Tips | Goed voorbereid op reis! - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Tips | Goed voorbereid op reis!
De zomervakantie staat alweer bijna voor de deur! Misschien heb je al vakantie of moet je nog een paar laatste dingen afronden op school en dan kan ook jouw vakantie beginnen. Ik ben benieuwd naar jouw plannen: ga je op vakantie naar een ver land of blijf je dit jaar gewoon in Nederland?
Ik ga deze zomer twee keer op vakantie, naar Mallorca en naar Duitsland. Ik heb er ontzettend veel zin in: bijna drie weken lang lekker uitrusten en genieten van de mooie omgeving. Maar natuurlijk wil ik wel graag goed voorbereid op reis. In dit artikel geef ik je tips die je helpen bij het voorbereiden van je vakantie.Tip #1 | Maak een inpaklijst
Een paar dagen voordat ik vertrek, maak ik een zogenaamde inpaklijst. Hierop schrijf ik alles wat ik mee moet nemen, van mijn opladers tot mijn knuffel en van mijn tandenborstel tot All Stars: alles komt op dit lijstje. Doe ik dit niet, dan vergeet ik altijd wat.
Dus, ben je een beetje chaotisch en wil je er zeker van zijn dat je al je spullen bij je hebt op vakantie? Begin dan ruim op tijd met het maken van een lijst en het inpakken van je koffer. Je kunt zo'n lijst bijvoorbeeld op je computer typen en bewaren, zo kun je hem elke keer weer opnieuw printen als je op vakantie gaat.

Tip #2 | Verspreid je bagage
Als je met meerdere personen op vakantie gaat, is het heel slim om je bagage over de koffers te verdelen. Mocht één van de koffers kwijt raken, dan weet je in ieder geval zeker dat iedereen een deel van zijn spullen gewoon bij de hand heeft. Straks sta je daar op je vakantiebestemming en kun je niet eens schoon ondergoed aantrekken! Tja, dan is het toch wel handig als je je spullen gewoon over de koffers verdeeld heb, wij doen dat thuis in ieder geval altijd!

De Hagia Sofia moskee is een must-visit als je in Istanbul bent!

Tip #3 | Oriënteer van tevoren
Ga je een verre reis maken? Gaaf! Dan zullen er vast allerlei dingen zijn die je graag in het land wilt zien. Als ik op vakantie ga naar het buitenland, oriënteer ik mezelf altijd goed van tevoren. Wat kun je allemaal doen op de plek van bestemming? Welke toeristische attracties móét je gezien hebben en waar kun je lekker eten? Zo haal je niet alleen het optimale uit je vakantie, maar kun je ook nog eens lekker genieten van de voorpret die je hebt. Vergeet ook niet aan vrienden en bekenden te vragen die al op jouw vakantiebestemming zijn geweest of zij nog tips hebben. Zij weten waar je moet zijn!


Tip #4 | Voor vertrek geld wisselen
Als je naar een land op vakantie gaat waar er niet met euro's wordt betaald, kan ik je van harte aanraden om van tevoren alvast geld te wisselen! Zo was ik laatst in Turkije, waar met lira's betaald wordt. De pinpas van een vriendin werd ineens geweigerd daar en tja, dan sta je in een vreemd land zonder geld. Niet echt handig!

Daarom is het heel slim om van tevoren al geld te wisselen. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van GWK Travelex. Hier kun je heel gemakkelijk een andere valuta bestellen en vaak al 24 uur na je bestelling ophalen bij een GWK Travelex vestiging (bijvoorbeeld in de grote stations en op vliegvelden). Bovendien bespaar je ook nog eens geld doordat je online bestelt, je hoeft namelijk geen provisie te betalen.
En vind je het toch fijner om in het land zelf te pinnen, dan is de Cash Passport betaalkaart misschien wel wat voor jou. Hier kun je voor vertrek een bepaald bedrag opzetten en in ponden, dollars of euro's wereldwijd betalen.

Tip #5 | Verzekering
Een heel saai onderdeel van je vakantie, maar misschien wel het belangrijkste! Als je naar het buitenland gaat, zorg dan alsjeblieft dat je verzekering in orde is. De kans dat er iets gebeurt is klein, maar áls er wat gebeurt, ben je niet blij als blijkt dat je verzekering niets dekt. Zo was ik twee jaar geleden op vakantie in Marmaris waar ik ook in het ziekenhuis belandde door uitdroging. Ik werd daar aan het infuus gelegd en mocht aan het einde van de dag het ziekenhuis weer verlaten. Oh ja, nadat ik een bedrag van 400 (!) euro had neergelegd. Gelukkig was ik goed verzekerd en kon ik het geld later gewoon terugvragen, maar het is natuurlijk onwijs vervelend als je het allemaal zelf moet betalen!

Ik ben benieuwd: heb jij nog tips om er voor te zorgen dat je goed voorbereid op reis gaat? 

Dit is een gesponsord artikel. 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

26 opmerkingen:

 1. Ik ben zo slecht in het plannen en organiseren van vakanties.. Ik ben echt chaotisch, dus deze tips kan ik wel gebruiken! :)
  Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een handige tips. Ik vogel alles van tevoren ook helemaal uit! Zo leuk om je lekker goed voor te bereiden voor een vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oehh wat een handige tips! Vooral de eerste! De rest regelen mijn ouders, maar ik zal ze dit zeker even laten lezen! Wat heerlijk trouwens dat je twee keer op vakantie gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijne tips! Vooral tip 1 en 5 vind ik altijd erg belangrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Handige tips! Ik maak vooraf ook altijd een lijstje. Word altijd zo chaotisch haha. Helaas ga ik dit jaar niet op vakantie :(

  Liefs,
  Kim / Vintage & Beauty

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn artikeltje! Ik ga ook twee keer op vakantie. Eerst met mijn ouders naar Toscane in Italië 2,5 week en later nog 4 dagen naar Rome met een vriend. Gelukkig hoef ik bij die eerste vakantie niet aan heel veel dingetjes te denken. Zo'n lijstje maken is wel heel handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Handig en ook al tips die ik uitgevoerd heb haha! Ik ben net terug uit Barcelona en ik kan stiekem al niet meer wachten om uberhaupt terug te gaan of van een andere vakantie te gaan genieten haha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een goede tips, ik maak ook altijd zo'n lijst! Deze zomer ga ik naar Kroatië, ik heb er echt zin in :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Handige tips! Komende donderdag ga ik lekker op vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super handige tips! De meeste kende ik al, behalve dat het handig is om je kleding & spullen te verspreiden over de koffers. Leuk artikel. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wel heel handige tips!
  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijne tips. Altijd goed om die nog eens zwart op wit te zien.
  Zelf ga ik niet op vakantie, maar wel handig om het even op een rijtje te zien.
  Veel plezier trouwens in Duitsland enzo

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Handige tips, een lijstje maken is inderdaad erg handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik maak ook altijd een lijstje met wat ik allemaal wil meenemen. Vaak bedenk ik (in m'n hoofd) gewoon ook al de outfits voor de dagen, tenminste als ik op een city trip ga.

  WOMANOUK (beauty and portrait drawings)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Super handig! Ik ben ook al druk aan het plannen voor mijn vakantie naar Engeland, een paar van deze tips komen dus echt goed van pas. Ik ga morgen bijvoorbeeld meteen geld inwisselen (:

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een goeie tips allemaal, heel veel plezier op reis deze zomer! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het voorbereiden brengt altijd al zoveel plezier mee vind ik. Dan krijg je echt al het gevoel dat het nog maar eventjes duurt voordat je op je bestemming bent :) Leuke tips.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Handig artikel! Met echte "ohja" tips, zo van dat moet ook nog inderdaad :-) fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Fijne tips, ik ga over 2 weken naar Mallorca :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik ga naar Rome over 2 weken :) Deze tips zijn daar heel erg handig voor! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuke tips! Ik maak ook altijd lijstjes enzo! Gelukkig werk ik op Schiphol en kan ik daar lekker m'n geld 'gratis' wisselen (geen extra kosten).

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik heb de 'pack this' lijst besteld! Erg handig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Die GWK heb ik al wat vaker voorbij zien komen en ga ik zeker doen. Dit jaar Turkije, dus ga van te voren geld inwisselen...

  BeantwoordenVerwijderen