Budgetfood | Stroganoff van varkensreepjes

Koken vind ik één van de leukste dingen om te doen. Dat de keuken na mijn kookavontuurtjes er altijd uitziet als een slagveld - daar hebben we het maar niet over. Sinds ik weer bij mijn ouders woon, kook ik natuurlijk een stuk minder vaak dan toen ik nog op mezelf woonde. Maar als ik dan weer de keuken in duik, vind ik het meteen weer leuk! Vorige week besloot ik weer eens even lief te zijn en een lekker avondmaaltje voor mijn ouders te koken. En dit is het geworden: Stroganoff van varkensreepjes. Onwijs makkelijk én heel lekker! Vandaag deel ik het recept met jullie.

Boodschappen (voor 4 personen):
- 600 gram aardappelschijfjes/aardappelpartjes
- 3 paprika's
- 500 gram varkensreepjes shoarma
- 2 uien (gesnipperd)
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 125 ml slagroom
- IJsbergsla

In een wokpan of hapjespan doe je een flinke scheut olijfolie. Daarin bak je de varkensreepjes mooi bruin. Ondertussen snijd je alvast de paprika's in stukjes en snipper je de twee uien. Je kunt ervoor kiezen om de aardappelschijfjes te frituren of te bakken. Wij hadden zin in lekker ongezond en gooiden ze dus in de friteuse.

Als de varkensreepjes gaar zijn, doe je de paprika en uien erbij. Dit geheel meng je door elkaar voor ongeveer vijf minuten. Daarna doe je de slagroom en tomatenpuree erbij en roer je alles goed door elkaar. Voor extra smaak, laat je het geheel nog een sudderen. Binnen vijftien minuten kun je het eten al op tafel zetten, ideaal!

Tip: serveer de stroganoff met ijsbergsla. Lekker fris!

16 opmerkingen:

 1. Dit lijkt me echt heerlijk! Ik vind koken ook heel erg leuk om te doen, maar ik woon zelf ook nog bij mijn ouders, elke avond koken zit er dus niet in. Dit ga ik zeker eens een keer uitproberen, het ziet er ook heerlijk uit, en het is inderdaad lekker makkelijk, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Makkelijk en het klinkt ook heel lekker! Ik had er nog nooit van gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk ideetje. Op die manier heb ik nog nooit varkensreepjes gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh dit ziet er lekker uit! Dit onthoud ik voor komend weekend :D

  Love, Eve

  www.thestyleblondie.com // www.eevsa.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hmmm, ziet er erg lekker uit! Dit ga ik zeker toevoegen aan mijn receptenboekje! Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. lekker zeg, ga ik ook eens maken!
  xo, cheyenne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hmm, ziet er echt heerlijk uit. Receptje opgeslagen! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh jum, dit ziet er echt heerlijk uit! Dank je wel voor het recept. Het recept ziet er ook heel makkelijk uit. Ik ga deze maken als mijn ouders op vakantie zijn! :)
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen