Budgetfood | Shoarmataart met sla en knoflooksaus - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Budgetfood | Shoarmataart met sla en knoflooksaus


Eten, ik ben er dol op! Toen ik nog op mezelf woonde, kookte ik elke dag en verscheen er ook elke week een Budgetfood recept op Cocogold.nl. Sinds januari woon ik weer bij mijn ouders en ja, dan wordt er ineens weer dagelijks voor je gekookt! Stiekem toch wel heel erg fijn :) Maar toch blijf ik koken heel erg leuk vinden en dus hielp ik mijn moeder vorige week met het maken van dit super lekkere gerecht: Shoarmataart


Als eerste verwarm je de oven voor op 180 graden.  Daarna haal je zes plakjes bladerdeeg uit de diepvries. Wacht tot deze zijn ontdooit en leg ze vervolgens op een bakplaat die je bekleed hebt met bakpapier. Het is de bedoeling dat de zes plakjes aan elkaar blijven zitten, dus kun je doen door twee plakjes bladerdeeg een stukje over elkaar heen te leggen en ze vervolgens met een vork aan elkaar te plakken.

Voor het beleg heb je maar een paar ingrediënten nodig:

Voor 4 personen:
- 425 gram shoarma
- 1 zak gesneden witte kool (300 gram)
- 1 zak ijsbergsla met tuinkruiden (200 gram)
- 2 uien, gesnipperd
- 2 el olijfolie
- peper en zout

Snijd als eerste de ui en verhit in een (wok)pan de olijfolie. Hierin fruit je de ui voor ongeveer één minuutje. Daarna voeg je de shoarma toe (3-4 minuten bakken). Als de shoarma gaar is, voeg je de kool erbij en het geheel roerbak je ongeveer 5 minuten. Vergeet ook niet om peper en zout naar smaak toe te voegen! Het mengsel leg je vervolgens op het bladerdeeg.

Daarna doe je de taart 15 minuten in de oven. Daarna haal je hem eruit en dek je hem af met aluminiumfolie. Vervolgens doe je hem nog een minuut of 15 in de oven. De sla kun je over de taart verdelen, maar je kunt het ook los serveren. En vergeet vooral niet de knoflooksaus, die is echt onmisbaar!

Dit is één van mijn favoriete gerechten, het is ZO lekker, goedkoop en ook nog eens megasimpel om klaar te maken! Ideaal dus als je een student bent!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

23 opmerkingen:

 1. Wauw dat klinkt lekker! Wat een heerlijke tip, yummie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmm dit lijkt me heerlijk zeg, wat een handig recept :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hm, dat klinkt lekker! Ik ben zelf meer fan van gyros, dus dan zou ik de shoarma voor gyros vervangen, maar het lijkt me heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er goed uit, maar 'ns proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh het is nog vroeg maar dit zou er zooo in gaan heerlijk! bedankt meid voor het geweldig miss sporty pakketje ik ben er onwijs blij mee! ik ga er nog een unboxing video van maken en het reviewen! liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. NomNomNomNom dat ziet er heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh deze shoarmataart moet ik echt aan m'n lijstje met 'dit kan ik maken'-gerechten toevoegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh god, wat klinkt dat héérlijk. Ik houd ook zo van eten, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit is echt een leuk gerecht! Nooit aan gedacht. Het ziet er lekker uit:)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ziet er heerlijk uit Nicole!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat ziet dat er lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. dit ziet er erg lekker uit ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 13. die ga ik echt is maken binnenkort!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat leuk en orgineel....dit ga ik echt deze week maken..(denk denk denk)....ik heb nog shoarma in de vriezer, bladerdeeg ligt er ook in...ohhhhh ik heb echt alles hiervoor al in huis...Dank je wel
  ! ik weet wat ik vandaag of morgen eet...Leuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat is heerlijk, wij eten het thuis ook wel eens! :)
  En toevallig vandaag ook haha.

  BeantwoordenVerwijderen