Budgetfood | Bananen cake - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Budgetfood | Bananen cake


Als het niet ongelooflijk ongezond en slecht voor je zou zijn, zou ik het liefst de hele dag door koekjes, cake, snoepjes en chips eten. Ja hoor, zelfs als ontbijt zou het er bij mij wel ingaan. Maar gelukkig ben ik zo verstandig om dat toch maar niet te doen. Maar zo nu en dan mag je jezelf best eens verwennen met wat lekkers. Op bijna elke foodblog kom je het recept voor bananenbrood wel tegen en het leek me altijd al leuk om zelf ook eens te maken. Ik zocht een recept uit, gaf er een eigen twist aan en tada: hier is mijn bananen cake!


Je kunt dit zo gezond en zo ongezond mogelijk maken als je wilt. Ik koos voor een middenweg die stiekem toch een beetje naar de ongezonde kant neigt. Bananenbrood wordt namelijk gemaakt met amandelmeel, maar dat kenden ze blijkbaar niet in de supermarkt waar ik altijd boodschappen doe. Toen moest ik iets vervangends verzinnen en besloot ik voor een wat zoetere variant te gaan: de bananencake. Dit is wat je nodig hebt:


 • Cakeblik (30 cm
 • (Staaf)mixer/blender
 • Kom
 • Garde
 • Deegroller
 • 4 rijpe bananen
 • 4 eieren
 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 2,5 theelepel bakpoeder
 • 65 gram pure chocolade
 • 40 gram geraspte kokos
 • Zout
Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden


De 4 bananen snijd je voor het gemak in plakjes en vervolgens doe je die in een kom en prak je ze fijn met een staafmixer. Als je een blender hebt, kun je die natuurlijk ook gebruiken om de bananen fijn te prakken.

Als het een mooi, egaal prutje is geworden, doe je één voor één de eieren bij je de bananen. Deze roer je er doorheen met een garde.

Vervolgens doe je het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en een snufje zout door het beslag. Weer goed roeren!

Dit is één van de leukste klusjes die er is in de keuken: chocolade fijnhakken! Je pakt een diepvrieszak (die zijn lekker stevig!) en daarin doe je de stukjes chocola. Vervolgens pak je een deegroller (het liefst een houten) en daarmee sla je zo hard als je kan op de chocola. Pas wel op dat je geen gat in het aanrecht slaat, A.U.B. Dit doe je net zolang totdat de chocola verbrokkeld is.


De chocola doe je vervolgens ook bij het mengsel, net als de 40 gram kokos. Deze kun je gewoon in een zakje kopen. Je roert het geheel goed door elkaar heen.


Daarna vet je het cakeblik in met boter, zodat de cake niet gaat aankoeken in de oven. Je giet het mengsel erin en als de oven warm is, kan je cake erin! De cake moet ongeveer 45 minuten in de oven, houd het tussendoor een beetje in de gaten. Je kunt een breinaald gebruiken om in de cake te prikken, als die er schoon uitkomt, betekent het dat je cake klaar is. 


En dan: smullen maar! Ik vind het echt een ongelooflijk lekkere cake. Hij is niet mega ongezond en voelt ook niet erg zwaar op je maag. Lekker als tussendoortje of voor op een feestje.

Ga jij deze bananen cake maken? 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

18 opmerkingen:

 1. MM lekker ! Ik ben gek op banaan, chocola én kokos!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeh deze combinatie lijkt me heel erg lekker! Bedankt voor de tip! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem14.7.14

  ziet er heerlijk uit , alleen houd ik niet van banaan..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aaah zo lekker! Leuk receptje voor nu in de vakantie ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bananenbrood is echt heerlijk! Ik maakt er elke week wel eentje, soms twee, het is zo verslavend lekker <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik baal zo dat ik geen oven heb! Ik moet eens kijken of het met een combimagnetron lukt, ik wil zo graag bananencake maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. lijkt me best lekker, heb het zelf nog nooit geproefd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wil hem ook nog zeker gaan maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. IK probeerde laatst bananenbrood in de broodbakmachine te doen, alle banaan was naar beneden gezakt hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wow ziet er echt super lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. YUMM!
  Ziet er heerlijk uit :-)
  Misschien vindt je het leuk om mee te doen aan mijn win actie?
  WIN: €50 shoptegoed voor Winkelstraat.nl; in een giveaway op mijn blog!
  €50 GIFTCARD VOOR Winkelstraat.nl GIVEAWAY HIER
  xo.
  FROM HATS TO HEELS

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Looks delicious! Ik ga het deze zomer écht een keer maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hell yes! Deze bananencake wordt morgen realiteit in mijn keuken, haha (: X

  BeantwoordenVerwijderen