème-conditioner (€6,99)
Na het gebruik van de shampoo is het tijd voor een conditioner. Ik gebruik al jaren de combinatie van shampoo en conditioner en voor mij is dit echt een gouden combinatie. Conditioners schuimen niet en daardoor zijn ze vaak wat lastiger om over het haar te verdelen. Wat ik echt een pluspunt vind aan deze conditioner, is dat je hem eerst heel goed over je handen kunt verdelen zonder dat de helft alweer van je handen is afgevallen. Hierdoor kun je het daarna ook weer gemakkelijk over je haar verdelen.

Ik breng de conditioner vooral aan in de punten en breng wat ik nog over heb aan in over de rest van mijn haar. Ook deze conditioner ruikt weer goddelijk. Ik laat het een minuutje intrekken en spoel mijn haar vervolgens grondig uit. Ik merk direct dat mijn haar een stuk gladder aanvoelt!

GUHL Pluiscontrole & Veerkracht intensive repair masker (€7,99)
Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelden tot nooit een masker voor mijn haar gebruik. Het zou echt beter zijn als ik dat wel zou doen, maar ik ben daar stiekem toch een beetje te lui voor. Maar om alle producten zo goed mogelijk te testen, móést ik deze ook wel uitproberen.

Je brengt dit masker aan nadat je je haar met de shampoo en conditioner hebt gewassen. Het is de bedoeling dat je je haar eerst handdoekdroog maakt voordat je het masker inbrengt. Dat vind ik een nadeel, want daarna moet je het masker óók nog een keer uitspoelen en dus weer je haar drogen. Hierdoor duurt het allemaal vrij lang. Maar ja, wie mooi haar wil hebben, moet er wat voor over hebben ;-)

Het masker laat ik ongeveer 2 tot 3 minuten intrekken voordat ik het weer uitspoel. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet veel verschil merk of ik dit masker nu wel of niet gebruik. Mijn haar voelt na de conditioner al zacht aan. Misschien dat het masker op de wat langere termijn wél duidelijk resultaat laat zien. 

GUHL Pluiscontrole & Veerkracht daily intensive treatment (€7,99)
Tot slot zit er ook nog een treatment in deze lijn die je op zowel droog als vochtig haar kunt gebruiken. Bovendien hoef je hem ook niet uit te spoelen. Kijk, dat is nog eens makkelijk! Deze spray gebruik ik niet nadat ik mijn haar net heb gewassen met de andere drie producten. Dan heb ik het idee dat het veel te snel vet wordt.

Maar de dag nadat ik mijn haar heb gewassen, is dit echt een ideaal product. Ik vind de spray vooral fijn omdat ik merk dat ik na het gebruik van de spray mijn haar makkelijker kan door borstelen en ook wordt mijn haar minder pluizig.

Ik ben heel tevreden over deze nieuwe producten van GUHL. Het grootste pluspunt vind ik dat ze zo lekker ruiken en dat de producten mooi bij elkaar aansluiten. Vooral over de shampoo en conditioner ben ik enthousiast. Wat betreft het haarmasker, hiervoor zou ik liever een vervanger zoeken die je niet uit hoeft te spoelen. Ook de spray vind ik heel fijn voor dagelijks gebruik, om mijn haar nét weer even een kleine touch up te geven.

Wel vind ik de producten vrij prijzig. 7 euro voor een shampoo betaal ik niet zo snel. Wel zijn de producten erg zuinig in gebruik, waardoor dat de wat hogere prijs weer compenseert. 

De nieuwe Pluiscontrole & Veerkracht producten van GUHL zijn vekrijgbaar vanaf september bij de drogist. 
Wil je deze fijne nieuwe producten nu met een flinke korting scoren? Bij Etos koop je twee GUHL producten (ook de shampoo en conditioner uit deze lijn!), samen voor €7! (t/m 10 september)

Welke producten gebruik jij het liefst voor je haar? 

21 opmerkingen:

 1. ik moet deze producten echt hebben! het zijn precies de 2 dingen waar ik last van heb bij mijn haar!
  liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt heel goed! Ik ben er heel benieuwd naar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waauw sounds good! Ik ben ook heel nieuwsgierig geworden naar de daily intensive treatment, klinkt echt als een fijn product. En wat een onwijs mooie foto's heb je gemaakt, so pretty!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had deze producten al gezien op de reclame en was wel benieuwd. De laatste tijd heb ik meerdere gulh producten en die bevallen me erg goed! Ik vind de producten inderdaad eigenlijk ook (te) prijzig maar koop ze alleen bij 1+1 gratis acties :) Die zijn er regelmatig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn dat je zo enthousiast bent over deze lijn! Zelf heb ik dat echter niet over dit merk. Mijn haren drogen ontzettend uit, worden stug en ik gebruik relatief meer schampoo dan van een ander merk. Helaas...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie foto's heb je ervan gemaakt! Klinkt allemaal erg goed <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een fijne lijn zeg! ziet er goed uit! Aangezien ik vaak pluis haar heb ben ik erg benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt als een fijn product! Even een tip, heb ik van verschillende kappers gehoord. Juist als een shampoo heel erg schuimt, betekent het dat het een slechte kwaliteit shampoo is. Shampoo hoort pas te gaan schuimen wanneer je haar schoon is. Mijn kapper geeft aan dat het ook altijd het beste is om je haar twee keer te wassen met een kleine hoeveelheid shampoo. De eerste keer zal de shampoo niet schuimen (je haar is dan immers nog "vies") en de tweede keer schuimt hij bij mij wel altijd heel erg.

  Ik heb zelf een hele gevoelige hoofdhuid, dus ik gebruik altijd de shampoo van Zarqa (te koop bij onder andere de Tuinen) deze schuimt ook pas bij de tweede keer wassen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat lijkt me wel wat, ik heb altijd last van pluis haha. En ik ben sowieso altijd tevreden over de producten van Guhl. Ik hoop zelf bijna geen andere merken haarproducten meer

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Klinkt heel goed. Ik heb ook vaak last van haar met een eigen willetje, ik krijg het maar moeilijk onder controle.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat klinkt als een fijne lijn. Mijn haren kunnen ook behoorlijk rebels zijn dus misschien dat ik deze producten ooit ga gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Klinkt goed! Ik vind Dove alleen al erg goed, dus daar blijf ik bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh dit heb ik echt nodig met mijn pluizige haar, wel een beetje prijzig inderdaad maar wie weet ga ik het wel proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dit lijken me echt heel fijne producten! Ik gebruik speciale shampoo voor mijn rode haar, anders vervaagt de kleur zo snel, maar als ik 'gewone' shampoo zou gebruiken dan zou ik zeker deze eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Guhl lijkt me een heel fijn merk! Ik heb best lastig haar en regelmatig last van pluishaar. Deze lijn gaat mooi op mijn beautywishlist! :) Fijne review met mooie foto's!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vind het zelf net wat te duur voor shampoo en conditioner, maar het klinkt wel echt super! Lijkt me heerlijk spul om eens te proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. de kwaliteit, de zuinigheid...compenseren inderdaad de prijs....fijne review....

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooie foto's! Klinkt als een hele fijne productlijn

  BeantwoordenVerwijderen