My School Story Tag - Wiskunde trauma, maandverband en een heks als juf - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

My School Story Tag - Wiskunde trauma, maandverband en een heks als jufZijn jullie ook al aan het huilen omdat school bijna begint? (Of misschien ben je zelfs alweer begonnen!) Ik heb zó genoten van mijn vakantie en gelukkig heb ik nog bijna twee weken vakantie voordat mijn aller-allerlaatste schooljaar van mijn leven begint. Aan de ene kant vind ik het jammer dat de vakantie erop zit, maar aan de andere kant heb ik ook wel weer zin om naar school te gaan. Ik denk namelijk dat dit misschien wel het leukste én spannendste schooljaar wordt: ik ga namelijk afstuderen!

Mascha van Beautygloss verzon de My School Story Tag: een tag waarin je allerlei vragen beantwoordt die te maken hebben met jouw schoolperiode tot nu toe. Omdat het dus mijn allerlaatste schooljaar wordt, leek het me wel leuk om deze tag in te vullen! Lees snel verder om meer te weten te komen over mijn schoolavonturen :)


Hoe oud ben je en zit je nog op school?
Ik ben 20 jaar en ik begin na de zomervakantie in het laatste jaar van mijn studie Communicatie (jaar 4).

Welke niveaus heb je gedaan?
De basisschool heb ik altijd vrij makkelijk doorlopen. Ik kreeg dan ook HAVO/VWO advies en ben na de brugklas naar VWO gegaan. Ook dat ging me altijd makkelijk af. Begrijp me niet verkeerd, ik wil echt niet opscheppen, ik ben dan ook heel dankbaar dat ik nooit heel hard heb hoeven leren. Ik weet dat heel veel mensen dat wél moesten en dat lijkt me toch wel heel vervelend.
Ik ben erg praktisch ingesteld en ook al ging leren me makkelijk af - dat wil niet zeggen dat ik het leuk vond om te leren. Ik ben veel liever met mijn handen bezig! Daarom besloot ik om na het VWO naar het HBO te gaan in plaats van de universiteit. Op het HBO kon ik namelijk een verkorte VWO-route volgen, waardoor ik mijn studie Communicatie nu in 3 jaar doe in plaats van 4 jaar. En nu begin ik dus aan mijn laatste jaartje, yaaay!

Vond je school leuk?
Ja! Ik heb school eigenlijk altijd wel leuk gevonden. Natuurlijk ging ik wel eens met tegenzin naar school, maar over het algemeen heb ik het altijd heel erg naar mijn zin gehad. Vooral de middelbare school vond ik heel erg leuk.

Taart eten tijdens de les, beter wordt het niet :) 

Wat vond je het leukste vak op school?
Op de basisschool was dat spelling en schrijven. Volgens mij zijn deze twee vakken voor de meeste kinderen een regelrechte nachtmerrie, maar ik vond het geweldig! Die liefde voor schrijven is altijd gebleven, dat zie je wel aan mijn blog, haha!
Op de middelbare school vond ik Engels leuk en ook aardrijkskunde vond ik een heel interessant vak.
Tijdens mijn studie Communicatie vind ik eigenlijk de meeste vakken wel leuk, maar als ik één vak moet kiezen dat ik heel erg leuk vond, dan was dat PhotoShop les :)

Wat vond je het stomste vak op school?
Rekenen en wiskunde. Op de basisschool haalde ik voor rekenen altijd een 4 of een 10 (dit is geen grapje). Ik snapte het gewoon of helemaal wél of helemaal niet. Op de middelbare school ging wiskunde me op zich wel goed af en besloot daarom de moeilijkste wiskunde te gaan doen. Hallo Nicole, voelde je je wel helemaal lekker? Dat was namelijk niet zo slim. Met veel moeite en bijles had ik aan het eind van het jaar nét een 6 en ben ik lekker overgestapt naar makkelijke wiskunde.

Hoe laat stond je op om naar school te gaan?
Veel van mijn klasgenoten bleven altijd tot op het laatste moment in bed liggen en drukten tienduizend keer op "snooze". Daar heb ik nooit wat van begrepen. Als ik om half 9 op school moest zijn, ging om half 8 mijn wekker en stond ik om één over half 8 naast mijn bed.
Tegenwoordig neem ik toch liever wat meer tijd 's ochtends en sta ik meestal anderhalf uur voor het begin van de les op.

Hoe ging je naar school?
Ik ben eigenlijk altijd met de fiets naar school gegaan. Nu ik gratis OV heb, ga ik nog wel eens met de bus naar school. Dat is eigenlijk best wel ernstig, aangezien ik er met de bus meer dan 25 minuten over doe en op de fiets is het slechts een kwartiertje.

Wat voor schooltas gebruikte je?
Op de basisschool had ik vast een foeilelijke rugtas, maar dat kan ik me niet meer herinneren. Op de middelbare school had ik de eerste paar jaar een blauwe Eastpak rugzak en vanaf de derde gebruikte ik verschillende soorten handtassen. Ook nu ik studeer, neem ik eigenlijk altijd een handtas of schoudertas mee naar school.


Wat voor agenda had je vroeger?
Ik ben zo'n type die haar agenda na een paar weken al zat is. Daarom had ik in één jaar vaak twee of drie agenda's. Meestal was dit er één van de HEMA. Ik heb zelfs een keer een eigen agenda in elkaar geknutseld, van een leeg notitieboekje.

Wat is jouw grootste schoolblooper?
Toen ik in de tweede klas zat, was ik stiekem verliefd op een jongen uit de derde klas. In de pauze stonden we wel eens bij elkaar. Op een gegeven moment was hij in mijn tas aan het snuffelen en haalde hij tot mijn grote schrik een toilettasje eruit. "Wat is dit?" zei hij en deed het toilettasje open. Daarin zat maandverband en tampons. Zijn ogen werden ongelooflijk groot, hij liep rood aan en ik ook. Vrij genânt, kan ik je vertellen. Wat ik je ook kan vertellen, is dat we uiteindelijk nog 9 maanden verkering hebben gehad. Echt waar.

Wat deed je als de les saai was?
Dan schreven mijn vriendinnen en ik in elkaars agenda. Dingen als "LYSM, NWLY, KNZJ." Wie weet nog wat dit betekent? :)

Wie is jouw favoriete leraar en waarom?
Oei, moeilijke! Eigenlijk schiet me zo 1,2,3 niet echt iets te binnen. Mijn leraren waren niet zo bijzonder blijkbaar, haha!Welke beautyproducten zaten altijd in jouw tas?
Ik was nooit echt veel met beauty  en verzorging bezig. Ik denk dat ik hooguit een deodorant in mijn tas had zitten, daar blijft het bij. Tegenwoordig neem ik vaak een borstel, lipstick en een parfum mee in mijn schooltas.

Vertel een leuk verhaaltje over iets wat je mee hebt gemaakt op school.
Toen ik in groep 6 zat, was ik samen met een vriend en vriendin briefjes naar elkaar aan het schrijven. Daarop schreven we dingen zoals "De juf is een heks", "De juf is gek" enzovoort. Natuurlijk meenden we er niks van, maar we vonden het heel stoer dat we dat op durfden te schrijven. Je snapt het al: één van de briefjes werd onderschept door de juf. Die begon meteen te huilen (echt waar!) en wij moesten naar de gang. We mochten niet mee naar gymles, moesten strafwerk maken en 's avonds werden mijn ouders gebeld. Best heavy allemaal voor een kind van 10, maar gelukkig ben ik er goed uitgekomen.

Wat ben je geworden nadat je school hebt afgemaakt?
Over ongeveer anderhalf jaar en ik klaar met mijn school. Dan kan ik aan het werk! Stiekem vind ik dat best wel spannend en ben ik heel benieuwd waar ik terecht kom. In de meest ideale situatie zou ik drie dagen bij een PR-bureau of marketingbureau willen werken en de andere twee dagen aan mijn blog werken. Dan zou ik een héél tevreden mens zijn. Maar goed, dat zien we dan wel weer...

Bij deze tag ik JennieLizzy en Tedje. Voel je vrij om deze tag over te nemen! Ik ben heel erg benieuwd naar jullie school story :)

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

11 opmerkingen:

 1. Ah wat heb je het onwijs leuk ingevuld! En oooh dat moment met die jongen, superheftig! Maar dat jullie dan toch nog verkering kregen, heel erg leuk hihi. En wow inderdaad shocking voor een kind van 10 om zo gestraft te worden bij een onderschepping van het briefje haha, ongelooflijk wat een verhaal! Wat heb je deze tag toch onwijs leuk ingevuld!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dit zo'n leuke tag! Heb hem vandaag toevallig ook online staan :). Maar wat een gênant verhaal inderdaad dat die jongen in je tas zat te snuffelen, gelukkig hebben jullie elkaar toch nog 'gevonden' daarna, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuke tag! Wat een verhalen staan erin, erg leuk ingevuld <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Interessant! Ik hoop je het gaat lukken met 3 dagen werk/2 dagen aan je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke tag! Aaah dat maandverband haha, ik zou me ook schamen. En ik weet nog wat het betekend, schreef het zelf ook altijd op haha. Never wanna lose you,love you so much & kan niet zonder je

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuk leuk om te lezen, haha

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha die blunder! Ik moest er om lachen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk om te lezen hihi! En heel herkenbaar, dat LYSM enzo schreven wij ook altijd, verschrikkelijk haha! Ik wil deze tag ook doen. X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahahaha, Nicoleeeee, je blunder! Wel schattig.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk om te lezen! Doet je dan even weer terug denken aan school.

  BeantwoordenVerwijderen