MUA Matte Palette - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

MUA Matte Palette


Hola! Tijd voor weer een prachtig product uit de Make Up Academy collectie. Nog een weekje of twee en dan zijn de producten van MUA verkrijgbaar bij de geselecteerde Kruidvat filialen. Ik denk dat de paletten misschien wel de bekendste producten zijn uit de collectie. Ik heb dan ook al veel goede verhalen gehoord en mooie swatches gezien van het Undressed en Undress Me Too palettes. Ik kon mijn geluk dan ook niet op toen ik een MUA palette in mijn goodiebag vond, woehoe! Dit is een nieuw palette uit de Lente collectie: het Matte palette. Tien prachtige, matte kleuren. Ik ben benieuwd of het wat is!


De verpakking vind ik mooi! Niet extreem luxe, maar het kan zeker slechter. Er zitten tien verschillende kleuren in, voornamelijk nude kleuren en één opvallende, blauwe kleur. 
Op de achterkant van het doosje staan ook de namen van elke kleur, super handig!

Van links naar rechts: Unwrap - Butter - Bare - Taffeta - Fade
Tijd voor de swatches! Nu staan low-budget merken er helaas om bekend dat hun matte oogschaduwkleuren meestal niet denderend zijn. Misschien dat MUA toch het tegendeel bewijst? Helaas, ook deze matte oogschaduwkleuren zijn niet bepaald gepigmenteerd. Vooral de bovenste vijf kleuren vallen erg tegen. Het was eigenlijk onmogelijk om ze te swatchen, terwijl ik toch een paar keer met mijn vinger over elke oogschaduw ben gegaan.

Van links naar rechts: Penny - Chino - Truffle - Fog - Smoke
De donkere kleuren vallen gelukkig wél goed uit. Zoals je ziet, zijn deze kleuren een stuk beter gepigmenteerd dan de vijf lichte kleuren. Maar nog steeds ben ik niet helemaal weggeblazen. Ik heb wel eens beter gezien!


Met behulp van een goede oogschaduwbasis (ARTDECO) lukte het wat beter om de kleuren intenser over te brengen. Over de ooglook die ik ermee heb gemaakt, ben ik over het algemeen wel tevreden. Ik gebruikte de kleur Chino op mijn bewegend ooglid en de kleuren Truffle en Smoke in mijn arcade boog. De allerlichtste kleur (Unwrap) gebruikte ik als highlighter, maar die is echt niet te zien. 


Al met al kan ik niet zeggen dat ik razend enthousiast ben over dit palette. De pigmentatie is gewoonweg niet wat ik ervan had gehoopt. De lichtste kleuren zijn bijna niet te zien en alhoewel de donkere kleuren toch al een stuk beter zijn gepigmenteerd, zijn ze nog steeds niet om over naar huis te schrijven. Bovendien vind ik dat als je een palette koopt, alle kleuren evengoed gepigmenteerd moeten zijn. Je koopt geen palette voor twee of drie mooie kleurtjes. Daarom vind ik dit palette geen aanrader. Binnenkort ga ik proberen het Undressed of Undress Me Too palette te scoren. Deze ga ik natuurlijk ook reviewen en hopelijk ben ik daar wat enthousiaster over!
Je vindt het Matte Palette van MUA bij Kruidvat (vanaf halverwege april) voor €7,49.

Wat vind jij van dit palette? En heb jij al wel eens een palette van MUA uitgeprobeerd?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

31 opmerkingen:

 1. Jammer zeg dat het palette een beetje een tegenvaller is! Had ik niet verwacht. Ik ben super benieuwd naar wanneer MUA hier in de Kruidvat komt te liggen, dan wil ik gelijk allemaal dingen testen ... maar dit palette dus niet ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op je hand leken de kleuren best mooi, jammer dat hij tegenvalt! En voor de prijs zal ik hem nu ook niet halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mweh, jammer! De kleurencombi van het hele palette is juist zo mooi! Ik zou nog wel graag het nude palette willen proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat de lichte kleuren wat wegvallen, de andere kleuren zien er wel erg mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer dat het zo tegenvalt! Ik vind de pigmentatie er in de swatches er inderdaad ook niet zo goed uit zien. Ik hoop met je mee dat de andere paletjes/producten wat meer enthousiasme 'opwekken' hihi. Liefs, Stella.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat hij een beetje tegenvalt, het zijn wel erg mooie kleurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mooi palette ziet er best wel goed uit misschien iets meer van op doen?
  liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jammer dat hij tegenvalt, het palette zelf ziet er echt prachtig uit. Ik twijfel alleen of ik iets van MUA in Nederland ga kopen of in Londen haha :-) XX

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Waaauw mooie ooglook heb je gemaakt hoor! Jammer dat die zo tegenviel. Ik kan niet wachten totdat MUA in de winkel komt ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Vreemd, de andere palettes (die met de ronde oogschaduws) zijn echt fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jammer dat de kleuren niet zo sterk zijn, maar de look die je hebt gemaakt is wel weer mooi(:

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jammer dat het tegenvalt!
  Het leek me zo'n mooi palette...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat jammer dat 'ie niet zo gepigmenteerd is! Je ooglook vind ik trouwens wel heel goed gelukt. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik had hier wel veel meer van verwacht zeg! Je look is mooi gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik had een betere pigmentatie verwacht, toch vind ik 'm nog best mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Die lichte kleuren vallen een klein beetje tegen, maar die donkere kleuren vind ik dan wel weer erg mooi! Ach, voor die prijs vind ik 't al helemaal prima ;) Looking good!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Op je ogen ziet het er prachtig uit! Mooie ooglook!
  Liefs, Ypie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Jammer, maar de ooglook vind ik er wel heel mooi uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wel een mooie verpakking en look, jammer dat de bovenste kleuren niet goed gepigmenteerd zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik had echt verwacht dat de pigmentatie van iedere kleur goed zou zijn! Nog steeds staat ie op m'n lijstje, want ik vind het een heel mooi palette! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mooie kleuren! Had de pigmentatie wel beter verwacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. De kleuren zijn wel mooi, maar jammer dat de pigmentatie wat minder is.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Jammer dat die tegenvalt, ik vind de kleuren wel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wel jammer van de matte kleuren

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat jammer, je look vind ik prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Jammer dat je 'm tegen vindt vallen. Die blauwe kleur ziet er wel gaaf uit! Je ooglook is ook mooi.
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Die lichte kleurtjes vind ik altijd fijn om als basis te gebruiken onder mijn ooglook. Zo blend het naar mijn idee net iets mooier.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik heb nog nooit palettes van MUA geprobeerd, ben heel benieuwd wanneer ze in onze Kruidvat komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Oh jammer dat matte kleuren vaak zo tegenvallen! Gelukkig heeft MUA ook fijne oogschaduw palettes in het assortiment. Ik ben fan van het Smokin' palette en het Undress Me Too palette!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hou, ik vind de oogmake up heel erg mooi, maar als je de kleuren op je hand ziet, dan kan ik niet zeggen dat ik warm loop voor dit palette...

  BeantwoordenVerwijderen