Low-budget vs. Expensive | Nude Duo eyeshadow

Oogschaduw: ik ben er dol op! Naast lipsticks heb ik zonder twijfel de meeste soorten oogschaduw in mijn stash. Je hebt oogschaduws dan ook in allerlei soorten, maten, kleuren én... prijzen! Elk make-upmerk heeft wel haar eigen oogschaduw palettes, mono's of duo's. Je kunt al een prima oogschaduw vinden voor €1, maar als je er tientallen euro's aan uit wil geven (denk aan merken zoals Dior en Chanel), dan is dat ook zeker mogelijk. Maar is zo'n dure oogschaduw ook per se beter? Ik ga de uitdaging aan en test het uit! In deze rubriek - Low-budget vs. Expensive - test ik twee producten uit van hetzelfde soort. Eén low-budget product en een duur product. Welke komt het beste uit de test?

Vandaag is het tijd voor de grote oogschaduwtest. Twee oogschaduw duo's met prachtige nude kleuren die verdacht veel op elkaar lijken: de Essence Be Loud eyeshadow als de low-budget variant en de GOSH Matt Duo Eye Shadow die een stuk duurder is!
Laten we beginnen met de low-budget oogschaduw! Dit is een duo oogschaduw van Essence, één van de meest bekende low-budget merken in Nederland. Deze oogschaduw haalde ik een tijdje geleden voor slechts 1 euro uit de kortingsbak, echt een koopje dus. Het is de kleur 03 Rock the Block, allereerst al pluspunten voor de leuke naam! In het palette zitten twee kleuren: een crèmekleurige oogschaduw met een lichte shimmer en een lichtbruin/gouden oogschaduw.


De swatches vind ik oké, maar ik had op beter gehoopt. Vooral de gouden oogschaduw valt me een beetje tegen, er komt weinig pigment vanaf. De lichtste kleur vind ik wél erg mooi, die zou perfect zijn als highlighter!


Natuurlijk maakte ik ook een ooglook met beide palettes! Eerst bracht ik oogschaduwbasis op mijn ooglid aan (van ARTDECO) en gebruikte ik de gouden kleur op mijn ooglid en de lichte kleur als highlighter in mijn ooghoek. Wauw, de highlighter vind ik heel erg mooi en ook de gouden kleur valt op mijn oog niet tegen!


Expensive: GOSH Matt Duo Eye Shadow
Tijd voor de expensive duo eyeshadow van deze battle: de Matt Duo Eye Shadow van GOSH in de kleur 002 Melting Pale. Voor deze duo oogschaduw leg je heel wat meer centjes neer dan voor de 1 euro oogschaduw van Essence. Dit palette kost namelijk €9,49 - wat ik aan de dure kant vind voor twee kleuren oogschaduw. De verpakking vind ik wel heel erg mooi: zwart en strak en in tegenstelling tot de duo eyeshadow van Essence, zit er bij deze wel een kwastje in de verpakking. Deze gebruik ik bijna nooit, maar toch vind ik het een pluspunt als er wel een kwastje bij zit.


De swatches gingen helaas niet zo makkelijk. Ik moest met mijn vinger een keer of vijf over de oogschaduw gaan voordat er goed pigment vanaf kwam. Jammer! Vooral de lichtste kleur geeft weinig pigment af. De bruine kleur vind ik wel erg mooi. Bruine, matte oogschaduws zijn altijd lastig te verkrijgen en dit is echt een perfect, mat kleurtje.


De bruine kleur vind ik op mijn bewegend ooglid ook echt prachtig! Hier geeft hij wel voldoende pigmentatie af. De lichtste kleur is helaas echt een tegenvaller, want... ik zie hem niet, jullie wel? Ik heb met man en macht geprobeerd de kleur zichtbaar aan te brengen, maar dat is me niet gelukt.


Al met al is er niet echt één palette die er duidelijk uit springt. Uit het Essence palette vind ik de highlighter echt prachtig, maar ben ik iets minder te spreken over de gouden kleur. De bruine kleur uit de GOSH Matt Duo Eye Shadow vind ik wél weer geweldig, maar de highlighter valt me heel erg tegen. Als ik moet kiezen, ga ik toch voor de low-budget variant van Essence, omdat ik €9,49 voor twee kleurtjes - waarvan er één niet eens zichtbaar is - echt te duur vind.

Welke van deze twee oogschaduwpalettes vind jij het mooist? 26 opmerkingen:

 1. Jammer dat ze toch een beetje tegenvallen. De bruine kleur uit het gosh palette is inderdaad wel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmm ze lijken me alle twee niet heel fijn eigenlijk! Dan zou ik eerder voor Essence kiezen (lekker cheap) maar eigenlijk ben ik gewoon in geen één van de twee geïnteresseerd haha. Wel hele mooie foto's :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De prijs kwaliteit verhouding van Essence is veel beter. Ik vind het wel een mooi palette. Niet wauw maar gewoon oké, en voor €1,- zou ik hem al helemaal meenemen:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat het een beetje tegenvalt, maar aan de andere kant heb je voor 1,- er wel een mooie higligher bij! Liefs Svenja.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een fijne review en mooie vergelijking! Super leuk om te zien Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat je tegen elkaar zet. Fijne review!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat je dit reviewt. Vind het altijd moeilijk om te kiezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi, maar voor mij net iets te gewoontjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, die eerste is heel mooi!:)

  xx Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 10. GOSH is vaak qua oogschaduw niet zo heel erg goed, heel jammer. Vooral om de prijs inderdaad :(
  Als Essence nou een wat donkerdere kleur in het duo had gedaan, was het een stuk beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind die van Gosh toch iets mooier!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben het wel met je eens! Maar die bruine kleur van Gosh is toch het mooist van alle vier! Misschien dat je die bruine kunt combineren met de highlighter van Essence, dan krijg je vast een super ooglook!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een superleuke battle! Ik vind de kleuren van Gosh mooier en zijn vaker te gebruiken denk ik omdat de donkerbruine kleur meer aanwezig is. Maar voor 1 euro zou ik vast essence kopen, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Fijne vergelijking! Vroeger zat er nog een goed Essence duo in het assortiment, nu helaas niet meer :(

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Die van essence doet me denken aan zo'n duo oogschaduw in rondje van Hema. Heb m ook in taupe bruin en die bevalt me heel erg goed. Fijn zo'n battle :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb het pallet van GOSH en vind de lichte kleur super als matte basis op m'n oogleden, de bruine kleur gebruik ik altijd voor een subtiele eyeliner!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. jammer dat ze beide toch een kleur hebben die wat minder is!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik vind Gosh ook budget hoor. Chanel of Dior, da's voor mij expensive :-) Maar anyway, als ik tussen deze twee moet kiezen dan zou ik persoonlijk voor Gosh gaan. Ik vind die finish mooier.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik vind ze allebei tegenvallen, maar ik vind de glanzende finish van Essence niet zo mooi, dus ik zou toch voor Gosh gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jammer dat ze tegenvallen. Ik heb sowieso niet zoveel met Gosh eigenlijk.. Ik vind de zilveren kleur van Essence wel heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Jammer dat ze beide niet heel erg gepigmenteerd zijn, maar als highlighter vind ik ze wel erg mooi! Lekker subtiel! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een fijne review en mooie foto's! Jammer dat ze allebei niet echt toppertjes zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. altijd jammer als het tegenvalt, maar gosh is iets waar ik om de een of andere onduidelijke reden altijd ver vandaan blijf.

  BeantwoordenVerwijderen