DIY | Animal Jar

Woeeh, eindelijk weer eens een DIY! Ik wilde al eeuwen deze DIY maken, maar het kwam er maar nooit van. Een tijdje geleden zag ik deze leuke DIY van Jennie en toen dacht ik ineens weer aan de Do-it-yourself die ik zelf al heel lang wilde maken, namelijk een toffe Animal Jar! Lees snel verder hoe je heel gemakkelijk deze leuke potjes kunt maken.

Dit zijn de dingen die je nodig hebt: een kwast (kies voor een niet al te dunne, maar ook zeker niet al te dikke kwast), een glazen potje met deksel (bijvoorbeeld van groenten of appelmoes), plastic diertjes (ik kocht deze op de rommelmarkt voor €0,10 per stuk, maar volgens mij zijn ze ook verkrijgbaar bij de Action) en verf (deze kocht ik in een hobbywinkel.)

Ik koos voor zilveren verf, aangezien mijn kamer blauw is met zilveren details. Bovendien vind ik het er ook gewoon heel mooi en chique uit zien! Als eerste verf je de deksel van het potje. Hierboven zie je de deksel nadat ik één laag heb aangebracht. Hier ziet het er nog niet uit, maar je laat het eerst even drogen voordat je laag twee aanbrengt.

Terwijl de verf op de deksel droogt, kun je alvast het diertje verven. Ik ging voor deze leeuw, Rawrrr.

En zo ziet het eruit na één laagje. Bij DIY's die ik zag op andere blogs, gebruiken ze vaak spuitverf (eerst wit en dan de definitieve kleur), maar ik moet zeggen dat verven met een kwast eigenlijk ook prima ging. 

De verf die ik gebruikte, droogde vrij snel. Na ongeveer 20-30 minuutjes was de deksel al droog en kon ik de tweede laag aanbrengen. Hier zie je dat het al een stuk beter dekt, maar helaas komen er wel wat strepen op de deksel. Ik dacht eerst dat dit heel lelijk zou worden, maar toen de verf helemaal was opgedroogd, zag het er eigenlijk heel egaal uit en waren de strepen verdwenen!

Ik heb alles een dag laten drogen en daarna het diertje op de deksel geplakt. Je kunt hiervoor een lijmpistool gebruiken, maar ik heb gewoon secondelijm gebruikt en dat ging ook heel goed. Er blijven geen dikke klodders achter en het diertje blijft super stevig op de deksel zitten. 

En zo ziet je Animal Jar eruit als hij helemaal klaar is! Je kunt er van alles in doen: lekkere snoepjes (moeilijk om vanaf te blijven...), je verzameling ringen of washitapes.

Ga jij deze DIY ook maken? 

45 opmerkingen:

 1. Wat een super originele DIY! Ziet er echt heel erg mooi uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een onwijs tof idee! Echt zo simpel om te doen met zo'n tof resultaat ^^.

  Liefs,
  Kim / Vintage & Beauty

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zijn echt superleuk! De H&M verkoopt ze nu ook!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk! Ik wist helemaal niet dat H&M ze ook verkoopt, nu ben ik wel benieuwd. Snel even kijken :)

   Verwijderen
 4. Aaaah wat een leuke & originele DIY!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wil hem al zo lang maken sinds ik hem zag op pinterest :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuke diy! Ziet er echt heel schattig uit! Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit is zo gaaf! Ik wil dit ook maken alleen heb ik niet van dit soort potjes! De komende tijd maar even groeten uit pot eten dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is een heel leuke DIY, en vooral het feit dat je het gewoon met een kwast geverfd heeft spreekt mij erg aan...(ik ben dus niet zo van de spuitbussen) en de keuze voor de zilverkleurige verf vind ik superleuk en erg apart....
  Je hebt een schattig potje gecreeerd, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha geweldige DIY dit :D Die van Jennie was ook echt awesome (:

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Grappig bedacht en heel makkelijk te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dit is echt een super leuke DIY:)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een tof idee! Echt leuk om een simpele pot op te pimpen hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super creatief! Dit wil ik wel eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wauw, wat een leuke DIY! Het resultaat is geweldig! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Super leuk gedaan!
  Een vriendinnetje van mijn heeft dit ook en het staat echt heel vrolijk :)

  XO

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een superleuke en originele DIY zeg! Deze ga ik binnenkort ook maken in het zilver zoals jij hebt, vind ik echt een toffe kleur en uiteraard met een leeuw erop (mijn sterrenbeeld en lievelingsdier). :)
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk! Waar heb jij die marshmallows van? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die komen van de Action! Een zakje kost volgens mij maar iets van 50 cent!

   Verwijderen
 18. Echt heel erg leuk! Zo zie je maar dat je die speelgoed diertjes op kan pimpen tot hippe decoratie :D

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heel erg leuk! En lekker simpel. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ziet er echt leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een leuke diy!
  Ook leuk dat je er marshmallows in hebt gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mijn moeder doet dit ook altijd, het gehele huis staat inmiddels vol ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik heb deze DIY al meerdere keren voorbij zien komen, hij is goed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wow, ziet er echt heel gaaf uit! Zo leuk dat je met een simpel speeltje zo'n mooi potje kan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. wat een super leuke diy!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. wat super leuk bedacht joh! heel leuk gedaan liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Echt leuk bedacht! Zo zie je maar wat je van simpele potten kan maken.
  Liefs,
  Denise

  BeantwoordenVerwijderen