Budget Interior Challenge #1 | Xenos

Na het grote succes van The Budget Fashion Challenge is het nu tijd voor een nieuwe uitdaging. In The Budget Interior Challenge draait het om hetzelfde idee, maar wordt de kleding vervangen door interieur items. Want wie houdt er nu niet van om haar kamer gezellig in te richten? Ik vind het in ieder geval heerlijk om zo nu en dan wat spulletjes in mijn kamer te vervangen voor iets nieuws: een leuk lampje, gezellige kaarsjes of een vaas met vrolijke bloemen. Dat is natuurlijk niet bepaald gratis, maar duur hoeft het zeker niet te zijn! In The Budget Interior Challenge laat ik zien hoe je jouw kamer een touch-up kunt geven als je niet zoveel geld te besteden hebt. Eens in de twee weken shop ik weer nieuwe items bij een winkel, waarmee ik mijn boekenkast gezellig maak. Vandaag trappen we af met een winkel die iedereen kent, dé place-to-be als je op zoek bent naar schattige én goedkope interieur spulletjes: Xenos!


Dit kastje staat naast mijn bed. Normaal staan er wat make-up spullen op, een spiegel en er slingert altijd wel wat rotzooi rond. Ik heb alles eraf gehaald en toen was het tijd om het kastje opnieuw gezellig in te richten!

Over Xenos
Ik denk dat iedereen Xenos wel kent: de mega goedkope winkel vol met leuke interieurspulletjes, maar ook is er genoeg te vinden voor de creatievelingen onder ons en er wordt zelfs eten verkocht. Ik vind het in ieder geval een super leuke winkel en ik kom er nooit met lege handen uit.
Toen ik de Xenos in liep, viel me meteen op dat er op heel veel spulletjes een korting van maar liefst 50% gold! Daar gaat mijn low-budget hart zeker sneller van kloppen, dus ik heb heel veel leuks ingeslagen. Kijk je mee?

Als eerste liep ik tegen deze schattige fotolijstjes aan. Ik besloot spulletjes bij elkaar te zoeken die in één stijl waren, ik ging voor bruin, zilver en wit. Ik kan je alvast verklappen dat ik zoveel leuke spullen vond, dat deze fotolijstjes er niet eens meer bij pasten!
Prijs: €1 per stuk


Ik vind zulk soort decoratieve letters altijd heel erg leuk! Ik heb ook een houten "LOVE" op mijn kamer staan en deze kartonnen "HOME" vond ik meteen heel tof. Echt een eye catcher.
Prijs: €0,49


Dit kistje past natuurlijk perfect bij de HOME-letters! Het leek me handig om hier sieraden of make-up in op te bergen.
Prijs: €2,99


Kaarsjes mogen echt niet ontbreken in mijn kamer! Of het nu midden in de winter is of hartje zomer - 's avonds brand ik eigenlijk altijd kaarsjes. Het staat gewoon zo gezellig! Deze kleuren passen perfect bij de rest van de spulletjes die ik kocht.
Prijs: €0,75 per stuk


Mijn make-upkwasten en oogpotloden had ik nu in twee oude bakjes van de kringloop staan. Die waren echt toe aan vervangen! Bij de afdeling met badkamerspullen liep ik tegen deze twee witte mokken met een onderkant van kurk aan. Ik vond ze meteen geweldig! Ook deze waren met 50% korting, kaching!
Prijs: €1,25 per stuk


Deze vond ik meteen zo leuk, dit is echt mijn stijl op het gebied van interieur! Ik ben sowieso dol op glazen vaasjes en het bakje waar de vaasjes instonden vond ik ook heel leuk. Die ging zeker met mij mee naar huis!
Prijs: €1,99


En natuurlijk mogen een paar mooie bloemen in de vaasjes niet ontbreken! Aangezien ik echt dramatisch ben op het gebied van plantverzorging, ga ik altijd veilig voor de nepbloemen.
Prijs: €0,99 per stuk


En dit is hoe mijn kastje er naar afloop uit zag. Ik vind het er zó leuk uit zien! Omdat ik mijn kastje ook niet overvol wil zetten, heb ik besloten om de fotolijstjes toch maar weg te laten. Die hebben inmiddels een ander plekje gekregen in mijn kamer!


En dan nu de belangrijkste vraag: wat kostte deze mini make-over mij?

Ik heb mijn hele kastje een make-over kunnen geven voor iets meer dan €12! Wauw, ik had echt niet verwacht dat het voor zo weinig geld kon.

Ik hoop dat jullie deze nieuwe budget challenge leuk vinden! Over twee weken staat er weer een nieuwe Budget Interior Challenge online, dus blijf mijn blog in de gaten houden.

Waar koop jij meestal interieurspulletjes voor in je kamer? 

47 opmerkingen:

 1. Wauw, dat je voor zo weinig geld je kamer zo leuk kan maken! Ik vind het geheel erg leuk bij elkaar staan, en die bekers voor je kwasten vind ik zo gaaf! Wat ik zelf nog wel zou doen, is met een tuinschaar een stukje van de stelen van de bloemen afknippen, dat staat denk ik nog net iets mooier. Maar het ziet er goed uit, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk artikel ! Ik ben zelf ook al bezig om mijn uitzet een beetje bij elkaar te sparen, dus dit artikel is zeker handig :)
  Je kastje is erg leuk geworden !

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele leuke challenge, het is erg mooi geworden!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke challenge weer! Heel leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt weer prachtige spulletjes voor een prikkie bij elkaar gezocht. Heel leuk gedaan en het staat echt super mooi en sfeervol!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Xenos is zo leuk, je hebt ook weer geweldige dingen gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk dat je zo weinig geld hebt moeten uitgeven.
  Ik heb hier zelf niet zo veel decoratiespulletjes staan. Ik koop liever iets echt moois, dat dan misschien wat duurder is, zoals een mooi groot schilderij of en mooie staanlamp, dan dat ik allerlei goedkope spulletjes en prulletjes bij elkaar zet. Zo heb ik ook minder om af te stoffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het staat echt heel knus!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wat een super leuk resultaat! Xenos is echt een van mijn favo winkels en jouw foto's geven precies weer waarom. Een mooi interieur voor een budget prijsje!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke challenge! Het eindresultaat is een stuk gezelliger en warmer:)

  xx Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat heb je dat leuk gedaan! Heel tof dat je deze budgettips geeft. I love budget shopping!

  Liefs,
  Kim / Vintage & Beauty

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Echt een leuke challenge en je hebt er echt iets moois van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat is het superleuk geworden zeg! Ik vind die bloemen de boel echt opfleuren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Xenos is zo leuk! Echt een winkel waar ik zeker heen ga als ik uit huis ga :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel leuk om te zien, je hebt het echt leuk ingericht! De spulletjes zijn heel tof en ook lekker goedkoop. Nep bloemen zijn inderdaad altijd een goede optie, ik kan zelf ook echt niet voor planten zorgen. Ik denk dat het er trouwens dat die bloemen misschien wat beter uit de verf komen als je een stuk van de stengel afknipt, ze zijn wel erg lang nu ;) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jeetje ziet er echt heel erg leuk en vrolijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je hebt het echt ontzettend leuk ingericht!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Super schattige spulletjes. Ik haal meestal mijn spulletjes bij xenos.
  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat leuk dat je dit doet met interieur dingen doet! Je hoeft dus helemaal niet veel geld kwijt te zijn voor een kleine make over. leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ziet er ineens veel gezelliger uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuk! Dat HOME kun je ook nog schilderen en pimpen!

  lovesbeautyfashion.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik hou hier wel van, wat een super leuke items!!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Heel erg leuk heringericht! En inderdaad echt budget! Jammer dat we in België geen Xenos hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een leuke items allemaal ! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Dit is echt een heel origineel en leuk concept! Je hebt er iets moois van gemaakt! Ik wou dat we ook een Xenos in Antwerpen hadden :(

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ziet er gelijk een stuk gezelliger uit! Leuk gedaan :D

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Zo schattig! Ik zag vandaag in het foldertje ook weer zo ontzettend veel leuke spulletjes±

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Super leuk! Ik vind het idee van het artikel ook erg leuk, maar wat een leuk resultaat. Ik hou hier ook altijd van. Ga toch nog maar eens kijken:)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Superleuk idee! Leuke spulletjes heb je uitgekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Die bekers met aan de onderkant kurk zijn leuk zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Leuk, een nieuwe challenge! Vond de fashion versie al zo leuk (: Je make over is heel schattig geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Leuke challenge! Ziet er echt heel leuk uit het kastje.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wauw, wat een leuke items en voor een schitterend prijsje! :)

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Echt geweldig dat je weer zo'n challenge doet alleen voor het interieur! Hier ga ik zeker inspiratie uithalen want mijn kamer kan ook weleens een mini make-over krijgen. :) Je kastje is heel leuk opnieuw ingericht en die kwastenhouders zijn zoo leuk! Ik ga volgende week snel kijken!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat een leuk idee om de budget challenge voor je interieur te doen!
  Het resultaat is erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. weer zo'n leuke challenge! die home-letters vind ik ontzettend leuk!
  liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ik vind de kartonnen HOME niet zo leuk, zou hem dan eerder nog wat opleuken met verf, glitters of washi tape. Ook zou ik de lange stelen van de bloemen korter maken, vind ze zo wat te lang. Het past niet bij het geheel.
  Verder vind ik Xenos wel een hele leuke winkel en zie er te vaak leuke dingetjes!

  BeantwoordenVerwijderen