Een "nieuw" tweedehands leren jasje voor €11,50!

Ruim een jaar geleden scoorde ik bij een tweedehands boetiekje in Ede dit (nep) leren jasje voor €12,50. Ja, je leest het goed: twaalf euro vijftig! Ongelooflijk weinig geld voor zo'n leuk jasje. Ik wilde altijd al een leren jasje, maar op het moment dat ik hem kocht, had ik nooit gedacht dat het mijn lievelingskledingstuk zou worden. Ik heb hem vorig jaar zomer de hele zomer door gedragen als zomerjas en in de winter droeg ik hem gewoon als jasje.

En ook deze zomer is hij nog meegegaan als zomerjas, maar helaas - na langer dan een jaar hem dag in dag uit gedragen te hebben, is hij helemaal versleten. Enigszins emotioneel gooide ik hem in de kliko. Natuurlijk ging ik zo snel mogelijk op zoek naar een nieuw jasje. Nog geen tien minuten nadat ik mijn oude jas weg had gegooid, stapte ik op de fiets. Op naar het tweedehands boetiekje om te kijken of er toevallig weer leren jasjes hingen!

Leren jasje - tweedehands
Blauwe top - ONLY
Statementketting - House of Lou
Spijkerbroek - C&A

En leren jasjes, die hingen er zeker. Maar, allemaal niet mijn maat en ineens kostten ze allemaal €25. Balen! Ik liep al bijna huilend de winkel uit, totdat mijn oog viel op een nep leren jasje die ergens in een rek tussen andere kledingstukken verstopt hing. Ik vond hem al meteen leuk en toen hij ook nog eens mijn maat bleek te zijn, moest ik hem natuurlijk meteen passen.
En ja hoor, die zat als gegoten! Net als vorig jaar werd ik in één klap verliefd op dit kledingstuk. En dan nog het allerbeste: hij kostte me slechts €11,50. Ik hoefde hier geen seconde over na te denken, deze ging met mij mee naar huis en hij zou mij beste vriend worden.


Het jasje komt oorspronkelijk van Promiss en is een wat korter model. Mijn vorige leren jasje was meer een zomerjas, het jasje dat ik nu heb gescoord ik toch echt meer een jasje dat je gewoon over een ander kledingstuk draagt plús je normale winter- of zomerjas. Eigenlijk vind ik dat nog veel leuker, want zo kan ik hem ook deze hele winter door gewoon dragen. Het zal je vast niet verbazen dat ik ongelooflijk blij ben met dit nieuwe jasje.
Echt, als je op zoek bent naar ook zo'n nep leren jasje, kijk dan eens bij een tweedehands winkel of boetiekje bij jou in de buurt. Ik scoor er regelmatig zulk soort kleding items en dat voor minstens drie keer zo weinig als dat je er nieuw voor betaalt!

Wat is jouw favoriete, meest recent gescoorde kledingstuk? 

34 opmerkingen:

 1. Aah wat fijn dat je een nieuw leren jasje hebt gevonden! En weer voor zo'n fijn prijsje!
  Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, het is echt mooi! En zo goedkoop! Ik ga eigenlijk bijna nooit tweedehands winkelen, maar moet dat dringend een keertje doen met mijn beperkte kledingbudget :D! X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeee deze staat je goed zeg! Wat een leukerd en ontzettend goedkoop :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha mazzel! :-) Ik vind 'm erg leuk, dat kortere is inderdaad goed te dragen in de winter met een jas er overheen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat jammer van die andere, maar wat super dat je meteen weer een nieuwe hebt gevonden! Ook deze is echt super tof! En dat voor zo weinig geld! Hij staat je heel goed! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind hem echt heel erg leuk en super goedkoop!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weer een geweldige vondst! Hij staat je ontzettend leuk en wat een heerlijk prijsje ook. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Waaaauw, dat is nog eens een goede vondst <3 Het jasje is echt prachtig en staat je erg mooi. Veel plezier er van <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuuk jasje zeg! Vind het erg tof dat hij wat korter is, daardoor is het inderdaad echt een deel van je outfit onder je gewone jas!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat scoor jij toch altijd leuke dingen en ook zo goedkoop! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik hou van tweede hands winkels <3 even serieus ze zijn zo geweldig! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een fijne vonds, zulke jasjes zijn altijd best duur vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk en wat een koopje! Ik heb afgelopen zaterdag een gele trui gekocht en een hoge jeans in bordeauxrode kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hij is ontzettend leuk zeg! En dat voor dat geld.. Mijn favoriete aankoop van de laatste tijd is mijn donker rode leren jasje van de Mango. Helaas kocht ik die gewoon voor de volle mep.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Superleuk jasje zeg en zo goedkoop! :) Hij staat je heel leuk!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dat jasje staat je erg leuk. Ik ben eigenlijk nog nooit naar een tweedehandswinkel geweest, maar ik zou dat snel eens moeten doen. Op blogs zie ik namelijk heel vaak leuke items verschijnen die tweedehands zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zo verliefd dat je hem niet op de grond laat slingeren? Tof!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha Rianne, ik zie je reactie nu pas. Uhm nee, deze heb ik ook alweer op de grond gegooid. Oeps!

   Verwijderen
 18. Wauw wat een goede koop zeg! Geweldig he, om zulke koopjes te jagen?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat gaaf! Waarom zijn hier niet van die leuke winkeltjes :(

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Waar zijn je schoenen van? Ze zijn leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit zijn mijn nieuwe laarsjes van Invito! Ik heb er ook een artikel over geschreven op mijn blog :)

   Verwijderen
 21. Wat een leuk jasje! En dat voor die prijs!

  BeantwoordenVerwijderen