De zoektocht naar de perfecte spijkerbroek - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

De zoektocht naar de perfecte spijkerbroek


Ik ben 1 meter 60 en heb geen maatje 34. Je snapt het al: broeken kopen is voor mij een regelrechte ramp. Ze zijn namelijk áltijd te lang en het model staat gewoon niet bij mijn korte benen. De broeken korter maken schiet ook niet echt op, omdat dan het hele model eruit is.

Ik kijk er altijd tegenop om nieuwe spijkerbroeken te kopen, omdat het gewoon eeuwen duurt. Of nouja, ik kéék er altijd tegenop, want inmiddels heb ik dé perfecte winkel voor dé perfecte spijkerbroeken gevonden. En dat is: C&A!

Vorig jaar kocht ik er mijn eerste spijkerbroek uit de "Kort-collectie": broeken die speciaal zijn gemaakt voor mensen zoals moi: met korte beentjes. Joepie! Toen ik de broek aan paste, voelde ik het direct: deze zit gewoon perfect. En sindsdien heb ik eigenlijk geen andere spijkerbroeken meer gedragen.
Dit was het eerste exemplaar dat ik kocht: een lichtblauw exemplaar van stevige, dikke stof. Deze is inmiddels gewoon versleten, zo vaak heb ik hem gedragen. Destijds kostte deze €19,99.

Een paar weken geleden ging ik daarom maar weer naar de C&A om een nieuwe broek aan te schaffen. De vorige was immers zo goed bevallen! Ik kocht weer een lichte spijkerbroek, die nog iéts lichter was dan de vorige. Ook deze komt weer uit de Kort-collectie en de lengte is prima. Wat ook nog eens een hele fijne bijkomstigheid is, deze broeken zijn zó betaalbaar! Hij kost namelijk maar €19,99 - wat ik echt geen geld vind voor een spijkerbroek.
Ook kocht ik deze spijkerbroek, wat meer een soort tregging is. Hij sluit ontzettend mooi aan, het lijkt wel alsof hij speciaal gemaakt is voor mij, haha. Wat ik ook fijn vind, is dat deze broek wat hoger in de taille zit. Hierdoor heb je niet het idee dat je de hele dag je broek op hoeft te hijsen. Toen ik bij de kassa kwam, bleek deze broek nóg goedkoper te zijn, voor €9,99 ging hij met mij mee naar huis. Winning!


Vorige week was ik in Duitsland en ging ik samen met mijn zusje ook nog even naar de C&A. Een paar weken geleden had ik mijn favoriete, donkerblauwe jeans weggegooid die echt tot op de naad toe versleten was. Ik had nog geen nieuwe vervanging gevonden, maar bij de Duitse C&A liep ik tegen een hele mooie donkerblauwe jeans aan. Precies hetzelfde model als de lichte spijkerbroek die ik een paar weken geleden kocht, dus ik wist meteen dat hij goed zou zitten. Ook deze was in de sale voor maar €9,00!


In totaal heb ik dus drie nieuwe spijkerbroeken gescoord voor nog geen €40. Dat noem ik nog eens koopjes jagen! Ik wist zelf nooit af van het bestaan van de "Kort-collectie" maar ik ben zó blij dat ik hem heb ontdekt. Daarom ik deel ik het graag met jullie, wie weet heb ik ook wel kleine volgers die het net als ik lastig vinden om goede spijkerbroeken te vinden. Mijn tip: kijk dus eens bij de C&A!

Waar koop jij het liefst je spijkerbroeken? 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

44 opmerkingen:

 1. Bedankt! Ik moet eens snel gaan kijken want voor mij was spijkerbroeken kopen ook geen pretje. En de broeken die fijn zijn zijn meteen duur. Supertip!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeh! Ik heb ook nieuwe jeans nodig!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super handig als je dan een winkel vind waar je al je broeken kan kopen, en ook nog zo goedkoop!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah, wat fijn dat ze speciale broeken hebben voor mensen met kortere benen! Ik weet hoe verschrikkelijk het kan zijn om een spijkerbroek te vinden als je 'afwijkende' benen hebt, ik heb ervaring! Vroeger waren mijn benen altijd heel smal, maar wel lang. Ik had dus eerder het omgekeerde probleem: broeken waren altijd óf te kort, óf te breed. Gelukkig is dat nu wel weer een beetje overgegaan, en kan ik wat makkelijker broeken vinden. Leuke post!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat zijn zeker goede tips! Hoewel ik dat qua maat niet nodig heb is het voor vele meiden wel echt de uitkomst denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw wat een geweldig artikel en fijn dat je deze tip deelt, super om te lezen en wat een mooie broeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijne tip ! Die eerste broek vind ik erg mooi ! xo

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anoniem22.8.14

  Ziet er goed uit, ik moet snel eens kijken bij c&a :) Ik heb nu een broek van Levi's maar dat is eigenlijk ver boven m'n studentenbudget haha

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goede tip! Ik vind zelf broeken van de C&A ook altijd erg lekker zitten en fijn geprijst!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh god! ZO bedankt voor deze tip! Ik ga eigenlijk nooit naar de C&A, maar heb met mijn 1m-net-geen-60 exact hetzelfde probleem als jij! hier ga ik gelijk even kijken :D! X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie broeken ze staan je allemaal erg mooi ik heb pas ook drie nieuwe spijkerbroeken gekocht die waren dan wel vrij prijzig maargoed nu kan ik wel lang ermee doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat handig! Ik wist niet dat ze zo'n korte collectie hadden bij de C&A.
  Zelf koop ik ook altijd broeken die meters te lang zijn, ik sla ze altijd een paar keer om. Maar dat is niet altijd heel handig. Toch maar eens bij de C&A gaan kijken ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super fijn! Ze zien er goed uit! En dat voor die prijs :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben 1.74 en hb juist altijd dat spijkerbroeken op hoogwater hangen, het blijft dus frustrerend om spijkerbroeken te kopen hoe lang of kort je ook bent. Vind dit erg leuke broeken en ze staan je onwijs leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh dit wist ik helemaal niet! Ik ben 1,63m en vind het echt een drama om jeans te vinden. Bedankt voor de geweldige tip!

  Liefs,
  Kim / Vintage & Beauty

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wauw, ze zien er heel erg goed uit! Liefs, Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zien er goed uit! Eigenlijk koop ik ze altijd bij H&M! Weet precies welke maat ik nodig heb ook en doe ook wel een paar jaar met de broeken van €19,99 :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. De broeken zien er goed uit. Ik haal me broeken vaak bij Tally Weijl omdat die gewoon gelijk perfect zitten haha

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Broeken voor mij vinden is ook echt onmogelijk. Ik heb in verhouding tot de rest van mijn lichaam hele brede bovenbenen. Mijn broeken zijn dus altijd bij de sluiting veel te groot. Vorige week een broek bij de C&A gekocht, maar ook deze zit toch niet zo mooi aangesloten. De broeken van de Only bevallen mij nog het beste.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ze staan je heel goed! Ik ben ongeveer net zo lang als jou en mijn broeken hebben ook altijd te lange pijpen. Of, omdat ik wel heupen heb maar smalle enkels, naar mijn zin te breed aan de onderkant. Oftewel ik moet ook naar de C&A haha ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een koopjes! Ik ben erg blij met de broeken van Only en Levi's!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Super handig! Lekker goedkoop ook! Ik koop meestal mijn spijkerbroeken bij de Monki maar ik heb ze ook van Topshop en H&M.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Alleen in zin 1 herkende ik mezelf al, dus dit is echt een supertip! Thanks for sharing!! X

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Super herkenbaar dat broeken kopen een ramp is haha. Ik heb wel lange benen, maar geen heupen/kont, waardoor ik vaak het probleem had dat ie qua lengte wel goed was, maar boven veel te breed. Gelukkig heeft de H&M een super skinny met mooie lengte, dus ook bij mij is dat probleem opgelost :) Leuk artikel! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik heb hetzelfde probleem, maar dan andersom! Ik heb maatje 34 en ik ben 1.75 haha, broeken zijn mijn juist net te kort òf te groot.. Wat fijn dat ze bij de c&a een speciale collectie hebben zeg. Ik vind je broeken heel leuk :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wow, ik wist niets van het bestaan af van de kort-collectie bij C&A! Ik ben ook 1.60 en broeken zoeken die bij mij goed aansluiten is ook niet altijd even makkelijk. Bij de Primark vind ik de broeken nog wel kunnen én lekker zitten, maar ik heb ze inmiddels allemaal al gehad van de soft-collectie, haha. Bedankt voor deze geweldige tip! Einde van de maand september ga ik ook mijn slag slaan! :) Je hebt echt leuke broeken gekocht!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wow! Ik ben ook 1,60 en heb maat 38, maar ik vind het ook super moeilijk om broeken te kopen en kijk er ook altijd tegen op. Tegenwoordig bestel ik via internet omdat ik het gewoon niet leuk vind om te winkelen. C&A trekt mij nooit qua kleding maar nu ik dit zie dat ze een 'kort-collectie' hebben stap ik er zeker weer een binnen! Alvast bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. OMG ik moet echt asap naar de C&A. Zelf ben ik nog net iets kleiner dan jij dus weet precies wat je bedoelt. Super bedankt voor je tip!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat fijn dat je goede broeken kunt scoren bij de c&a. Ik haal ze altijd bij de h&m, daar kun je een lengte en breedte maat kiezen, ik heb erg lange benen dus ik moet altijd de grootste lengte maat hebben. Super fijn, want zo passen ze altijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hee wat grappig dat je hier over schrijft zeg! Ik heb vorig jaar ook een broek gekocht bij de C&A bij de short collectie en die zit bij mij ook super! Ik ga zeker volgende week even kijken naar nieuwe broeken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Thanks voor de tip!! Broeken vinden is echt een ramp haha

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Mooie spijkerbroeken! Ik ben eigenlijk al een tijd niet meer bij de C&A binnen gelopen. Vroeger kocht ik daar ook veel broeken. Mag ik trouwens vragen waar je de beker vandaan hebt waar je je make-up kwasten in zet op de 1e foto? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De beker heb ik een tijdje geleden gekocht bij de Xenos! Hij was toen wel in de sale, dus geen idee of hij nu nog in het assortiment zit!

   Verwijderen
 33. Wow fijn! Ik ben ook 1.60 en heb een iets voller figuur dan jij hebt, ik denk dat ik ook maar wat broeken bij de C&A ga kopen als de mijne versleten zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat fijn dat je bij de C&A goede spijkerbroeken hebt kunnen vinden! Wist helemaal niet dat er zoiets bestond als een Kort Collectie! Wat handig! Ik heb zelf ook altijd problemen met het vinden van mooie spijkerbroeken, niet perse door mijn lengte, die is redelijk gemiddeld, maar door mijn holle rug! :(

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Zo fijn als je een broek vindt die gewoon goed past. Ik heb dat met de &denim broeken van de H&M. De regular waist en dan mijn maat, zitten eigenlijk altijd perfect.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wat een plaatjes! Ik vind het altijd zo'n drama.. Spijkerbroeken kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Bedankt voor de tip! Ik koop mijn broeken meestal bij de Miss Etam of MS mode, maar daar zijn ze wel een stuk duurder.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Dit vind ik super leuk om te zien, bij veel winkels koop je een broek voor 40 euro, en jij koopt er gewoon 3 voor dat geld! Awesome!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Ik vind ze ook best fijn! Alleen zijn mijn favorieten wel te vinden bij ZARA :)

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Wow dat wist ik niet! Ga ook zeker eens bij de c&a langs want met mijn 1m57 moet ik altijd broeken versmallen en verkorten. Bedankt dat je dit met je lezers deelt!

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Ik lees de laatste tijd zoveel positieve dingen over de C&A, ik ontliep die winkel altijd een beetje maar ik denk dat ik binnenkort toch maar eens binnen stap! Leuke broeken heb je gescoord!

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Wauw, mooie broeken! En ook echt voor een goed prijsje! :)

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 43. De grijze spijkerbroek vind ik echt de mooiste van allemaal! Gave kleur hoor.

  BeantwoordenVerwijderen