How to | Ooglook met paarse mascara - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

How to | Ooglook met paarse mascara


Een tijdje geleden schreef ik over deze toffe gekleurde mascara's van Miss Sporty. Vooral over de paarse mascara was ik erg enthousiast! Veel van jullie waren benieuwd hoe je nu een ooglook maakt met zo'n opvallende, gekleurde mascara. Stiekem was ik zelf ook wel benieuwd hoe een ooglook met paarse mascara er uit zou zien en dus ging ik de uitdaging aan.


Als eerste begin je met een goede basis voor je ooglook: oogschaduwbasis! Hiermee wordt de intensiteit van de kleuren veel sterker en blijft je ooglook ook nog eens langer zitten. Ik gebruik hiervoor de oogschaduwbasis van ARTDECO.

Dit zijn de kwasten die je nodig hebt voor de ooglook: een fluffy bledingkwast, een wat smallere kwast voor je arcadeboog, een plat oogschaduwkwastje en een klein, schuin afgesneden kwastje.

Je begint met een lichtgrijze/zilveren kleur onder je waterlijn en in je binnenste ooghoek. Hiervoor gebruik ik de lichtste kleur van het Bourjois Smoky Eyes palette in de kleur 01 Gris Dandy. Dit breng ik aan met het schuin afgesneden kwastje onder mijn waterlijn en in mijn binnenste ooghoek.


Om het nog wat intenser te maken, gebruik ik de lichtste paarse kleur uit het Miss Sporty Cat's Eyes Palette in de kleur 008 Purple Miaoww. Deze breng ik wat dichter tegen mijn waterlijn aan, over de zilveren kleur. Hiervoor gebruik ik weer het schuin afgesneden kwastje.Op mijn bewegend ooglid breng ik de op twee na lichtste grijze kleur aan uit het Miss Sporty Cat's Eyes palette in de kleur 007 Black Kitty. Hiervoor gebruik ik het platte oogschaduwkwastje.

De buitenste ooghoek wil ik extra opvallend maken en daarvoor gebruik ik de twee donkerste kleuren uit het Miss Sporty Cat's Eyes paltte in de kleur 007 Black Kitty. De zwarte kleur breng ik echt alleen in de buitenste hoek aan, de op één na donkerste kleur gebruik ik in de arcadeboog.

Met het schuin afgesneden kwastje en de donkerste kleur uit het Miss Sporty Cat's Eyes palette in de kleur 008 Purple Miaoww breng ik nog een subtiel paars lijntje aan langs mijn wimperrand.

En dan is het tijd voor de paarse mascara! Ik breng deze lichtjes aan op mijn wimpers, zodat het niet te extreem wordt. Doordat je al subtiel wat paarse kleuren in de rest van je ooglook hebt verwerkt, past de paarse kleur van je mascara goed bij de rest van je ooglook.

En dit is de full face foto! Ik ben er nog steeds niet helemaal over uit wat ik nu van het resultaat vind. Aan de ene kant vind ik het wel tof, maar aan de andere kant vind ik het misschien toch wel te extreem. Naar school zou ik het sowieso niet dragen, misschien naar een feestje, maar ik denk dat ik toch liever voor een zwarte mascara ga!

Wat vind jij van deze ooglook? Zou jij het aandurven om paarse mascara te dragen?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

30 opmerkingen:

 1. Ik vind het wel wat hebben eigenlijk! Mooi gemaakt:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi effect de paarse mascara, staat goed bij je groene ogen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gewaagde kleur & combinatie. Ik vind het je heel erg mooi staan. het accentueert je ogen extra mooi. Zelf zou ik het alleen niet durven denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De combinatie is wel heel erg stoer, maar ik zou het niet naar school dragen. Blauwe mascara doe ik nog wel, maar van een afstandje kan dit misschien wit lijken? Hm, ik weet het ook niet, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw wat een mooie look heb je gemaakt! Het staat je echt ontzettend goed, love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke en originele look! De paarse mascara staat je heel goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat bijzonder! Is weer eens wat anders! :) Denk dat het best wel leuk is voor de zomer!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het staat je heel erg gaaf! Ik ben wel benieuwd naar die gekleurde mascara's!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind dat je een hele mooie look hebt gemaakt zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goede inspiratie! Ik ga denk ik vandaag voor blauwe mascara :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh, wat staat dat je goed! Ik draag eigenlijk nooit gekleurde mascara, maar wist dan ook niet dat het een look zó mooi kon aanvullen. Heel mooi gedaan! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wow ja wel opvallend! Maar ik vind het mooi :). Leuk voor een feestje!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het is echt heel mooi geworden! Staat je goed! Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een gave look is het geworden! Ik vind de paarse mascara je heel goed staan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik vind het best wel mooi, hoor!
  Eefje

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wauw, ik vind die look echt super mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ziet er heel gaaf uit! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wauw, apart. Maar je kan het goed hebben :) Ziet er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik vind het super mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. En toch vind ik het je wel leuk staan. Ik zou er zelf ook niet voor kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Het staat je wel goed, maar ik zou het zelf ook niet aandurven.
  Misschien kan je eerst zwarte aanbrengen en deze er dan zachtjes overheen?
  Zo heb je misschien een iets subtieler effect? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. het is echt een super mooie look geworden, deze kleur staat je echt geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Superleuk! Voor overdag zou ik alleen de onderwimpers doen, maar voor een feestje vind ik het heel leuk! Het staat echt goed bij je ogen! :)
  Liefs, Ypie

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik vind het heel erg mooi, ..erg vrolijk !

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Staat je goed!

  xxx

  http://lovesbeautyfashion.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wow, wat ontzettend tof dit! Echt heel gaaf en de kleuren staan je ook echt prachtig. Het heeft echt iets, maar ik snap ook wel weer dat het niet echt iets is voor naar school, niet heel basic ofzo. Die laatste foto is echt heel mooi!
  Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wauw, ik vind de combinatie van de paarse mascara met de oogschaduw die je ophebt heel mooi gecombineerd!

  BeantwoordenVerwijderen