Flapoorstickers: ervaring & review

Sinds mijn interview in de VIVA, weet de hele wereld dat ik flaporen heb. Doordat ik mijn haar altijd los draag, valt het bijna niemand op. Gelukkig heb ik helemaal geen problemen met mijn flaporen, eigenlijk vind ik het wel leuk, het is toch iets unieks! Maar natuurlijk heb ik me wel eens geprobeerd voor te stellen hoe het eruit zag als mijn oren gewoon recht stonden. 

Toen ik jonger was, heb ik heel vaak met plakband en kneedgum voor de spiegel gestaan om mijn oren naar achteren te duwen, maar natuurlijk werkte dat niet. Toen ik op Girlscene een artikel las over Flapoorstickers, werd ik meteen nieuwsgierig. Magische stickers die ervoor zouden zorgen dat je oren weer recht staan? Dat moest ik uitproberen!


Wat zijn flapoorstickers?

De Flapoorstickers komen oorspronkelijk uit Spanje en zijn van het merk Oto Stick. In Spanje werden vorig jaar al 100.000 van deze flapoorstickers verkocht. De stickers werden uitgevonden door een moeder, wiens dochter flaporen had. Een operatie vond ze te ingrijpend en dus ontwikkelde ze deze flapoorstickers. 
Sinds kort zijn ze ook in Nederland verkrijgbaar via Flapoorstickers.nl en ook ik kreeg een setje thuisgestuurd om te testen. 

Hoe zien flapoorstickers eruit?

In een pakje zitten acht flapoorstickers en ze beloven dat één setje stickers (voor elk oor één) maar liefst een week blijven zitten. Dat zou betekenen dat je met één pakje een maand kunt doen. Dat klinkt goed!

Zo ziet de sticker er van dichtbij uit. Het is een kleine sticker van nog geen 2 cm groot. De sticker zelf is gemaakt van siliconen en is doorzichtig. 

Tussen beide stickertjes zit een klein, rekbaar stukje silicoon. Het ene stickertje plak je op je oor en de andere op je hoofdhuid. Het rekbare stukje er tussen rekt dan uit zodat het resultaat er natuurlijk uit ziet.

Flapoorstickers bevestigen

Als eerste maak je je hoofdhuid en je oor vetvrij met behulp van reinigingsmelk of een beetje warm water. Vervolgens haal je het beschermpapier van één van de stickertjes af en plak je deze op de gewenste plek van je oor. Ik heb hem, zoals je op de foto kunt zien, vrij bovenaan mijn oor geplakt. Als je hem verder naar onder doet, gaat het bovenste stukje van je oor alsnog "flappen", dus kun je de sticker het beste boven aan je oor aanbrengen. Vervolgens haal je het andere beschermlaagje eraf en plak je hem vast op je hoofdhuid.

En zo ziet het eruit als je de sticker tegen je hoofdhuid aanplakt. Doordat de sticker doorzichtig is, valt hij bijna niet op! Je ziet hem natuurlijk wel zitten, maar het valt me echt mee hoe opvallend hij is.

Om het verschil goed duidelijk te maken, heb ik hieronder een aantal Voor en Na foto's op een rijtje gezet. 

Voor- en nafoto's

De foto's laten het wel zien: je ziet duidelijk verschil! Nadat ik de flapoorstickers heb aangebracht, staan mijn oren rechter en meer tegen mijn hoofd aan. Het resultaat is niet onnatuurlijk, door het tussenstukje tussen de twee stickers staan je oren niet ineens strak tegen je hoofd aan. Maar toch weet ik niet of ik het nu mooier vind of niet. Ik ben gewoon zo gewend aan mijn flaporen, dat dit ontzettend wennen is.

In het begin voelt het ook heel natuurlijk aan, stel je maar eens voor dat je neus bijvoorbeeld ineens een kwartslag is gedraaid en zo aan je hoofd zit vastgeplakt. Ik heb al 19 jaar rondgelopen met flaporen en nu zitten ze ineens tegen mijn hoofd aan. Dat is echt even gek!

Zoals ik al eerder noemde, is het de bedoeling dat deze flapoorstickers een week blijven zitten. Daar was ik eerst een beetje sceptisch over, maar alsnog ben ik blij verrast. In totaal hebben de flapoorstickers vier dagen écht goed op mijn oor gezeten, op een gegeven moment vond ik het gewoon niet fijn meer zitten en begon de rechter sticker ook los te gaan. Waarschijnlijk omdat ik deze de eerste keer niet helemaal goed had aangebracht.

De voornaamste reden dat ik ze eraf heb gehaald, is omdat ik het gewoon niet meer lekker vond zitten. Het zou natuurlijk best kunnen dat ze daarna nóg drie dagen goed waren blijven zitten. De stickers zijn ook waterbestendig dus je kunt er gewoon mee douchen of zwemmen.Eindconclusie Flapoorstickers

Al met al ben ik best tevreden over deze flapoorstickers. Als je er nu echt mee zit dat je flaporen hebt, dan zijn deze flapoorstickers een goede uitkomst. Na een paar uur ben je er al aardig aan gewend dat je oren rechter tegen je hoofd aan staan. Aan het resultaat moet ik wel erg wennen, het is heel gek om in de spiegel te kijken, voor je idee klopt er gewoon iets niet. Het enige nadeel vind ik dat het erg lastig is om deze stickers zelf aan te brengen. De eerste keer probeerde ik dat, maar het gevolg was dat mijn oren knalrood werden door al dat gepruts en ze ook nog eens schots en scheef stonden. Je hebt wel echt iemand nodig die ze bij je aan brengt. Ik vond het erg leuk om deze stickers een keer uit te proberen en het resultaat te zien.

Mocht je nu ook geïnteresseerd zijn in deze flapoorstickers, je kunt ze online kopen via Flapoorstickers.nl. Voor één doosje met 8 flapoorstickers betaal je €19,95 inclusief verzenden. Een goedkoop alternatief voor een dure en ingrijpende operatie!

Had jij al wel eens van de Flapoorstickers gehoord? 

56 opmerkingen:

 1. Mijn eerste gedachte was dat deze stickers echt onzin zijn, maar ik zie duidelijk verschil! Het lijkt me best handig als je last hebt van flaporen en dat niet fijn vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allereerst vind ik het heel knap van je dat je zo openlijk bent over je flaporen. Het is niet iets om je voor te schamen, maar om het nu meteen met de gehele wereld te gaan delen...Knap!! De stickers zijn misschien een ideale uitkomst, maar ik vind jou mooier met flaporen. Ik vind je oren er ietwat onnatuurlijk uitzien met de stickers. De bovenkant van je oren zitten stevig tegen je hoofdhuid aan en de onderkant 'flapt' nog een beetje. Meid, doe vaker een knotje in je haren, want het staat je zo leuk!! En, ik vind dat het nog wel meevalt met je flaporen. Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een aparte dingen! Wel 'cool' dat het werkt, als je er echt mee zit.. En zo is het misschien handig als je een operatie overweegt, om te zien of je het ook écht wil! Goed gedaan Nicole :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een grappige dingen zijn dat, zeg! Ik ben ook geboren met flaporen, maar heb toen ik 11 jaar was besloten om deze via een operatie recht te laten zetten.. Uiteindelijk heb ik twee operaties gehad, omdat de eerste niet helemaal goed gelukt was. Het klinkt heel erg ingrijpend, maar achteraf ben ik wel heel blij dat ik het gedaan heb, en ben ik heel blij met het resultaat! :) Al krijg je met deze stickers bijna hetzelfde resultaat, haha! :p

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een uitvinding! Ik snap dat het heel erg kan helpen voor sommige mensen, heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bijzonder die dingen! Fijn dat je ze test voor meiden die er wel erg mee zitten, het zou zeker een goedkope oplossing zijn. Ik kan me voorstellen dat het raar moet voelen als je oren in een keer heel anders zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik had er nog niet van gehoord, maar wat een handige uitvinding. Ik kan me best voorstellen dat er mensen zijn die hier heel blij van worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat grappig dit, ik heb hier nog nooit van gehoord! Ik snap dat dit gek moet zitten, je bent er zo aan gewend haha. Maar zoals je zelf al zegt; het is iets unieks (embrace it, hihi) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, wat goed dat het echt effect heeft, en er ook nog eens natuurlijk uitziet!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bij de introductie van het artikel had ik niet verwacht dat het zo'n goed product zou zijn. Wat ontzettend grappig en fijn voor mensen die een hekel hebben aan hun flaporen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een goed effect, en het ziet er ook nog eens natuurlijk uit. :) Dat had ik eigenlijk niet verwacht, wel handig voor mensen die hun flaporen niet leuk vinden. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tjonge, wel handig deze stickers, het is haast niet voor te stellen dat de stickers wel een hele week kunnen blijven zitten en dan zijn ze hun prijs wel waard.....maar eerlijk gezegd kan ik mij ook best wel een beetje vinden in de reactie van Beautyjuf

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wow ik had niet verwacht dat die stickers zo goed zouden werken! Ik denk alleen inderdaad dat ze na een tijdje vervelend zouden gaan zitten, niet alleen bij jou, maar bij iedereen. Ik bedoel het is toch iets onnatuurlijks. Maar goed, voor een speciale gelegenheid kan je ze wel een dag dragen natuurlijk :)
  Liefs, Demi

  BeantwoordenVerwijderen
 14. He, dit resultaat had ik niet verwacht!! Wat handig! Ik vind flaporen altijd zo lief en vrolijk staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je ziet zeker weten verschil! super cool haha x

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik had vroeger ook flaporen, maar toen ik klein was hebben mijn ouders dat laten opereren (had daar niets in te zeggen). Nu heb ik wel geen flaporen meer... Ben er stiekem blij om.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik had ook niet verwacht dat het zou werken. Maar... ik vind je met flaporen mooier. Al klinkt flaporen altijd zo negatief. Van de zijkant is het wel mooier met die stickers, maar van voren vind ik het je gezicht veel minder mooi maken. Je bent mooi zoals je bent :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Toen ik de titel las wist ik ook niet dat het zo goed zou werken. Ik vind het er niet onnatuurlijk uitzien namelijk. En dat het nog zo lang blijft zitten ook! Meestal zijn dat dan weer fabeltjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wauw, wat een verbluffend product! Ideaal voor mensen die zich hierdoor echt onzeker kunnen voelen. Respect voor je dat je zo open erover bent, en ik vind dat het jou juist sterk maakt! Het maakt je juist eigen. Heel erg leuk artikel.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Voor meiden die er echt last van hebben is dit een mooie uitkomst. Stiekem vind ik jou met je natuurlijke oren mooier. Gewoon omdat je zo bent en het bij je past. Natural beauty vind ik dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wauw wat goed! Natuurlijk is er niks mis mee en is het zoals jij zegt ook erg uniek, maar voor mensen die er echt mee zitten is dit een hele fijne oplossing! Eerste waar ik aan dacht was dat ze dan misschien makkelijk losgaan, maar vier dagen is lang zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hihi wat een geniaal idee! Ik heb dan geen last van flaporen, maar voor diegene die er echt 'last' van hebben is dit wel een hele goeie oplossing denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wauw, wat een uitvinding, ik kan me voorstellen dat het voor mensen die onzeker zijn over hun flaporen echt een uitkomst is. Toch hoop ik dat ook zij uiteindelijk ook gewoon blij kunnen zijn met hun oren, ongeacht vorm e.d., want om nou de rest van je leven met die stickers rond te lopen lijkt me ook een gedoe..

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat handig voor de zomer als je een keertje up-do's wilt dragen met je haar (als diegene niet tevreden is met haar oren dan)! Ik heb zelf geen flaporen, maar dit is een goede oplossing voor degene die het wel hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat grappig dat je zoveel verschil ziet! Toch denk ik dat ik het lastig zou vinden om eraan te wennen.. haha. Het hoort toch bij je denk ik dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik heb ook zulke oren als jou en kort haar. Nu ik jouw voor-foto bekijk snap ik waarom mijn vriend altijd boos wordt als ik praat over een oor operatie. Ik vind je zonder die stickertjes namelijk veel leuker en heb besloten niet meer te mopperen over mijn flappers <3

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Leuk dat je dit test! Ik heb zelf geen flaporen maar ben wel altijd benieuwd of dit soort dingen nou echt werkt ^^.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Haha, wel een handig concept! Ik vind eigenlijk je oren wel mooier zonder de stickers haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. haha ze verzinnen ook de meest bizarre dingen. Erg handig, maar ik vind je prachtig met flapoortjes! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat grappig om te zien maar het ziet er wel goed uit

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat een uitvinding, ik wist niet dat zoiets bestond. Ik heb ze zelf niet nodig maar ik kan me voorstellen dat dit erg handig is!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Handig! Ik had niet gedacht dat de stickers zo goed zouden blijven plakken. Het is dan wel een mooie oplossing dat mensen die onzeker zijn deze kunnen gebruiken

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat een uitvinding zeg en dat ze ook nog eens zo goed blijven plakken, al kan ik wel begrijpen dat ze op een bepaald moment gaan irriteren. En het lijkt me ook een gek idee dat je dan opeens even flaporen meer hebt, haha! X

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wauw dat die dingen nog werken. Ik vind het trouwens helemaal niet storend staan hoor bij de voor versie, je hebt een mooi gezicht, daarnaast heb je een prachtige bos haar om eroverheen te hangen als je het toch stoort ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 35. ik vind je zonder de stickers veel leuker.! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Je flaporen staan veel leuker en maken jou uniek! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Goeie uitvinding maar de flaporen horen bij jou dus het zou zonde zijn als je ze zou verbergen. of je moet het inderdaad echt heel erg vinden dan begrijp ik het wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ik wist helemaal niet dat dit bestond! Leuk als je er maar geen vrede mee kan nemen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Wat een onwijs goede uitvinding en wat fijn dat ze doorzichtig zijn waardoor ze vrijwel niet opvallen!! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Je ziet duidelijk het verschil, maar het ding is wel dat als je ze draagt, je ze bijna altijd moet blijven dragen. Het is natuurlijk raar om de ene dag wel flaporen te hebben en de andere dag niet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Eigenlijk vind ik je flaporen wel leuk! Veel leuker dan met stickers!

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Als dat zo goed werkt wil ik dat ook wel eens proberen. Jammer dat ze alleen online te krijgen zijn. Ik weet niet of dat zo betrouwbaar is. Hopelijk zijn ze ook nog een keer bij de Kruidvat of DA te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Als dat zo goed werkt wil ik dat ook wel eens proberen. Jammer dat ze alleen online te krijgen zijn. Ik weet niet of dat zo betrouwbaar is. Hopelijk zijn ze ook nog een keer bij de Kruidvat of DA te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Nicole M: Tegenwoordig gaat alles toch via internet, en ik heb al enkele malen besteld (drie keer) op de site en altijd de volgende dag het pakketje in de brievenbus gehad. Gewoon proberen joh!

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Ik heb r net mee gedouched en ze gingen los zitten

  BeantwoordenVerwijderen
 46. ik vind het een handig product maar verkopen ze dat niet in België?

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Wauw! Ik heb ze ook net gekocht (straks proberen) en ze zijn verkrijgbaar in België! Het duurt dan wel iets langer tegen je flapoorstickers van otostick hebt! En het is een erg klein doosje dus je hoeft niet thuis te blijven want het past in de brievenbus! Nu nog zien of het echt wel werkt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Ik heb ze ook al uitgeprobeerd moet wel zeggen dat het irriteert bij gevoelige huid en pijn doet. Nu ik denk wel dat dit een leuke oplossing is voor mensen die veel last hebben van hun oren. Ik heb niet zo een grote flaporen dus ik zag niet veel verschil!

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Ik heb 3 weken geleden een doosje besteld maar ze zijn nog steeds nirt aangekomen. Kortom de bezorging is slecht geregeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Wat leuk dat je ze hebt uitgeprobeerd. Ook erg fijn voor mensen die eraan denken om van die flapoorstickers te kopen. Dan weten ze een beetje wat ze kunnen verwachten.

  BeantwoordenVerwijderen