Citytrip | Brussel is mooier dan ik dacht!

Vorige week ging ik een paar dagen met school naar Brussel. Ik vind het altijd super leuk om nieuwe steden te ontdekken, ik hou dan ook wel van een citytripje op z'n tijd. Maar over Brussel hoorde ik niet veel positieve verhalen: het scheen een hele kleine en super moderne stad te zijn, er zouden weinig authentieke wijkjes en mooie gebouwen zijn. Nou, al die mensen hebben het toch even mooi verkeerd als het aan mij ligt! Want Brussel heeft me echt in positieve zin verrast. Kijk je mee naar de foto's van mijn Brussel-drie-daagse?We verbleven twee nachtjes in een jeugdherberg dichtbij het centrum van Brussel. De jeugdherberg heet "Centre Vincent van Gogh" en de geruchten gaan dat Vincent van Gogh hier ooit heeft geschilderd. Het was een erg basic, maar wel gezellige jeugdherberg! Zo was er een soort binnenpleintje met tuintje waar je heerlijk in de zon kon zitten.De eerste avond aten we in een restaurantje waar je een driegangen menu had voor slechts €12! Ik had soep als voorgerecht, een perfect bereide steak als hoofdgerecht en - hoe kan het ook anders - een echte Belgische wafel met slagroom en chocoladesaus. Heerlijk!

En je kunt België natuurlijk niet verlaten zonder dat je even een kijkje hebt genomen in één van de vele bonbonneries. Oh men, ik kon mezelf maar moeilijk inhouden. Tientallen soorten bonbons die allemaal roepen "Eet me, eet me!" Maar ik heb het kunnen weerstaan, applaus voor mezelf!

Mijn lieve buddy Belle uit Indonesië :-)


Wie zegt dat er geen mooie gebouwen zijn in Brussel, heeft het goed mis. Want ik kwam juist bijna alleen maar mooie, oude gebouwen tegen.

Woensdag hadden we de hele ochtend vrije tijd. Daar maakten we dankbaar gebruik van! Met twee Nederlandse studenten en Yade uit Turkije huurden we een fiets en gingen we door de stad fietsen. Het was even een gedoe, maar een half uurtje later hadden we toch alle vier een fiets. Je betaalt €1,50 als startbedrag en dan voor elk half uur €0,50. Echt mega goedkoop!

Op zo'n prachtig fietsje crossten we de stad door. Het ging niet altijd even makkelijk, want de fietspaden in Brussel zijn niet zo smooth als in Nederland. Maar ondanks al het gehobbel was het toch super leuk om te doen! Ook hier kwamen we weer prachtige gebouwen, mooie omgeving en zelfs een schattig marktje tegen.


Wie wil er nu niet in dit kasteeltje wonen? :)


Woensdag sloten we onze dag af bij het Europese Parlement. Daar konden we nog even lekker genieten van het zonnetje, in het gras... midden op een rotonde! Ja, het kan allemaal in België!

Ik was echt blij verrast door Brussel. Ook 's avonds hangt er een super leuke sfeer, daar heb ik jammer genoeg geen foto's van. De Grote Markt is echt een aanrader als je 's avonds lekker wat wilt eten of een typisch Vlaams biertje wilt drinken in een kroegje. Ik heb genoten van Brussel!

Ben jij wel eens in Brussel geweest? 

33 opmerkingen:

 1. Wat ziet het er mooi en gezellig uit! Echt mooie sfeerfoto's! Knao dat je je hebt in kunnen houden in de bonbonneries, ik zou dat niet kunnen haha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supermooi daar, ik wel er ook wel heen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Uh? Wie heeft je dan verteld dat Brussel zo'n kleine stad is en dat er zo weinig authentieke wijkjes en mooie gebouwen zijn? Klopt niets van. :-)
  Ik woon zelf in België en woon en werk niet zo ver van Brussel. Nou ja, sinds ik verhuisd ben woon ik er iets verder van, maar toch.
  Hoe heet het restaurantje waar jullie de eerste avond hebben gegeten? Valt goed mee van prijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's heb je gemaakt. Brussel is inderdaad een hele mooie stad. Ik wil er graag weer eens naartoe!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben een keer met school naar Brussel geweest en ik vond het daar toen zo geweldig! en de wafels natuurlijk, goddeeelijk!
  liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie foto's heb je gemaakt! Ik ben volgens mij nog nooit in Brussel geweest, dus het wordt eens tijd zo te zien haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou, ik woon in België en ben eigenlijk nog nooit in Brussel geweest. Misschien toch eens een bezoekje waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wil nog graag met mijn goede vriendin waarmee ik vlakbij Brussel ben opgegroeid, naar Brussel terug voor een paar dagen om alle bekende plekjes uit onze jeugd op te zoeken. Ik kwam jaren lang ieder jaar 1 of 2x in de stad maar sinds een jaar of 2 ben ik er niet meer geweest. Zou de stad graag als toerist willen bezoeken :) Het heeft veel mooie plekjes als je ze weet te vinden. Leuk verslag Nicole!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Brussel is echt een mooie stad, een tijdje terug ook geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Brussel ziet er idd erg mooi uit, ben er nog nooit geweest

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat ziet er inderdaad super mooi uit allemaal! Had ook niet echt positieve verhalen gehoord, maar wil nu toch wel eens naar Brussel!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een gave foto's heb je gemaakt zeg! heel mooi!
  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mijn ouders zijn ook een keer een weekend in Brussel geweest, het was ze ook erg bevallen. Het is er prachtig, ik wil er wel heel graag een keertje heen eigenlijk! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooie foto's! Ook al is het de hoofdstad van 'mijn' land, ik kom er zelf eigenlijk niet vaak. Jammer, want het is best een leuke stad :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een super mooie foto's heb je gemaakt! Brussel is inderdaad een hele mooie stad, ben er zelf ook een keer geweest. Ik zou er graag weer een keer heen gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Brussel ziet er op deze foto's inderdaad heel erg mooi uit! Ik ben er nog nooit geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wauw, wat een onwijs mooie foto's heb je gemaakt, Brussel is echt tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dat ziet er zeker leuk uit! Vooral die chocolade natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Brussel is en blijft altijd geweldig, leuke foto's trouwens! :) Ik kom er wel geregeld en ik blijf nieuwe plaatsen ontdekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat ziet het er leuk uit allemaal! Tof zeg! Ik wil ook nog eens een keer naar Brussel!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Brussel is geweldig!Een vriendin van mij woont daar dus ik kom er nog wel eens.X

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hele mooie foto's en ze stralen inderdaad de leuke sfeer uit die je beschrijft!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Brussel is een mooie stad! Leuke foto's heb je ook gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Mooie foto's. Ik vind Brussel wel leuk, maar zeker niet de leukste stad van België.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. wat een super leuk artikel met prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Meer dan genoeg mooie plekjes in Brussel :) Helaas is Brussel wel een pak vuiler en onveiliger dan andere Belgische steden... Geef mij maar Gent!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hele mooie foto's!

  www.liefslaaura.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een onwijs mooie foto's heb je gemaakt. Je gaat van Brussel houden zonder dat je er ooit bent geweest, gewoon door jouw sfeerfoto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik ben blij dat je mijn stad leuk vond! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wauw mooie foto's heb je gemaakt!
  Ik ben laatst ook naar Brussel geweest en vond het inderdaad ook een erg mooie stad!
  Vooral het grote plein in het midden van het centrum vond ik ontzettend mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wauw, wist niet dat Brussel zo mooi was! Nu wil ik er toch wel erg graag heen..

  BeantwoordenVerwijderen