Budgetbeauty | HEMA Illuminating foundation

Foundation is dé basis van je hele make-up look. Vanzelfsprekend dus dat je een goede foundation wilt! Ik gebruik alweer een tijdje met veel plezier de Healthy Mix foundation van Bourjois, maar dit is een vrij dure foundation. In het verleden was ik een grote fan van de foundations van merken als Miss Sporty en NYC, die juist weer hele fijne budget foundations in hun assortiment hebben!
Van HEMA had ik nog nooit een foundation uitgeprobeerd, maar ik als echte low-budget lover kon natuurlijk niet wachten om dit mega budget product uit te proberen!


De verpakking van de HEMA foundation is echt typisch HEMA. Je hoeft maar één seconde naar de verpakking te kijken en je ziet al direct dat het een product van HEMA is. Ik vind het leuk dat het zo herkenbaar is! Wel vind ik de verpakking enigszins goedkoop ogen. Nu is het natuurlijk ook een goedkoop product, maar iets meer luxe had van mij wel gemogen. Het is een simpele zwarte tube met als voordeel dat hij wel lekker compact is!

Wat ik vaak een nadeel vind van foundations die in een tube zitten, is dat je al snel een veel te grote hoeveelheid foundation uit de tube haalt. Gelukkig is dat bij deze foundation niet het geval. De tube heeft een hele smalle opening, waardoor je heel precies kunt doseren.


De HEMA Illuminating Foundation is verkrijgbaar in 6 verschillende tinten. Dat vind ik een mooi aanbod, de kans is groot dat er een geschikte kleur voor je tussenzit.
Ik heb kleur 04, wat een lichte tint is met een gele ondertoon. Perfect voor mijn huid! Aangezien mijn huid al wel vrij licht is, en ik dus al kleur 04 nodig heb, denk ik dat deze foundation lijn vooral geschikt is voor meiden met een lichte huid. Dat mag ook wel eens, aangezien het altijd onwijs lastig is om een geschikte foundation te vinden als je een hele lichte huid hebt.

De eerste indruk van de foundation is goed! Als ik een beetje op mijn hand spuit uit de tube en het uitsmeer, merk ik direct dat de dekking erg goed is. Wel vind ik de foundation een beetje aan de dikke kant.

Eens kijken hoe de foundation het doet op mijn gezicht! Dit is hoe mijn huid eruit ziet voordat ik foundation heb aangebracht.

En zo ziet mijn gezicht eruit nadat ik de HEMA Illuminating heb aangebracht. Ik vind het resultaat erg mooi! De dekking is precies goed: hij verbergt mijn onzuiverheden, geeft mijn huid een gezonde uitstraling en is niet té dekkend zodat je direct op een barbiepop lijkt.

Het enige nadeel vind ik dat de foundation aan de dikke kant is. Er is prima mee te werken, maar van mij had hij nog iéts vloeibaarder gemogen. Dan was hij helemaal perfect geweest!

Al met al vind ik dit echt een prima product! Het is een fijne foundation, die verkrijgbaar is in maar liefst 6 tinten én de perfecte tint voor mij zit er ook tussen, waar ik natuurlijk erg blij mee ben. Qua kleur komt hij eigenlijk precies overeen met mijn wat duurdere foundation van Bourjois, dus ik vind dit een hele fijne budget vervanger. Het enige minpuntje vind ik dat de foundation vrij dik is. Als hij iets vloeibaarder was geweest, wat ik helemaal tevreden geweest, maar alsnog ben ik erg enthousiast over de Illuminating foundation van HEMA.

Je vindt de HEMA Illuminating foundation voor €6,00 bij alle HEMA filialen.

Heb jij al wel eens beautyproducten van HEMA uitgeprobeerd?

32 opmerkingen:

 1. Wauw, prachtige dekking, en je hebt ook toffe foto's van het product gemaakt! Het is dat ik nauwelijks foundation draag, maar anders had ik hem zeker eens uit willen proberen. Wel zie ik op de full face foto wat droge plekjes bij je neus, het lijkt er wel op dat de foundation die plekjes accentueert... Maar voor de rest ziet hij er fijn uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je iets van de Hema reviewt, zeker een foundation vind ik erg interessant om over te lezen. De dekking vind ik erg mooi, maar jammer dat hij zo dik aanvoelt. Dat is inderdaad niet zo lekker. Maar voor de rest super!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele mooie dekking zeg! Je hebt ook echt een hele fijne review geschreven, ik ga hier zeker even naar kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een prachtig en natuurlijk resultaat met een mooie dekking. Ideaal dat Hema ook 6 kleuren heef uitgebracht, en de prijs is ook om blij van te worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er mooi uit! Ik heb eigenlijk nog nooit een foundation uitgeprobeerd van de Hema!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er mooi uit! Alleen zie ik aan je neus dat 'ie droge plekjes een beetje benadrukt, en dat kan ik met m'n überdroge huid niet hebben haha. Is vaak zo bij dikke foundations, ik heb liever iets meer crème/vloeibaar achtig! Jammer want de prijs is wel heel mooi :)! X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie dekking! Ik zag laatst in het schap heel veel flessen foundation staan, het zag er echt heel goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De dekking lijkt me perfect, zelf zou ik wel niet voor de HEMA foundation gaan omdat ik zelf een zeer budget product heb van MUA, nog geen €4 volgens mij.
  Liefs, Jana

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik was hier altijd al erg benieuwd naar! Fijne review

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, wat een goed resultaat!:)

  xx Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind je gezicht zonder foundation ook al prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat ziet er niet verkeerd uit, mooie dekking en mooie foto's! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Fijne review, misschien moet ik toch eens gaan kijken bij de HEMA voor een foundation..

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ziet er goed uit! Natuurlijk! En dat vind ik belangrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi resultaat! Niet zo heel erg dekkend, maar wat een mooie glow!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Aaah ik volgde je helemaal nog niet op Bloglovin', meteen even gedaan! Super mooi resultaat, ik gebruik deze zelf ook wel eens!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. De dekking is wat mij betreft prima. Ik vind het fijn als een foundation wel wat onzuiverheden en roodheden verbergd, maar dat je wel wat sproetjes erdoorheen ziet en je gewoon een gezonde glow krijgt. Ziet er prima uit dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Jammer dat ie wat dikkig is, maar hij geeft gelukkig geen plamuurlaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ziet eruit als een prima foundation! Mooi subtiel! Ik vind een tube wel handig om mee op reis te nemen. De tube foundations van HEMA waren vroeger de eerste foundations die ik gebruikte hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Lijkt me een fijn product als ik het zo hoor:)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ziet er goed uit! HEMA krijgt steeds betere producten

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Oh wauw dat is een mooie! Die ga ik eens even op mijn lijstje zetten, want mijn foundation is bijna op. Is ie ook een beetje te vergelijken met een BB cream? X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind hem wel iets dekkender dan een gemiddelde BB-cream, maar zoals ik in de review ook al zeg, krijg je echt geen plamuurlaag ofzo! :)

   Verwijderen
 23. Wow, op de foto staat het hartstikke goed.
  Ik neem afscheid van de Essence foundation (die ik alleen in de winter gebruik) want hier krijg ik puistjes van ik denk dat ik deze ga proberen.

  Fijn review!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ziet er goed uit! Ik blijf nog even bij m'n bareMinerals foundation, die bevalt me de afgelopen twee maanden heel erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik vind het er erg mooi uitzien! Niet zo'n 'poederface', maar echt een gezonde glow!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Klinkt fijn, stiekem jammer dat ik geen foundation gebruik ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik vind het resultaat echt erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen