NYC Natural Matte Foundation

Budgetmerk NYC komt weer met nieuwe foundations! Ik heb de afgelopen jaren al een heleboel soorten foundations geprobeerd en het is altijd weer een uitdaging om de perfecte foundation te vinden. Daarom vind ik het altijd leuk om wat nieuws uit te proberen, wie weet is het wel een nieuwe favoriet!


NYC vernieuwt haar Natural Matte foundation! Met een verbeterde formulie zorgt de Natural foundation voor een natuurlijke en egale huid die straalt en niet glimt tot wel 12 uur lang. Wauwie, dat klinkt heel erg goed! Er bestaan vrij weinig foundations die geen glans achter laten, eigenlijk poeder ik het altijd wel af. Daarom ben ik des te benieuwder of deze foundation écht mat is.

En niet alleen de foundation zelf, maar ook de verpakking is vernieuwd. De verpakking ziet er wat luxer uit door het zwart, maar nog steeds vind ik hem er vrij goedkoop uit zien. Persoonlijk maakt mij dat niet zoveel uit, het is immers ook een heel betaalbaar product!


Er zijn drie nieuwe kleuren: Ivory (001), Sand (002) en Soft Beige (103). Wat mij direct opvalt, is dat Sand zelfs donkerder is dan Soft Beige. Deze twee kleuren zijn zonder twijfel te donker voor mij, misschien dat 103 Soft Beige voor mij in de zomer nog zou kunnen, maar op dit moment is 001 Ivory perfect voor mijn lichte huidje!

De foundation is gelukkig niet dik of plakkerig, hij is lekker vloeibaar! Van links naar rechts zie je 001 Ivory, 002 Sand en 103 Soft Beige. Hier zie je goed dat 002 Sand donkerder is dan 103 Soft Beige. Bovendien heeft Soft Beige ook een wat rozere ondertoon dan Sand.

Als ik de foundations uitsmeer, zie ik direct dat ze inderdaad een stuk matter zijn dan de gemiddelde foundation. Vooral bij de lichtste kleur (001 Ivory) zie je heel goed dat deze mat is. Dat ziet er goed uit!

Dit is hoe mijn gezicht eruit ziet zonder foundation. Ik heb niet vaak last van puistjes of oneffendheden, maar voor de donkere wallen onder mijn ogen en voor een mooier, egaal resultaat, gebruik ik toch graag foundation.

En dit is hoe mijn huid er uitziet nadat ik de lichtste foundation heb opgebracht. Wauw, ik ben echt verrast! Mijn huid is mooi en egaal en de foundation dekt erg goed. En er is geen glansje te bekennen! Nu heb ik van mezelf ook geen vette huid, ik kan me voorstellen dat als je huid wat vetter is, dat de foundation dan alsnog glimmend is. Maar op mijn huid had ik geen compact powder nodig om hem af te poederen, ideaal!

Wat mij betreft is deze foundation echt een topper! NYC verrast mij keer op keer met haar fijne low-budget producten. Vanaf juli is de NYC Natural Matte foundation verkrijgbaar voor slechts €3,99 per stuk in 3 verschillende tinten. De foundation is exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

Wat vind jij van deze foundation? Zou jij 'm proberen? 

34 opmerkingen:

 1. De verpakking doet me een beetje denken aan de Action BB (of was het nou de CC) cream. Heb die nog niet getest, maar als de dekking zo goed is als deze ben ik blij:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij staat je heel mooi! Hij lijkt mij heel erg fijn, ik heb ook een andere foundation van nyc gehad en die werkte ook goed!
  Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig dat 102 donkerder is dan 103? Haha! De finish is heel erg mooi! Zie je de foundation niet zitten als je een droge huid hebt, juist omdat 'ie zo mat is?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg mooi resultaat! Je ziet duidelijk dat je gezicht matter is, in de tweede foto :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi resultaat geeft de foundation op je huid!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt heel goed zeg! Ivory zou voor mij dan ook perfect zijn haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ziet er goed uit! maar ik denk dat ik tussen de 1'ste en de 2'de in zit dus jammer dat er niet meer kleuren zijn, ik koop liever graag 1 kleur dan dat ik er 2 moet mengen..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hij staat je goed! De lichtste ziet er wel heel erg wit uit, maar op je huid valt het mee zo te zien. Het lijkt me een fijne foundation!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat klinkt heel goed, als er geen parfum in zit wil ik het wel proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Staat je goed het geeft een goed resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een super mooi resultaat! Ik gebruik nu een matte foundation van Catrice, maar mijn huid glanst vaak alsnog. Dus ik denk dat ik deze maar eens ga proberen, klinkt echt heel fijn. X

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ziet er super goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nice, denk dat voor mij de soft beige goed is! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ziet er heel mooi uit! Helaas zijn de lichtste kleuren in de drogisterijen altijd te donker voor mij én ik ben verliefd op Nars Sheer Glow.. Nooit meer een andere haha.

  WOMANOUK (beauty and portrait drawings)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb ook een NYC foundation, maar in de zomer meng ik die met een iets meer 'oranje' foundation van Bourjois. Dan heb ik de perfecte kleur voor mijn lichte huid zonder er grauw uit te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik denk dat ik het een keer ga proberen, ik gebruik eigenlijk al een jaar alleen BB cream maar opzich ben ik ook altijd wel nieuwsgierig geweest naar foundation!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Klinkt goed. Ik heb toevallig een nieuwe foundation nodig, misschien deze maar eens proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Lijkt me heel fijn, even kijken straks in juli!

  www.lovesbeautyfashion.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooi subtiel resultaat niet zo'n plamuur laag maar een natuurlijk laagje. Staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wauw, Ivory is echt superlicht! Het lijkt mij een hele fijne foundation.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wow, deze klinken echt fijn en ohhh, die Ivory is perfect voor mij! Ik ga ze snel aanschaffen als ze in juli in de winkel liggen. Het concealer potje van Catrice die ik heb heet ook Ivory dus ik denk dat dat wel een ideale combo is! :) Fijne review!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Woah, die moet ik hebben, fijne prijs :)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. ik hoor hier ook veel goede dingen over liefs xx

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Tegenwoordig is HD ( High Definition ) Technologie onderdeel van het dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan, film, fotoshoots, maar ook de camera van smartphone en tablets zijn HD. Natuurlijk is het blote oog ook High Definition.

  De Make Up For Ever HD Teint producten ontworpen met innovatieve formules om een ​​nieuwe generatie van make-up, die zowel onzichtbaar is op HD-camera’s, en het blote oog te creëren.

  Zodat elke vrouw kan genieten van een perfecte, natuurlijke en vlekkeloze teint. Wat vind jij van de HD foundation en als je het niet kent zou je het proberen?

  BeantwoordenVerwijderen