Essence Eyebrow Stylish Set - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Essence Eyebrow Stylish Set


Ik denk dat iedere vrouw het wel weet: wenkbrauwen vormen de rest van je gezicht! Een hele goede reden dus om ervoor te zorgen dat je wenkbrauwen er mooi uitzien. Tot ongeveer een jaar geleden, deed ik nooit iets aan mijn wenkbrauwen. Ze waren al vol genoeg van zichzelf vond ik en af en toe plukte ik wat overbodige haartjes weg. Maar nu ik ze toch wat strakker epileer en ze regelmatig bijteken, merk ik hoeveel dat voor de rest van mijn gezicht doet. Het liefst gebruik ik mijn wenkbrauwpotlood van ARTDECO, maar die is toch wel heel erg prijzig. Ik hoorde altijd veel goede verhalen over de wenkbrauw kitjes van low-budget merken zoals Catrice en Essence en van die laatste besloot de eyebrow set van dat laatste merk een kans te geven. Benieuwd of deze oogschaduw kit van Essence fijn is? Lees dan snel verder!


Laten we het wenkbrauw setje eerst maar eens "ontleden". Er zit namelijk veel meer in dan ik dacht! Ik deed er eerst een kwartier over voordat ik eindelijk doorhad hoe het setje open ging. Er zit een soort dop op de bovenkant die je er af kunt halen en vervolgens kun je het paletje met de twee kleuren er zo uitschuiven. 

En ik was even verbaasd hoe dat eruit zag: het was namelijk een dun stukje plastic met daarin twee kleurtjes en een kwastje. Hmm, dat is een beetje een tegenvaller: ik had verwacht dat het gewoon een stevig doosje zou zijn.

Bij het setje zitten ook deze drie "mallen" met een voorgevormde vorm voor je wenkbrauwen. Leuk dat Essence dat erbij doet! Deze mallen kun je over je wenkbrauwen leggen, vervolgens met een donkere kleur inkleuren en daarna heel gemakkelijk de overbodige haartjes verwijderen. Toch heb ik ze niet gebruikt, maar ik vind het wel erg handig dat zoiets erbij zit!

Dit zijn de swatches van de wenkbrauwkleuren. Dat ziet er goed uit! Essence heeft twee van deze Eyebrow Stylish Sets: eentje voor de lichtere wenkbrauwen en één voor de wat donkere. Ik ging voor de donkere versie, aangezien mijn wenkbrauwen aardig donker zijn. In zo'n set zitten twee kleuren, in dit geval een lichtbruine kleur en een donkerbruine kleur. Ik ben in ieder geval heel tevreden over de pigmentatie van deze wenkbrauwpoeders, dat moet ook goed uitpakken op de wenkbrauw zelf!

Er zit een handig, schuin afgesneden kwastje bij waarmee je heel precies je wenkbrauwen bij kunt tekenen. Dit kwastje werkte verrassend goed! Toch zou ik liever een wat professioneler kwastje gebruiken en ook gebruik ik sowieso en wenkbrauwborstel om de kleur goed te verdelen.

Zo ziet mijn wenkbrauw eruit voordat ik de wenkbrauwpoeder heb aangebracht. Zoals je ziet, al best vol van zichzelf, maar toch valt er zeker wat bij te tekenen.


 En zo ziet mijn wenkbrauw eruit nadat ik de poeder heb aangebracht. Ik zie wel degelijk verschil! De lichtste wenkbrauwpoeder gebruikte ik aan het begin van mijn wenkbrauw en de donkere poeder gebruikte ik voor het grootste deel van mijn wenkbrauwen: in het midden en het einde. De donkerste kleur vind ik nét iets te donker, mijn wenkbrauwen worden er vrij hard van, maar zolang je het subtiel gebruikt, vind ik het erg mooi.


Over de kwaliteit van de wenkbrauwpoeders ben ik erg tevreden: het zijn fijne, neutrale kleuren met een goede pigmentatie. De kleur is gemakkelijk en precies aan te brengen op de wenkbrauw. Bovendien vind ik de lage prijs (€2,49) ook een pluspunt voor zulk gepigmenteerd wenkbrauwpoeder.
Ik ben alleen niet te spreken over de verpakking, de wenkbrauwpoeders zitten namelijk in een simpel stukje plastic en na één keer gebruiken zien de poeders er eigenlijk al niet meer uit. Als Essence de verpakking vernieuwt en de poeders gewoon in een stevig doosje plaatst, vind ik dit een top product!

Je vindt de Essence Eyebrow Stylish Set voor €2,49 bij Kruidvat.

Teken jij je wenkbrauwen bij? Zo ja, welk product gebruik je daarvoor?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

32 opmerkingen:

 1. Wat goed dat ze zo goed gepigmenteerd zijn! Het resultaat ziet er alleszins super mooi uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijn setje. Je wenkbrauwen zien er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een verandering! Jammer dat het na 1 keer gebruiken al zo vuil is...
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem24.3.14

  Wow het setje is beter als ik had verwacht! :) zelf gebruik het het wenkbrauw setje van Catrice. Wel jammer dat de verpakking niet zo goed is.. Je hebt een mooie vorm wenkbrauw! :)
  Xxx Sarah

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha wat stom dat het enkel in een stukje plastic zit! Het ziet er verder wel goed uit, maar ik heb wel iets meer over voor een goede verpakking!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het resultaat ziet er mooi uit! Wel jammer van de verpakking!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer van de verpakking, ziet er wel een beetje rommelig uit! Vind het resultaat wel mooi, beetje subtiel maar toch een goed verschil (:

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je wenkbrauwen zijn van zichzelf al heel erg mooi! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Thank you for your opinion :) I also I was not sure if the essence eyebrow pallet will be of good quality. I'm about to try it out now. Greetings!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik was nog op zoek naar zo'n setje, ik ga binnenkort maar eens langs bij het Kruidvat! Thanks voor de tip :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fijn setje, ik gebruik de Gel van Catrice.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Klinkt wel prima, ik ben zelf alleen dol op het setje van Catrice. Die gebruik ik echt altijddd. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb deze ook ooit gehad, maar door (inderdaad) de slecht verpakking lag alle poeder door m'n toilettasje heen. :(

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het resultaat is erg mooi! Ik gebruik een Catrice oogschaduw genaamd 'Espresso'. De poeder is wat 'steviger' dan deze, maar de kleur is dan ook wel weer heel anders. Ik denk dat 'ie stiekem iets te donker is, daarom borstel ik mijn wenkbrauwen altijd even na zodat het niet te donker is. Liefs, Stella.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Klinkt fijn! Toch gebruik ik liever een potloodje!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Klinkt fijn! Ik gebruik een poeder van Inglot. Wel jammer dat de verpakking zo slap is.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ziet er inderdaad wel goed uit, zeker voor die prijs! Zelf werk ik liever met een potloodje dan met een poeder ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Fijne review! Ik heb vaker gelezen over zulke Eye Brow palettes, die van Catrice lijkt me erg fijn! Deze ook wel, alleen inderdaad de verpakking is een tegenvaller!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat zonde van de verpakking. Haalt het product echt een beetje naar beneden:( Fijne review!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik hoor de laatste tijd ook veel goeds over die kitjes. Ze lijken me erg fijn, maar ik doe nog niks aan mijn wenkbrauwen.
  Wel erg jammer van de verpakking!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Fijne review! Ik gebruik dit setje bijna dagelijks en ben het eens met je conclusie!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ziet er best goed uit. Ik teken mijn wenkbrauwen eigenlijk nooit bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Sinds kort teken ik mijn wenkbrauwen bij, ......ja ik heb heel blonde wenkbrauw beharing van mijzelf en ze waren haast niet zichtbaar bij mij...Ik gebruik een Eyebrow stylingsetje van Cresty....in eerste instantie vond ik het setje erg duur, maar ondertussen ben ik er hartstikke handig in en supertevreden over. het product van Cresty..

  BeantwoordenVerwijderen
 24. voor de prijs is hij prima :D

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik had deze ook en was na een week al het dopje kwijt. Flut verpakking... Heb m weggegeven aan iemand die nog geen wenkbrauwpoeder had. Gebruik nu heel veel een matte oogschaduw van Flormar als wenkbrauwpoeder :)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik had deze samen gekocht met die van Catrice, een keer aangeraakt en nooit meer. Catrice blijft mijn favoriet!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik teken mijn wenkbrauwen altijd bij met een wenkbrauwpotlood van Catrice! Die is echt perfect voor mij. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Een goed gehavende poeder... oorlogje meegemaakt? Wel een nice review, over het algemeen toch positief!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ziet er heel mooi uit maar wat een nadeel dat je poeder er meteen zo uitziet..

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik ken het palette al een hele tijd, en ik vind het ook super fijn. Essence mag inderdaad alleen wel iets aan de onhandige verpakking doen, daardoor grijp ik toch weer vaak naar mijn Catrice poeder of wenkbrauwpotlood.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ziet er wel goed uit, alleen qua verpakking zou je dan het doosje van Catrice moeten hebben van het wenkbrauwsetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Deze heb ik ook en ik vind 'm heel fijn! Denk ook wel dat je er heel lang mee kan doen want ik gebruik 'm nu al ruim een half jaar iedere dag, en er zit pas net een deukje in.

  BeantwoordenVerwijderen