Het Kleurboek voor Volwassenen

Hoi, ik ben Nicole, ik ben bijna 20 jaar en ik heb een kleurboek en ben daardoor nu het gelukkigste mens op aarde! Oké, wacht even, laten we teruggaan naar het begin: toen ik het Kleurboek voor Volwassenen voor het eerst voorbij zag komen op Facebook dacht ik: "Wat is dit nu weer voor onzin?" Een kleurboek voor volwassenen vond ik maar een raar, zweverig iets, want welke volwassene gaat er nu voor zijn plezier een kleurplaatje inkleuren? Totdat ik het Kleurboek voor Volwassenen ook steeds vaker op blogs voorbij zag komen en toen ook de inhoud zag. Hé, dat zag er eigenlijk best wel leuk uit! Toffe tekeningen die een stuk ingewikkelder zijn dan de Dikkie Dik kleurplaten die ik vroeger maakte. Ik besloot al snel: ik wil er ook één! En zo gezegd, zo gedaan!

Ik merk dat mijn laptop, mobiel en ik de laatste tijd een beetje vergroeid raken en dat wil ik eigenlijk niet. Hoe leuk ik het ook vind om andere blogs te lezen, ik wil niet dat computeren verslavend wordt. Daarom wil ik meer andere dingen doen en lekker creatief bezig zijn, want dat vond ik vroeger altijd hartstikke leuk om te doen, maar nu zit ik alleen nog maar achter mijn computer.
Daarom leek zo'n kleurboek me wel wat! En ik kan je vertellen: het is echt ontzettend leuk, maar vooral heel ontspannend om te doen. Even lekker aan niets denken en gewoon plaatjes inkleuren.Het Kleurboek voor Volwassenen die ik heb, is niet de originele, maar deze vind ik ook erg leuk. Het boek bevat ongeveer 30 pagina's met allerlei verschillende tekeningen. Ik ben gewoon op pagina één begonnen aan deze luchtballonnen en heb ze echt in alle mogelijke kleurencombinaties gekleurd die ik maar kon verzinnen. Inmiddels ben ik ook aan de olifant begonnen. De ene kleurplaat vind ik wel leuker dan de andere, deze hieronder bijvoorbeeld met tientallen kuikentjes vind ik dan weer niet zo bijzonder, want hier kom ik niet verder dan de kuikentjes gewoon geel te kleuren. Gelukkig is het overgrote deel van de kleurplaten wél heel erg leuk en kan ik mezelf de komende weken nog wel even zoet houden met dit kleurboek.Het Creatief Kleurboek voor Volwassenen is 30 pagina's dik en kost €6,50. Dit kleurboek is verkrijgbaar in diverse boekwinkels en Bol.com, maar ik zou je eerder het Enige Echte Kleurboek voor Volwassenen aanraden. Deze is maar liefst 144 pagina's dik en je betaalt maar een paar euro extra - hij is namelijk voor €9,95 via Bol.com verkrijgbaar.

Heb jij ook al een Kleurboek voor Volwassenen? Zo nee, zou je er één aan willen schaffen?

40 opmerkingen:

 1. Dit zou ik ook echt willen! Ik vond het als kind super leuk om plaatjes in te kleuren, dus dit boek lijkt me echt geweldig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat leuk.Er staan echt mooie/bijzondere 'kleurplaten' in!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is zo geniaal! Ik ga 'm denk ik ook in huis halen, leuke afleiding voor tentamens leren, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb hem zelf ook gekocht en je word er verrassend rustig van, echt heel fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk idee!!! Bedankt voor de tip :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat grappig! Ik had echt wel van gehoord maar nog nooit de binnenkant gezien. Het ziet er inderdaad erg relaxed uit. Ik denk dat ik er ook maar 1tje ga aanschaffen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha ik vind dit eigenlijk echt awesome! Lijkt me heel leuk om 'creatief' bezig te zijn en de computer even opzij te zetten. Misschien koop ik er ook wel eentje :).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super leuk, ik ga binnenkort even kijken. Op mijn Day Zero Project lijst staat dat ik een heel kleurboek vol moet kleuren en met deze is dat natuurlijk een stuk leuker dan met eentje voor kinderen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super leuk! Ik ben al een half jaar mandela's aan het kleuren! ook super leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het er heel erg leuk uit zien maar zou er geen geduld voor hebben! Ik wil zelf kunnen tekenen haha (:

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb er ook één, de "echte". En ik vind het heerlijk om af en toe even lekker te gaan zitten met mijn gekleurde pennen, potloden en stiften. Soms vergeet ik gewoon de tijd en zit ik makkelijk een paar uur achter elkaar te kleuren. Heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit lijkt me echt superleuk om te hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dan ga ik toch maar voor het 'enige echte'! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb dit al op zo veel blogs voorbij zien komen en elke keer roept een stemmetje in me hoofd 'kopen kopen kopen, ik wil ook kleuren!!' Dus denk dat ik 'm ook maar ga aanschaffen als de stufi weer binnen is:D

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Aaah zo leuk! Ik vind het wel fijn bij dit boek dat er nog een witte rand omheen zit. In mijne moet je heel voorzichtig kleuren anders zit je tegen de kleurplaat tegen de andere bladzijde aan. Waarom heb je trouwens niet de 'echte' gekocht? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jaa dit lijkt mij zo ontzettend leuk, heerlijk voor de ontspanning :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Super leuk!!! Ik wil hem ook, dan kan je lekker ontspannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik heb hem echt al overal voorbij zien komen. Maar ik vind het een beetje overhyped achtig iets.

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Echt superleuk, ik kwam hem laatst al tegen en ik wil hem ooook, hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik heb hem echt al vaak voorbij zien komen en ook al zien liggen bij de Bruna. Het lijkt me een heel rustgevend iets om te doen, maar ik ben bang dat ik het geduld er niet voor heb. Wel heel leuk bedacht, en mooi gekleurd, hihi. Liefs, Stella.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Juist super leuk zeg! Kleuren blijft leuk haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik zit er ook aan te denken om 'm aan te schaffen, heerlijk rustgevend :)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Lijkt me inderdaad heerlijk ontspannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat geinig. Al ben ik niet zo van het kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Super leuk! Ik heb al wel eens een voorproefje gehad in de flow, ik vind het heel leuk! Wie weet ga ik er ook nog eens een bestellen (:

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik vind het echt een leuk boek! Zag het al liggen in een boekhandel:)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat leuk. Ik heb zelf ook twee boeken hier van, ik vind het tof. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Heel leuk! Ik heb zelf deze ook en ook een ander deel. Ik vind deze persoonlijk fijner als het 'echte' boek omdat hier een witte rand omheen zit en je de tekening fijner kunt kleuren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat leuk zo'n boek! Ik ben slecht in tekenen en dit inkleuren lijkt mij wel leuk. Wellicht geeft het mij 'zen'. Ik zou dan meer betalen en voor het andere gaan hihi!

  Liefs,
  Hazal

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Aaah ik vind 'm echt zo leuk, die tekening met de ballonnen ziet er al al super mooi uit! X

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik heb hem al veel gezien! Ziet er echt leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ik ben 46 en heb al jaren een Tijgertje rugzak en ik ben ook heel blij met deze rugzak, dus ik begrijp ik heel goed, dat je blij word van zo een prachtig kleurboek! Ik heb ook kleurpotloden, viltstiften, waskrijt en een stapeltje mandala kleurplaten...dus dit kleurboek kopen?...ja natuurlijk, zou ik dat doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Oooh wat leuk is dit zeg, ik denk dat ik er maar eentje ga bestellen voor na mijn examens! Dan kan ik wel wat bezigheidstherapie gebruiken haha.

  BeantwoordenVerwijderen