Foto dagboekje | 6 augustus 2014 - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Foto dagboekje | 6 augustus 2014


Ik vond het wel weer eens leuk om een foto dagboekje, oftewel de inmiddels welbekende plog, in elkaar te zetten! Op dit moment ben ik op vakantie in Duitsland waar we in 10 dagen van de ene kant van Duitsland naar de andere kant crossen. Op dit moment zitten we in Hahnenklee, een mini-plaatsje in the middle of nowhere, ergens in het noorden van Duitsland. We verblijven in een super schattig hotelletje wat vroeger een postkantoor was. Benieuwd wat ik allemaal deed op 6 augustus? Lees dan snel verder!


De wekker ging om 8 uur, maar we werden al wakker om kwart voor 8. Het eerste wat ik altijd doe? Op mijn mobiel kijken. WhatsApp, social media, e-mail... je kent het wel!


Ik werd wakker naast dit zonnestraaltje, mijn lieve zusje!


De dag begon met mijn grootste vrienden van het moment: neusspray, een keelsnoepje en hoestdrank. Ik ben zo verkouden, blehhh!


Dit zijn de sieraden die ik draag vandaag: een statementketting van de webshop Trendy Needs waar ik echt gék op ben, die kleurtjes zijn zó gaaf! Ook draag ik een roségouden horloge van Loavies die ik sinds ik 'm heb, niet meer heb afgedaan.


Voordat we naar het ontbijt gaan, lees ik nog even in mijn su-per interessante boek (proef je het sarcasme?) European History for Dummies. Dit boek moet ik lezen voor de minor European Culture die ik volgend jaar ga volgen. Als het schooljaar nog maar twee weken begonnen is, krijg ik al een toets hierover. Wat een feest.

Ontbijten, mjam, mjam, mjam. Misschien is het ontbijt wel mijn favoriete maaltijd van de dag. Er was zoveel keus: verschillende soorten broodjes, broodbeleg, muesli, yoghurt, vers fruit... Ik kon echt niet kiezen en nam daarom gewoon lekker alles.


M'n moeder tijdens het ontbijt: "Zal ik eens wat leuks vertellen? Ik ben vandaag jarig!" M'n zusje en ik konden ons wel voor onze kop slaan, want we waren het helemaal vergeten. Zo slecht! Je snapt dat we ons diep schaamden. Gelukkig konden we er allemaal hard om lachen.


Familievergadering op onze kamer.


Na het ontbijt gingen we een wandeling maken, namelijk de Liebesbankweg. Dit is een route van ongeveer 7 kilometer waarbij je langs 25 bankjes komt die allemaal iets met de liefde te maken hebben. Zo romantisch, zwijmel zwijmel.


Het was een flinke klim! Maar het uitzicht was onbetaalbaar. Je kon zó ver kijken! Ik nam mijn camera mee en heb een hoop mooie plaatjes geschoten.


Mijn zusje Marlinde had het geniale idee om lolly's mee te nemen op vakantie. Ik eet die eigenlijk nooit, maar stiekem was het toch wel heel erg lekker!


In het bos was ook super veel water: van kleine watervalletjes tot mega grote meren. Zó mooi!


Mijn zusje maakte deze leuke foto van mij en ik maakte een foto van mijn zusje & ouders.


Even een rustpauze nemen! Mensen, ik heb echt de conditie van een dode zeekoe, dus ik was blij dat we even konden zitten.


Ik was ook erg blij toen ik na deze 3 uur durende wandeltocht eindelijk het hotel weer in zicht was!


Even uitrusten op bed. Wij zijn moeeee!


Rond een uur of drie gaan we met de kabelbaan de berg op.


Daar besluit mijn zusje van een zes meter hoge plank te springen op een luchtkussen. Ik heb al hoogtevrees vanaf vijftig centimeter hoogte, dus mij niet gezien. Maar wel heel vet dat ze het gewoon heeft gedaan!


Daarna gaan we met de rodelbaan naar beneden. Ik ben echt een schijterd als het op snelheid aan komt, ik durf echt niet hard te gaan. Mijn zusje zat achter mij en riep de hele tijd: "Rij nou eens door, joh!"


Mjammmm, Magnum eten!


We beklimmen de hoge uitkijktoren waar je nóg een mooier uitzicht hebt. Ik vond het doodeng om al die trappen op te lopen, maar toen we boven stonden vond ik het eigenlijk alleen nog maar mooi! Wel een beetje jammer van die grauwe lucht... Ik ben het zonnetje en 30 graden van Mallorca gewend, haha!


We gaan weer met de kabelbaan naar beneden (niet naar beneden kijken, aaah!)


Nog snel even douchen voordat we gaan dineren. Ik was mijn haren met de nieuwe producten van GUHL uit de Pluiscontrole & Veerkracht lijn.

In het hotel waar we zitten, hebben we een arrangement waarbij ontbijt en avondeten bij de prijs zit inbegrepen. Zo relaxed! Elke avond wordt er een simpel, maar lekker drie gangen menu geserveerd.Als voorgerecht eten we Kartoffeln Crème soep. Hmmm, dit was echt heel erg lekker!

Als hoofdgerecht: vlees waar we nog steeds niet van weten wat het was met een vulling van pruimen (dit was niet echt mijn ding), boontjes, een soort mosterdsaus en heeeerlijk gekruide aardappeltjes.


Nagerecht was een chocolademousse met slagroom en besjes. Genieten!


Na het eten spelen we nog een potje Ligretto, ik vind dat zo'n leuk spelletje! Volgens mij is het niet een heel bekend spel, wie kent het nog meer?


Na de lange wandeling van vandaag ben ik best wel moe en besluit ik lekker op tijd naar bed te gaan. Nog even het fotodagboekje van vandaag in elkaar zetten en dan snel de oogjes sluiten! Morgen (vandaag, voor degenen die dit lezen) staat er een dagje naar Goslar. De stad bekijken én shoppen!

Hoe is jullie vakantie? Zijn jullie ook lekker aan het genieten van je vrije tijd? :) 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

28 opmerkingen:

 1. wat leuk zeg! geniet ervan, en veel plezier in goslar!
  xo, cheyenne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem7.8.14

  Wat een prachtige omgeving daar! Die route met die bankjes lijkt me ook geweldig. Alleen al daarvoor zou ik er eens heen gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super leuk overzichtje! Geniet van je vakantie Nicole! En je zusje en jij lijken ZO erg op elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superleuke vakantie en wat veel gedaan zeg! En jij en je zusje lijken ook echt superveel op elkaar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk zo'n dagboek! En die ketting is mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke foto's! Zo herkenbaar haha, mijn conditie is ook slecht, heb hoogtevrees en ook op de rodelbaan hield ik altijd iedereen op :') Die laptop heb ik trouwens ook, haha. Het spelletje Ligretto ken ik nog niet. X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tof zo’n trip door Duitsland! Het ontbijt ziet er heerlijk uit. Heel leuk de foto’s van jou, je ouders en je zusje :) Ik ben ook aan het genieten van mijn vakantie, ik hou van vakantie haha <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige omgeving! Ik vind vakantie foto's ook ontzettend leuk om te zien! Leuk zo'n dagboek!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ohnee! De verjaardag van je moeder vergeten haha, wat erg! Veel plezier nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk artikel! Ik bekijk / lees vrijwel nooit plogs. Maar deze vond ik toch wel erg leuk.
  En dat springen, hmm, ik denk dat ik het wel had gedaan.

  Liefs, Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke plog! Wat jammer dat je snelheid/hoogtevrees hebt, die dingen die je zusje deed lijken me te gek! Ik zou juist als een idioot die rodelbaan doorlopen haha! Maar he, ieder z'n ding, het zag er uit als een hele leuke dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. super leuk om te lezen! Ik chill aan de andere kant van de wereld namelijk: hongkong!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een geweldig foto's en het is echt heel leuk om te lezen :) Ik geniet ook heerlijk van mijn vakantie, maar ik ben stiekem toch wel een beetje jaloers op jou vakantie, hihi. Liefs Emmy

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Geweldige foto's! Wat hebben jullie een leuke dingen gedaan die dag;)

  xx Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Super leuk zo'n fotodagboekje ;) Veel plezier in Goslar vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Geniet van je vakantie! Super leuk overzicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Anoniem7.8.14

  Ligretto! Super leuk spel. Favoriet in onze familie met dagen zoals kerst enz. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat vervelend dat je verkouden bent, maar je ketting is erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een mooie ketting heb je en leuke fotos !

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dit vind ik altijd heel erg leuk om te lezen :)! Wat een superleuke, gezellige dag! Het eten ziet er allemaal heerlijk uit. Ontbijt is ook mijn favoriet! Dat spel heb ik ook weleens gespeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Superleuk om zo'n diary te lezen! Een tripje door Duitsland lijkt me echt heel erg leuk. Balen dat je verkouden bent en hoogtevrees hebt, dat lijkt me echt heel vervelend! Ik had echt over die rodelbaan gescheurd omdat ik dat nog nooit heb gedaan op oudere leeftijd (wel toen ik heel klein was maar kan ik niets van herinneren), haha. Zag eruit als een leuke dag :)
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Oh wat erg dat jullie de verjaardag van jullie moeder vergeten waren, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Rana7.8.14

  Oeeeh, is dat de nyc nagellak ?? ZOOO MOOI

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ligretto! Dat is zo'n leuk spel. Ik heb een periode gehad dat ik dat met vrienden speelde in de kroeg. Wat een lol hadden we dan altijd. En rodelbanen vind ik echt geweldig. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat leuk dat je er weer op uit bent! Veel plezier!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Super leuke foto's! En nog veel plezier.

  Liefs,
  http://www.lovesbeautyfashion.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Anoniem9.8.14

  ziet er supergezellig uit, vast een leuke vakantie gehad!

  BeantwoordenVerwijderen